Για 8η συνεχή χρονιά ο Αθλητικός Σύλλογος Ήφαιστος/Αχιλλέας Αιγιάλειας διοργανώνει φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ, με τα έσοδα αυτή τη φορά να διατίθενται στον εθελοντικό μη κερδοσκοπικό Οργανισμό «Η κιβωτός του κόσμου». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης «Νέο», την Κυριακή (15/12/2019) και ώρα 10.00-12.00, στο κλειστό γυμναστήριο Αιγίου. Επίσης, στην εκδήλωση θα συμμετέχει και το «Dance Academy Aigialeon» της Νατάσας Καραγεώργου.
Η τιμή της πρόσκλησης είναι 2 ευρώ, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να προμηθευτούν προσκλήσεις και από το Φροντιστήριο «Νέο» και κατά τη διάρκεια των προπονήσεων της Ακαδημίας του Ηφαιστου/Αχιλλέα το Σάββατο το πρωί.

Η «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»
Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού και ιδρύθηκε το 1998 στην Αθήνα από τον ιερέα Αντώνιο Παπανικολάου. Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.
Η «Κιβωτός» καλύπτει εξ ολοκλήρου και φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά. Σε συνεργασία με Εισαγγελίες Ανηλίκων, φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει το μεγάλωμα των ανηλίκων στα τέσσερα μέχρι σήμερα, σπίτια φιλοξενίας. Πρόκειται για παιδιά από βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους, τα οποία έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση και πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης. Τα παιδιά ζουν σε μεγάλα σπίτια με παιδαγωγούς –φροντιστές για την καθημερινότητα τους και είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια, μη θυμίζοντας σε τίποτα την ιδρυματικού τύπου φροντίδα.
Επίσης, κύριο μέλημα της «Κιβωτού» είναι όταν υπάρχει γονέας που ενδιαφέρεται για το παιδί και έχει την ικανότητα να το φροντίσει, να μη γίνεται απομάκρυνση από την οικογένεια. Ακόμα και στις περιπτώσεις που είναι μονογονεϊκές οικογένειες με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, εφόσον απευθυνθούν στις υπηρεσίες μας, θα μπορέσουν να έχουν στήριξη σε πολύ βασικές τους ανάγκες, όπως τα τρόφιμα, ο ρουχισμός, η ιατρική περίθαλψη και όλα όσα χρειάζονται για να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Παράλληλα, οι οικογένειες λαμβάνουν υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης, συμμετέχουν σε ομάδες γονέων με ειδικούς σε θέματα οικογενειακών σχέσεων, ενημερώνονται για προγράμματα κατάρτισης, ώστε να ενδυναμωθούν και να αναλάβουν την ευθύνη των παιδιών τους.


Συντάκτης: Δημήτρης Τσερεντζούλιας