Μία ακόμη ευρεία εντός έδρας νίκη σημείωσε η Α.Ε. Φοίνικα Ζήριας, η οποία χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες επικράτησε με 4-0 της Α.Ε. Δρεπάνου -στο εξ αναβολής παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής- και συγκατοικεί πλέον με το Άνω Καστρίτσι στη 2η θέση της βαθμολογίας του 2ου Ομίλου της Β’ Κατηγορίας.
Οι γηπεδούχοι, που στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχαν την τεχνική καθοδήγηση των Γιώργου Οικονομόπουλου και Φώτη Φιτσιάλου καθώς ο Μίλτος Καρατζάς απουσιάζει στην Ολλανδία, έδειξαν αποφασισμένοι εξ’ αρχής να μην σπαταλήσουν τόσο νωρίς καμία απώλεια στο γήπεδο των Καμαρών. Έτσι, με μπροστάρη τον Κλάιντι Μπάσα (φωτό) που σκόραρε δις -στο 37’ και στο 49’- και έφθασε τα 5 τέρματα φέτος, έβαλαν τις στέρεες βάσεις για την 4η νίκη τους στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα ακολούθησαν δύο ακόμη τέρματα στο 64’ με τον Δημήτρη Ψυχογιάννη και στο 72’ με τον Μικέλ Ντολάνι, που άνοιξαν λογαριασμό τερμάτων για φέτος, για να δώσουν έτσι διαστάσεις στη νίκη τους που πάντως ήταν αναμενόμενη και εντός προγράμματος.
Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι του Χρήστου Λάιου, με πολλές ελλείψεις στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά και με το γνώθοις σ’ αυτόν, απέναντι σε μία ανώτερη αγωνιστικά ομάδα από ένα και σημείο και μετά είχαν το μυαλό τους και στο ματς της ερχόμενης αγωνιστικής (Άβυθος 2017), που είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτούς.

Α.Ε. Φοίνικα Ζήριας: Τσάκωνας, Ασημακόπουλος (67’ Μούκας), Ντολάνι, Νγκέλα, Τριανταφύλλου, Γεωργακόπουλος, Παρτάλης (60’ Λαλιώτης), Ψυχογιάννης, Μάλλιος (64΄ Διγγελόπουλος), Μπάσα, Τέρπος (75’ Φιλιππάτος).
Α.Ε. Δρεπάνου: Κ. Καρέλας, Βύσας, Καριόρης, Χάιδας, Αγγελόπουλος, Δημάκης, Γ. Καρέλας, Σταματάκης (86’ Μπαϊλός) , Τσιάκαλος (67’ Συριόπουλος), Καψάλης, Καττές.


Ρεπορτάζ: Βασίλης Δαβαρίας