Α’ Κατηγορία: Κεραυνός Αγ. Βασιλείου-Παναιγιάλειος 2-1

0
457

Η πρώτη ήττα του Παναιγιάλειου είναι πλέον γεγονός. Το φαβορί της Α’ Κατηγορίας, για την κατάκτηση της ανόδου, παρουσίασε την πιο κακή του εικόνα -έως τώρα- και φυσιολογικά «τιμωρήθηκε» από τον Κεραυνό Αγίου Βασιλείου. Έτσι μετά την ήττα (2-1) που γνώρισε η Αιγιώτικη ομάδα, υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει για πρώτη φορά την κορυφή, εκεί όπου εγκαταστάθηκε ο Αετός Πατρών ο οποίος κέρδισε εύκολα τον «συντοπίτη» του Άρη και απολαμβάνει πλέον τη «γλυκιά» μοναξιά της κορυφής.
Ο
Παναιγιάλειος παρουσιάστηκε αγνώριστος προς το χειρότερο. Το «συγκρότημα» των Σπυρόπουλου-Λελούδα δεν έκανε τίποτα σωστά. Δεν είχε συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο, ήταν προβλέψιμο, μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών με αποτέλεσμα να δείχνει «κομμένο» στα δύο, είχε πολύ κακή ανασταλτική λειτουργία και γενικά το μόνο που θύμιζε τον ιστορικό σύλλογο ήταν μόνο οι …φανέλες. Όλο αυτό το σκηνικό αναπόφευκτα οδήγησε στην ήττα από ένα αντίπαλο ο οποίος θεωρείται υπολογίσιμη δύναμη στην κατηγορία, παρουσιάστηκε «διαβασμένος», έπαιξε με πάθος και κατάφερε να «εκθέσει» τους Αιγιώτες που προφανώς θεώρησαν ότι είχαν κερδίσει το παιχνίδι πριν καν αυτό ξεκινήσει…
Το πρώτο ημίχρονο ήταν το πιο τραγικό για την Αιγιώτικη ομάδα. Συγκεκριμένα στο πρώτο ημίωρο του παιχνιδιού είχε δεχτεί δύο γκολ, σε φάσεις που αντικειμενικά εκθέτουν παίκτες αλλά και συνολικά την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας και γενικότερα έδειχνε εικόνα ομάδας που ήταν σε πανικό. Στο 13′ ο Αγγελόπουλος σούταρε αμαρκάριστος από το ύψος της μεγάλης περιοχής «εκτελώντας» τον Αθανασόπουλο για το 1-0 και στο 27′ ο Τσάτος κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά από την μικρή περιοχή, όντας αμαρκάριστος, για το 2-0. Μάλιστα, παρότι ο Μπούνας μείωσε άμεσα, στο 29′, από εκει και μετά ο Παναιγιάλειος δεν μπόρεσε να ανατρέψει το σκηνικό που είχε ήδη δημιουργήσει ο ίδιος, λόγω του κακού του αγωνιστικού προσώπου.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στους «μελανόλευκους», «έκλεισαν» τους διαδρόμους προς την περιοχή τους και κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Κάτι το οποίο φαίνεται κι από το γεγονός ότι ο Παναιγιάλειος σε όλο το δεύτερο 45λεπτο είχε όλες κι όλες δύο καλές φάσεις με τον Σκούτα, στο 66′ και στο 95′, χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα…

Κεραυνός Αγ. Βασιλείου: Δασκαλάκης, Μερτίκας (83′ Μανθόπουλος), Κασιώνης, Ροδόπουλος, Αγγελόπουλος, Τρίγκας, Μούτσα (90′ Φραντζής), Κούστα, Τσάτος, Πήλιουρας (59′ Τσάκας), Ζαφειρόπουλος.
Παναιγιάλειος: Αθανασόπουλος, Βλάχος, Οικονόμου (89′ Μπίτρας), Σπανογιάννης, Παπαδόπουλος, Μπακατσέλος (59′ Σκούτας), Μπούνας, Κουραχάνης (74′ Νικολόπουλος), Μπελεζάκης (64′ Καφεντζής), Χριστόπουλος, Λιάτος.


Ρεπορτάζ: Γρηγόρης Παλούμπης