Η δυσκολία και η απαραίτητη ανοχή για την ενίσχυση του Παναιγιάλειου

0
525

Αρθρο του Γρηγόρη Παλούμπη

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Καλή χρονιά με υγεία, τύχη και όλα τα καλά να έχετε. Και κυρίως υγεία. Αυτή είναι πάνω απ’ όλα, με την απαραίτητη «σύμπραξη» και της τύχης. Τα υπόλοιπα -καλά εννοείται- ότι θέλουμε να έρθουν. Όμως και να μην έρθουν «no problem», δεν θα καταστραφεί ο κόσμος. Διότι δεδομένα όταν έχεις υγεία, είσαι σίγουρα πλούσιος.
Πάμε τώρα στα δικά μας. Μετά και την αλλαγή του χρόνου -και την ημέρα των Θεοφανείων- ξεχνάμε την ξεκούραση, τα φαγοπότια, τα γλυκά κι ότι μας συνδέει με τις ημέρες των γιορτών και οι περισσότεροι επιστρέφουμε στη δύσκολη καθημερινότητα. Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι το καλύτερο δεύτερο πράγμα σε προτεραιότητα στη ζωή των φιλάθλων-οπαδών, όμως ουσιαστικά για κάποιους η ασχολία τους σε αυτό δεν σταμάτησε καθόλου. Ιδιαίτερα μάλιστα για τους παράγοντες και τους προπονητές που σχεδιάζουν, συζητούν και κινούνται με γνώμονα την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση, για την ομάδα τους, της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου που έχει ήδη ξεκινήσει. Μίας περιόδου όπου η αγορά είναι δύσκολη και οι επιλογές μετρημένες. Και θα προσθέσω, αναφορικά με τον Παναιγιάλειο, οι οικονομικές δυνατότητες πάρα πολύ περιορισμένες. Οι «μελανόλευκοι» εννοείται ότι συνεχίζουν το μεταγραφικό τους παζάρι, χωρίς όμως να υπάρχει μέχρι τώρα κάποια θετική κατάληξη. Οι περιπτώσεις που είχαν κεντρίσει το ενδιαφέρον τους δεν φαίνεται να προχωρούν, κυρίως λόγω της αξιοπρέπειας των ποδοσφαιριστών που -σωστά αν το δούμε αντικειμενικά- δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τις ομάδες που αγωνίζονται στη δύσκολη καμπή που έχουν βρεθεί. Όπως και να έχει, το σίγουρο είναι ότι η διοίκηση θα το παλέψει μέχρι εκεί που δεν πάει για να ενισχυθεί η ομάδα, διότι είναι επιτακτική ανάγκη για να διεκδικήσει με αξιώσεις το στόχο της ανόδου. Αρκεί βέβαια, άπαντες στο σύλλογο, κατανοήσουν ότι αυτός(-οί) που πληρώνει(-ουν) έχει(-ουν) πάντα δίκιο και επίσης το δικαίωμα του λάθους, διότι πολύ απλά αυτός(-οι) θα επωμισθεί(-ουν) το όποιο κόστος.
Όλοι οι υπόλοιποι που βοηθούν, με όποιο τρόπο, πρέπει να έχουν ρόλο συμβουλευτικού χαρακτήρα. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Ότι μπορεί να γίνει προς όφελος της ομάδας πρέπει να είναι καλοδεχούμενο και να μην «κολλάει» σε υποκειμενικές κρίσεις και εγωισμούς. Κι αν κάποιοι δεν συμφωνούν με τις αποφάσεις των ανθρώπων που πληρώνουν, έχουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα να μην συμμετάσχουν στην προσπάθεια.
Όλοι οι υπόλοιποι θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα αυτής της δύσκολης προσπάθειας που έχουν επωμισθεί οι έχοντες τον πρώτο λόγο. Τόσο στη θεωρία (ποια θα είναι η ενίσχυση που θα γίνει), όσο περισσότερο στην πράξη (τι θα προσφέρει αγωνιστικά).
Και πάλι καλή χρονιά με υγεία, τύχη και μεγαλύτερη υπομονή και ανθεκτικότητα στα πολλά προβλήματα της καθημερινότητάς μας.