Μία εντυπωσιακή, ειδικά στην επανάληψη, Α.Ε. Φοίνικα Ζήριας επικράτησε εκτός έδρας στο ντέρμπι κορυφής στο γήπεδο του Ρίου του τοπικού Αετού με σκορ 2-1 και πέτυχε αν μη τι άλλο την πιο σημαντική νίκη της 2ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου.
Μετά από ένα άγονο πρώτο ημίχρονο -που οι δύο ομάδες έμοιαζαν σαν «να φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη»- οι φιλοξενούμενοι του Μίλτου Καρατζά ευτύχησαν να ξεκινήσουν με γκολ σχεδόν από τα αποδυτήρια, αφού στο 47’ ο Θανάσης Τέρπος με το δεύτερο φετινό του γκολ έβαλε την ομάδα του στη θέση του οδηγού (0-1).
Οι γηπεδούχοι, του Αντώνη Ζήκου, παρά την ψυχρολουσία τους αυτή βρήκαν την δύναμη να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα (1-1) στο 55’ με τον Μιχάλη Ζήκο, αλλά η Α.Ε. Φοίνικα Ζήριας που ήταν καλύτερη στο διάστημα αυτό, αναζήτησε ένα δεύτερο γκολ. Και τελικά το πέτυχε στο 77’ με τον Κλάιντι Μπάσα που σκόραρε το 3ο φετινό του γκολ και έδωσε τη πολύτιμη νίκη στην ομάδα του (1-2).

Σημειώνεται ότι και οι δύο σκόρερ για την ομάδα του Ερινεού, Τέρπος και Μπάσα, πέτυχαν γκολ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και ήταν από τους διακριθέντες των νικητών.

Αετός Ρίου: Καραλής, Ζακυνθινός, Παπαθανασόπουλος, Ιντζές, Ζήκος, Θεοδωρακόπουλος (79’ Μάρκου), Αποστολόπουλος (72’ Ζέρβας), Ζαφειρόπουλος, Μπαλαλάς, Λούσκος, Κούκουρης.
Α.Ε. Φοίνικα Ζήριας: Τσάκωνας, Καραπάνος, Διγγελόπουλος, Νγκέλα, Τριανταφύλλου, Γεωργακόπουλος, Μούκας, Ψυχογιάννης, Μάλλιος (56’ Παρτάλης), Μπάσα (88’ Φιλιππάτος), Τέρπος.


Ρεπορτάζ: Βασίλης Δαβαρίας