Η Άβυθος 2017 ήταν η μεγάλη κερδισμένη στο ντέρμπι της Δυτικής Αιγιάλειας της 5ης αγωνιστικής, αφού επικράτησε με ολική ανατροπή μέσα σ’ ένα δίλεπτο του Αχιλλέα Καμαρών με σκορ 2-1 και βρίσκεται πλέον μία ανάσα από την προνομιούχο πεντάδα.
Σ’ ένα παιχνίδι που στηρίχθηκε κυρίως στο πάθος και τη δύναμη των δύο ομάδων και παίχτηκε ποδόσφαιρο μακριά από τις δύο εστίες, με τις επικίνδυνες φάσεις ουσιαστικά να μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, τις βρήκε «άσφαιρες» στο πρώτο ημίχρονο αφού στο 21’ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Κώστα Κανάγια.
Στην επανάληψη η ομάδα του Ερινεού βρήκε την ευκαιρία στο 57’ να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Χάρη Μαρή (3ο φετινό γκολ) και να δείχνει έτσι όπως παιζόταν ο αγώνας ότι μπορούσε να «δραπετεύσει» μ’ ένα σπουδαίο διπλό στις αποσκευές της. Όμως οι γηπεδούχοι του Λεωνίδα Κατσαρέλια, που δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, κατάφεραν να πετύχουν δύο τέρματα στο 77’ με τον Τζούλιαν Μούτσα (2ο φετινό γκολ) και στο 79’ με τον Ευγένιο Μπλάτα (1ο φετινό γκολ), φθάνοντας έτσι στην απόλυτη ανατροπή. Και παράλληλα υποχρέωσαν τον Αχιλλέα Καμαρών στην πρώτη του φετινή ήττα.

Άβυθος 2017: Παναγιωτόπουλος, Ι.  Παπαγεωργίου (82’ Λελούδας), Ροδόπουλος, Μακρής, Κανάγιας, Χρυσανθόπουλος, Ευθυμίου (75’ Λαμπίρης), Καραΐνδρος, Μούτσα, Γκοτσόπουλος (59’ Μπιρμπίλης), Μπλάτα (89’ Βαγενάς).
Αχιλλέας Καμαρών: Μακρής, Μάνε (89’ Κοντογιάννης), Χριστόπουλος, Ντακούλιας, Καρέλης, Καραμπούλας, Μπαζός (69’ Παπασπυρόπουλος), Ιατρόπουλος, Θεοφανόπουλος, Μπαμπίλης, Μαρής.


Ρεπορτάζ: Βασίλης Δαβαρίας