Αρθρο του Γρηγόρη Παλούμπη

Η Αιγιώτικη «μάχη» για το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, μεταξύ του Παναιγιάλειου και της Θύελλας Αιγίου, μπορεί για κάποιους να ήταν πρωτόγνωρη και για κάποιους άλλους ένα σπάνιο …φαινόμενο -που επαναλαμβάνετε περίπου κάθε τριάντα χρόνια-, ωστόσο βοήθησε να βγουν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία δεν αφορούν τα αγωνιστικά στοιχεία.
Η παρουσία των 1000 περίπου φιλάθλων αποδεικνύει περίτρανα ότι οι Αιγιώτες φίλαθλοι και ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο και θέλουν να βλέπουν τις ομάδες της πόλης τους να παλεύουν με τις όποιες δυνάμεις έχουν για την επίτευξη των στόχων τους. Δύο τέτοιες ομάδες παρατάχθηκαν στο δημοτικό στάδιο και η προσέλευση του κόσμου, μας έφερε χαρούμενες αναμνήσεις από το πρόσφατο παρελθόν…
Βέβαια η δυναμική των δύο συλλόγων διαφέρει, όμως φάνηκε ότι η «ισχύς εν τη ενώσει» τόσο σε επίπεδο συνεργασιών, όσο και σε επίπεδο ηθικής στήριξης μέσω της παρουσίας στο γήπεδο, μπορεί να αποφέρει πολλών ειδών κέρδη και να λύσει αρκετά προβλήματα στο Αιγιώτικο ποδόσφαιρο. Πάντα, βέβαια, έχοντας άπαντες οι συμμετέχοντες ανιδιοτελή στόχο.
Από εκεί και πέρα, η εικόνα της κερκίδας στο δημοτικό στάδιο έδωσε την ευκαιρία, εντός και εκτός -αμφοτέρων- ομάδων, να θυμηθούν αρκετοί ποιος είναι ο Παναιγιάλειος, ποια είναι η δυναμική του και ποια είναι η θέση του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Τέτοιο μέγεθος, δεν μπορεί να μένει εγκλωβισμένο στα στενά όρια του τοπικού πρωταθλήματος. Πρέπει να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει. Δεν γίνεται να μην σε …αγγίξει η παρουσία 1000 φιλάθλων σε ματς Α’ Τοπικού. Δεν γίνεται να μην βάλουν στόχο, αυτοί που μπορούν, σιγά-σιγά αυτόν τον κόσμο, αλλά και περισσότερο, που απουσίαζε τα τελευταία χρόνια από το γήπεδο, να επανακάμψει και να δηλώσει την παρουσία του τουλάχιστον σε όλα τα εντός έδρας ματς.
Κι αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η ομάδα. Οι παίκτες με τον προπονητή και με την αρωγή της διοίκησης. Με την αγωνιστική τους παρουσία κάθε Σαββατοκύριακο. Με εύκολες νίκες και -γιατί όχι- καλό ποδόσφαιρο. Να πειστεί ο οπαδός του Παναιγιάλειου ότι διανύει μία κακή παρένθεση ποδοσφαιρικής εξορίας και πολύ σύντομα η ομάδα τους θα είναι εκεί που θέλει. Να καταλάβει ότι η επανεκκίνηση είναι πραγματική και ουσιαστική. Να αντιληφθούν κι όλοι οι υπόλοιποι ότι ο Παναιγιάλειος πρέπει να επιστρέψει στο φυσικό του χώρο.
Και το επαναλαμβάνω. Η ομάδα είναι αυτή που ορίζει τους στόχους. Από παιχνίδι σε παιχνίδι πρέπει να βάζει κι ένα λιθαράκι με την αγωνιστική της εικόνα στη μαζική επιστροφή των Αιγιωτών φιλάθλων στο γήπεδο. Η σπίθα άναψε, κρατήστε τη αναμμένη…

ΥΓ: RESPECT στους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων για τον τρόπο που τίμησαν και ευχαρίστησαν, μετά το τέλος του παιχνιδιού, από κοινού τους 1000 περίπου φιλάθλους που παρακολούθησαν το παιχνίδι, αναφωνώντας ΑΙΓΙΟ!!!