Αξιοποιώντας για μία ακόμη φορά στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας τον παράγοντα έδρα, η Α.Ε. Αιγείρας/Ακράτας έκαμψε και την σθεναρή αντίσταση της Νίκη Προαστείου με σκορ 2-1, βελτιώνοντας έτσι αισθητά τη θέση της στον βαθμολογικό πίνακα.
Οι γηπεδούχοι του Χρήστου Γκρέκα είχαν ένα ιδιαίτερα αποδοτικό πρώτο ημίχρονο, χρονικό διάστημα στο οποίο πέτυχαν και τα δύο τους τέρματα. Πρώτα στο 21’ με τον Δημήτρη Κλουκίνα (2ο φετινό) και εν συνεχεία στο 30’ με τον Άγγελο Πρέζα (1ο φετινό). Στην επανάληψη προσπάθησαν με κάθε τρόπο να διαφυλάξουν σαν …κόρη οφθαλμού αυτό το υπέρ τους αποτέλεσμα, στηριζόμενοι στην εξαιρετική διπλή ζώνη άμυνας που είχαν παρατάξει, αλλά και στην πολύ καλή παρουσία του γκολκίπερ Γιώργου Γκανατσούλα που όσες φορές χρειάστηκε αποτέλεσε εγγύηση για την ομάδα του.
Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι του Νίκου Πατρώνη, η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος σε εκτός έδρας αγώνες της (4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια) ξεκίνησαν πολύ δυνατά τον αγώνα, είχαν κάποιες καλές στιγμές με κυριότερη αυτή στο 4’ όταν ο Αποστόλης Ξύδης είχε δοκάρι, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν το σκορ στο 90’ με τον Νίκο Καλογεράτο (1ο φετινό), αλλά πλέον ήταν πολύ αργά…

Α.Ε. Αιγείρας/Ακράτας: Γκανατσούλας, Παππάς (89’ Αγγελάκης), Καυγάς, Τσούρας, Έξαρχος, Αλέφαντος (72’ Κυρίκος), Σακελλαρόπουλος, Πρέζας, Κλουκίνας (89’ Παναγόπουλος), Καλέλλης (85’ Ζίζηλας), Μαυρομμάτης.
Νίκη Προαστείου: Μποσγανάς, Πολύδωρος, Γαλάνης, Ξύδης, Σταυρ. Δημόπουλος, Καϊμακάς, Μουστάκας, Ευαγγέλου (40’ Βρεττάκης), Αυγέρης, Καταβάτης, Σαμαντάς (64’ Καλογεράτος).


Ρεπορτάζ: Βασίλης Δαβαρίας