Κερδίζει μεν, προβληματίζει δε…

0
482

Αρθρο του Γρηγόρη Παλούμπη

Μετά και τη δεύτερη επικράτηση επί της Νίκης Προαστείου, αυτή τη φορά «εντός» έδρας, αποδείχθηκε ότι ο Παναιγιάλειος έχει μάθει να κερδίζει ικανούς αντιπάλους του ομίλου του κι όταν δεν είναι καλός ή μάλλον να το πούμε με πιο …κλισέ έκφραση. Ο τίτλος «κρατάει μόνο τους βαθμούς» λέει κι όλη την αλήθεια για την αναμέτρηση της Αιγιώτικης ομάδας απέναντι στον Πατρινό σύλλογο. Ένα παιχνίδι που ξεκίνησε ιδανικά για τους «μελανόλευκους» και τελείωσε με άγχος, αγωνία και προβληματισμό. Ήταν μία ακόμη νίκη -τέταρτη συνεχόμενη- στο νέο σερί που έχει «χτίσει» μετά την ήττα από τον Κεραυνό Αγ. Βασιλείου, ωστόσο η εικόνα ήταν προβληματική για να περάσει απαρατήρητη απ’ όσους βρέθηκαν στο γήπεδο.
Κι όλα αυτά σ’ ένα παιχνίδι στο οποίο υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις για να το «σβήσεις» από νωρίς, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που καταλαμβάνει μία από τις τέσσερις προνομιούχες θέσεις του 2ου ομίλου. Έγινε όμως εμφανές, για μία ακόμη φορά, αυτό που καιρό τώρα «φωνάζει» μέσα στο γήπεδο. Ο Παναιγιάλειος έχει γίνει προβλέψιμος, δεν μπορεί να δείξει πλουραλισμό -ανάλογο του ρόστερ που διαθέτει- στο παιχνίδι του, δεν αποδεικνύει σταθερά τον τίτλο του φαβορί (που δίκαια του έχει αποδοθεί) και γενικά δημιουργεί ερωτηματικά για ενδεχόμενο πρόβλημα στη διαδικασία των πλέι-οφ, όπου και θα κριθούν όλα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο μέρος, πλην του μοναδικού γκολ που έκρινε και το νικητή, οι «μελανόλευκοι» είχαν δύο-τρεις καλές φάσεις χωρίς την καλή τελική προσπάθεια, ενώ στην επανάληψη μετά βίας δημιούργησαν μία φάση. Όλα αυτά χωρίς να πρεσάρει για να «κλέψει» τη μπάλα ή να δημιουργήσει προϋποθέσεις κινδύνου για την αντίπαλο. Αντίθετα, μάλιστα, επέτρεψε στον αντίπαλο -με την ανοχή του διαιτητή- να σκεφτεί ότι με το σκληρό παιχνίδι μπορεί να κρατήσει χαμηλά το σκορ και να διεκδικήσει με τις όποιες πιθανότητες θεωρούσε ότι είχε, το «θαύμα». Και τέτοιου είδους αγωνιστικά προβλήματα, κατά βάση, στα λύνει η ποιότητα και η προσωπικότητα. Δεδομένα δεν έχει αρκετούς τέτοιους ποδοσφαιριστές ο Παναιγιάλειος ή αν θέλετε αυτοί που διαθέτει έχουν το δικαίωμα να βρεθούν σε κακή μέρα και θα πρέπει να βρεθούν οι οικονομικοί τρόποι για να αποκτήσει δύο-τρεις ακόμα, πάντα βέβαια με την προοπτική της μεγαλύτερης κατηγορίας.
Εκείνο που φαίνεται, επίσης, είναι και το άγχος που ξεκάθαρα έχουν οι «μελανόλευκοι», αφού δεν έχουν καταφέρει να εκμεταλλευτούν προς όφελός τους το νέο σερί που έχουν «χτίσει». Πάντως το θετικό είναι ότι κέρδισε με προβληματικό αγωνιστικό πρόσωπο, γιατί σ’ ένα τόσο μικρό πρωτάθλημα πρέπει να έχεις τις λιγότερες δυνατές βαθμολογικές απώλειες, ώστε να ξεκινήσεις με τις καλύτερες προϋποθέσεις στη φάση των πλέι οφ…