Άβυθος 2017: «Πεντακάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος…»

0
319

Την έντονη διαμαρτυρία της για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση 13 λεπτών εκφράζει μέσω ανακοίνωσης η διοίκηση της Αβύθου 2017, τονίζοντας παράλληλα πως πρόκειται για πεντακάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος από τον διαιτητή κ. Παπαχρήστο Σωτήρη, στο εκτός έδρας ισόπαλο παιχνίδι με την Α.Ε. Δρεπάνου…

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αβύθου:
Μετά λύπης μας αλλά και μεγάλης μας αγανάκτησης, στον προχθεσινό αγώνα (03/11) Πρωταθλήματος με αντίπαλο την Α.Ε. Δρεπάνου βιώσαμε μια πρωτόγνωρη δυσάρεστη εμπειρία με εφευρέτες: τον «ΑΡΧΟΝΤΑ» του αγώνα, διαιτητή κ. Παπαχρήστο και των βοηθών – συνεργών του.
Συγκεκριμένα ο κ. Παπαχρήστος, για λόγο που δεν γνωρίζουμε κράτησε 13 ΛΕΠΤΑ (!!!) καθυστερήσεις, την ώρα που είχαν γίνει επτά αλλαγές και ένας τραυματισμός ποδοσφαιριστή διάρκειας δυο λεπτών. Ο χρόνος αυτός ήταν αρκετός (και αν δεν ήταν ίσως ακόμα ήμασταν στο γήπεδο) για να ισοφαριστεί η ομάδα μας.
Δεχόμαστε οποιοδήποτε λάθος μιας και κάθε αγωνιστική όλο και κάτι καινούργιο βλέπουμε, αλλά το προχθεσινό περιστατικό ξεπερνάει κάθε προηγούμενο καθώς δεν μιλάμε για μια αμφισβητούμενη φάση που ο καθένας μπορεί να την δει με την δική του οπτική αλλά για πεντακάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος μιας και δεν γίνεται να κάνεις λάθος κοιτώντας το ρολόι σου συνεχώς ή να βάζεις την σφυρίχτρα στο στόμα να σφυρίζεις στο 95 (!!!) και να κρατάς 8’ ακόμα καθυστέρηση από εκείνη την στιγμή. Βάση λογικής ή η όραση του εν λόγω κυρίου έχει πρόβλημα ή το ρολόι του, γιατί οποιαδήποτε άλλη εξήγηση εμπεριέχει δόλο.
Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν ένα παιχνίδι ήσυχο μεταξύ των δυο ομάδων να μετατραπεί σε καζάνι έτοιμο να εκραγεί στα τελευταία λεπτά, με δυο ποδοσφαιριστές μας να αποβάλλονται με απευθείας κόκκινη κάρτα, γονείς ποδοσφαιριστών μας που δεν έχουν δημιουργήσει ποτέ και πουθενά πρόβλημα να έχουν εξαγριωθεί.
Εν κατακλείδι και απευθυνόμενοι στην ΚΕΔ, στον κ. Παπαχρήστο αλλά και στους υπόλοιπους διαιτητές για ΑΚΟΜΗ μια φορά λέμε τα εξής:
1) Κ. Παπαχρήστο στο ποδόσφαιρο δεν σταματάει το ρολόι όταν βγαίνει η μπάλα έξω, αυτό συμβαίνει στο μπάσκετ. Συγχαρητήρια για τις δυο κόκκινες κάρτες, εξαντλήσατε όλη σας την αυστηρότητα πάνω σε δυο ποδοσφαιριστές ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ που μόλις τους είχατε ΚΛΕΨΕΙ την χαρά και τον ιδρώτα. Είναι ωραίο το αίσθημα της κατάχρησης της εξουσίας ε;;; Σίγουρα είναι όταν είσαι ανασφαλής και ευθυνόφοβος!! Θα κάνατε κάτι αντίστοιχο σε άλλη πιο «σκληρή» έδρα – Ομάδα;
2) Κύριοι Διαιτητές, ΣΕΒΑΣΜΟΣ στον ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ και ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ. Οι μεν δεν πληρώνονται οι δε πληρώνουν, προκειμένου να ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ εσείς. ΣΕΒΑΣΜΟΣ και στο πως σφυρίζετε αλλά και πως συμπεριφέρεστε και μιλάτε απέναντι στους αθλητές. Αυτοί δουλεύουν υπό πίεση όλη την εβδομάδα για να έρθει η Κυριακή και να ευχαριστηθούν το παιχνίδι και δεν νομιμοποιείστε να τους ειρωνεύεστε. Επίσης σεβασμός στο άθλημα και σε αυτό που κάνετε, ΚΑΝΤΕ το καλά και με αγάπη, διαφορετικά να πάτε αλλού να βρείτε το μεροκάματο, πιο ΤΙΜΙΑ όχι στις πλάτες μας.
3) Κύριοι της ΚΕΔ, βρείτε τρόπο να φτιάξετε καλούς διαιτητές, πρώτα σε συμπεριφορά και νοοτροπία και μετά σε σφυρίγματα. Δεν ξέρουμε πως (πλύση εγκεφάλου, αλλεπάλληλα σεμινάρια) αλλά πρέπει να το κάνετε για να μην πηγαίνουν στράφι όλα αυτά που λέμε στους νέους ποδοσφαιριστές περί σεβασμού απέναντι στον Διαιτητή και στην όποια απόφαση του.
Κάποια στιγμή επιτέλους οι διαιτητές πρέπει να μάθουν και να εφαρμόζουν τους κανονισμούς του αθλήματος και να μην τους τροποποιούν με όποιον τρόπο τους βολεύει κάθε φορά. Η ποιότητα της διαιτησίας είναι μέρος της συνολικότερης ποιότητας του Πρωταθλήματος. Πως περιμένετε τα παιδιά να σεβαστούν έναν διαιτητή όταν δεν τα σέβεται πρώτα αυτός;
4) Επισημαίνουμε ΞΑΝΑ ότι οι διαιτητές δεν είναι ερασιτέχνες από την στιγμή που πληρώνονται, έστω και αυτά τα λίγα χρήματα όπως λένε και οι ίδιοι. Συνεπώς οφείλουν να κάνουν την δουλειά τους σωστά χωρίς δικαιολογίες!!
Κλείνοντας, ευχαριστούμε την Α.Ε. Δρεπάνου για την φιλοξενία και την στάση που κράτησε. Η παραδοχή του παραλογισμού του κ. Παπαχρήστου από την πλειοψηφία της ομάδας του Δρεπάνου τα λέει όλα. Ζητούμε συγνώμη για κάποιες λεκτικές αντιδράσεις φίλων του Συλλόγου μας καθώς ήταν πρωτοφανές αυτό που μας συνέβη.
Ευελπιστούμε στην αυτοκριτική της συγκεκριμένης διαιτητικής τριάδας η οποία μόνο σε δυο δρόμους μπορεί να οδηγήσει: 1) στην ατομική βελτίωση ή 2) στην αυτογνωσία και κατ’ επέκταση στην παραίτηση.


Συντάκτης: Δημήτρης Τσερεντζούλιας