Αρθρο του Γρηγόρη Παλούμπη

Έχοντας παρακολουθήσει σχεδόν όλα τα φιλικά του Παναιγιάλειου και ιδιαίτερα αυτά με ομάδες που αγωνίζονται σε μεγαλύτερες κατηγορίες και την πρόοδο που έδειχνε σε αυτά, η εικόνα της ομάδας στο πρώτο επίσημο παιχνίδι δεν ήταν εξ’ ολοκλήρου αυτό που περίμενα, ωστόσο μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική.
Είχε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και έχοντας απέναντί του μία ομάδα που αμυνόταν στο δικό της μισό, χωρίς να δίνει ιδιαίτερη σημασία στη δημιουργία, έδειξε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο μέρος οι «μελανόλευκοι» δεν μπόρεσαν να γίνουν απειλητικοί, αδυνατώντας να διασπάσουν τη σφιχτή αμυντική λειτουργία του αντιπάλου, ενώ στην επανάληψη εμφανίστηκαν βελτιωμένοι και με «σύμμαχο» τη δεδομένη διαφορά ποιότητας κατάφεραν να «ξεκλειδώσουν» και να σκοράρουν… εις τριπλούν. Ωστόσο αυτό που πρέπει να κρατήσουν οι «μελανόλευκοι» (τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές) είναι το σκηνικό, δηλαδή ότι στην συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών που θα δώσουν, αυτό θα είναι σχεδόν παρόμοιο. Δηλαδή θα έχουν μπροστά τους πάντα τουλάχιστον οκτώ ποδοσφαιριστές πίσω από τη μπάλα, εντός κι εκτός έδρας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δουλέψουν πιο πολύ σε αυτό το πλάνο, προκειμένου να αποφύγουν τις κακοτοπιές. Βέβαια αυτό δεν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η δυσκολία στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος -στο πρώτο μισό- πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα, ωστόσο μας έδωσε ένα πρώτο και χειροπιαστό δείγμα της αντιμετώπισης που θα τυγχάνει ο Παναιγιάλειος. Διότι δεδομένα υπήρχε το άγχος της πρεμιέρας, δεδομένα υπήρχε το άγχος της έδρας έχοντας 500 και πλέον φιλάθλους στην κερκίδα, δεδομένα υπήρχε το άγχος του αδιαφιλονίκητου φαβορί, δεδομένα υπήρχαν ανθρώπινοι παράγοντες μη προβλέψιμοι, όμως υπάρχει και το πλάνο το οποίο πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα με τον τρόπο που αγωνίζεται ο αντίπαλος για να επιτευχθεί ο στόχος. Και την Κυριακή το πλάνο αποδεδειγμένα απέδωσε, με την κατάλληλη υπομονή, όμως πρέπει να υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις για τα υπόλοιπα ανάλογα παιχνίδια…
Τέλος, θέλω να σταθώ και στην παρουσία του κόσμου στην πρεμιέρα, η οποία ήταν υποδειγματική. Οι 500 και πλέον φίλαθλοι που βρέθηκαν στο δημοτικό στάδιο Αιγίου έδειξαν ότι υπάρχει η διάθεση και να πιστέψουν στην προσπάθεια επανεκκίνησης, αλλά και να συμπαρασταθούν στην ομάδα με τον τρόπο που μόνο αυτοί μπορούν για να δώσουν από την πλευρά τους την απαραίτητη ώθηση για την επίτευξη του στόχου.