Το μισογεμάτο ποτήρι είναι ταυτόχρονα και μισοάδειο…

0
528

Αρθρο του Γρηγόρη Παλούμπη

Όταν πίνεις μία γεμάτη γουλιά από ένα ποτήρι νερό και το αφήσεις μπροστά σου στο τραπέζι, κοιτάζοντάς το, είτε το βλέπεις μισογεμάτο είτε μισοάδειο. Το ζήτημα είναι πώς θέλεις να το βλέπεις. Από ποια οπτική. Το σίγουρο είναι ένα. Ότι είναι μισογεμάτο είναι ταυτόχρονα και μισοάδειο…
Επιστρέφοντας, ωστόσο, στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα του σήμερα και της ανάλυσης των δεδομένων της παρούσης χρονικής περιόδου, ο Παναιγιάλειος και στο τελευταίο παιχνίδι για το 2019, παρότι είναι στην πρώτη θέση του ομίλου του έχοντας και μία διαφορά πέντε βαθμών από τον δεύτερο -ο οποίος είναι και ο μοναδικός που τον έχει κερδίσει- είχε μία προβληματική αγωνιστική εικόνα. Μία εικόνα την οποία πάνω-κάτω την έχει στα τελευταία παιχνίδια, όμως με μία σημαντική διαφορά. Στα προηγούμενα ματς κατάφερνε να πάρει τους βαθμούς της νίκης. Κάτω από αυτή την οπτική, το ποτήρι είναι μισογεμάτο. Ταυτόχρονα όμως είναι και μισοάδειο, παρότι λειτουργούσε η τακτική της απόκρυψης κάτω από το …χαλάκι, διότι δεδομένα τα «καμπανάκια» ηχούν εδώ και καιρό.
Όμως όσοι θέλουν ή μάλλον όσοι πρέπει να δουν τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, πρέπει να προβληματίζονται έντονα ενόψει πλέι-οφ, διότι για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος δεν τίθεται θέμα πρωτιάς στον όμιλο, ακόμα και μ’ έναν κακό Παναιγιάλειο.
Η διοίκηση του Αιγιώτικου συλλόγου καλείται να αξιολογήσει τα δεδομένα και να εξετάσει εάν είναι εφικτό να πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις για να υποστηρίξει με τον πλέον κατάλληλο τρόπο το στόχο της ανόδου, που έχει τεθεί από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Αυτό σε καμία περίπτωση -προς αποφυγή παρεξηγήσεων ή παρερμηνειών- δεν σημαίνει ότι φέρει κάποια ευθύνη για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Είναι γνωστό ότι κάνει τη δική της μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια, βάσει οικονομικών δεδομένων, όμως αξιοκρατικά έχει τον πρώτο λόγο για οτιδήποτε πρέπει να γίνει στο σύλλογο. Και τι πρέπει να γίνει;
Είναι γεγονός ότι οι γνώμες διίστανται. Κάποιοι θεωρούν ότι χρειάζεται αλλαγή προπονητή, κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι χρειάζεται να καλυφθούν τα κενά στο ρόστερ με ποδοσφαιριστές ικανούς να βοηθήσουν άμεσα δίνοντας τις απαραίτητες λύσεις και κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι πρέπει να γίνει ένας συνδυασμός και των δύο παραπάνω. Προσωπική μου γνώμη, πάντως, είναι ότι οι διορθωτικές κινήσεις πρέπει να ξεκινήσουν από το ρόστερ, διότι εκεί τα κενά είναι δεδομένα και ενδεχομένως να αναγκάζουν τους προπονητές να κάνουν …αλχημείες για να τα καλύψουν, χωρίς όμως τα ποθητά αποτελέσματα. Ο Παναιγιάλειος χρειάζεται άμεσα δύο δημιουργικούς μέσους κι έναν πλάγιο επιθετικό για να μπορεί η ομάδα να έχει τη δυνατότητα επιθετικού πλουραλισμού, ώστε να μην είναι προβλέψιμη.
Αυτές οι τρεις μεταγραφές είναι μονόδρομος για την Αιγιώτικη ομάδα. Οτιδήποτε λιγότερο ενδέχεται να μην είναι αρκετό να δώσει στον Παναιγιάλειο ουσιαστικά αυτό το κάτι παραπάνω που χρειάζεται. Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως τα πράγματα στην πορεία μπορεί να γίνουν ακόμα δυσκολότερα, εφόσον η ομάδα δεν πορευτεί σε έναν διαφορετικό δρόμο, σε ότι αφορά το ρόστερ της και τις κινήσεις που χρειάζονται.
Όμως μπορούν να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις ενίσχυσης; Την απάντηση, δυστυχώς, δεν την ξέρουμε και δεν μπορούμε να την μαντέψουμε με πολλές πιθανότητες ευστοχίας. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε ή να μην δούμε…

ΥΓ: Καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά σε εσάς και την οικογένειά σας. Ας είναι το ξεκίνημα της νέας χρονιάς αφετηρία μίας δημιουργικής εποχής. Χρόνια Πολλά !!!