Οι χαρακτηρισμοί «τελικός, μονόδρομος η νίκη» αλλά και όποιοι άλλοι έχουν χρησιμοποιηθεί στα τελευταία παιχνίδια του Παναιγιάλειου, για να επιδείξουν την ανάγκη κατάκτησης των βαθμών της νίκης, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν σωστά την ερχόμενη αγωνιστική υποχρέωση του. Κι αυτό διότι η Αιγιώτικη ομάδα, δεδομένα, βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη βαθμολογική θέση κι αν θέλει να διατηρήσει τις λιγοστές ελπίδες που έχει για  τη σωτηρία της, επιβάλλεται να «γευτεί» και πάλι τη χαρά της νίκης. Μία …γεύση την οποία αγνοεί από την τέταρτη αγωνιστική της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, όπου κόντρα στην ομάδα της Ραφήνας είχε γευτεί τη μοναδική εντός έδρας επιτυχία της.
Ωστόσο για να τα καταφέρει θα πρέπει να επιβληθεί του τρίτου εκπροσώπου της Ρόδου, Φοίβου Κρεμαστής, ο οποίος βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας μόλις τρεις βαθμούς λιγότερους από τον Παναιγιάλειο. Αυτό σημαίνει ότι η νησιώτικη ομάδα έρχεται στο Αίγιο για να παίξει ουσιαστικά το τελευταίο της «χαρτί» σωτηρίας, αφού όποια ομάδα καταφέρει να πάρει τους βαθμούς της νίκης θα διατηρήσει τις όποιες ελπίδες σωτηρίας της αναλογούν, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας -πιθανότατα- καταδικάζονται αμφότερες.
Το εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Φοίβο, στο δημοτικό στάδιο του Αιγίου (11/2, 13:45), θα είναι αυτό με το οποίο θα ολοκληρωθεί η 18η αγωνιστική και ενδεχομένως -ανάλογα με το αποτέλεσμα- αυτό που θα ολοκληρώσει έμμεσα τις προσπάθειες μίας εκ των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ…
Σ’ ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, όμως, ο Παναιγιάλειος που δεν έχει την πολυτέλεια απουσιών, καλείται να παραταχθεί ελλιπής. Εκτός πλάνων από τη «μονομαχία» κόντρα στους νησιώτες, έχουν τεθεί οι δύο βασικοί κεντρικοί αμυντικοί της Αιγιώτικης ομάδας οι οποίοι μάλιστα αποκτήθηκαν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο για να βοηθήσουν στην προσπάθεια σωτηρίας. Οι Βλάχος και Ξένος ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς, αμφότεροι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μην μπορούν να συνεισφέρουν σε αυτό το καθοριστικό παιχνίδι. Από εκεί και πέρα η προετοιμασία των «μελανόλευκων» ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί, με τον Χρήστο Καραπίτσο να μην ανακοινώνει αποστολή και να καλεί όλους τους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια, δύο ώρες πριν τη σέντρα.

ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΙΚΗΣ…
Μπορεί το αποτέλεσμα του παιχνιδιού να κρίνει κατά πολύ το μέλλον των δύο αντιπάλων, ωστόσο ο Χρήστος Καραπίτσος -δικαιολογημένα- συνεχίζει να είναι «πιεστικός» στη διοίκηση του Παναιγιάλειου. Η συνεχής πίεση του πατρινού τεχνικού έχει να κάνει με την επιβεβλημένη ενίσχυση της ομάδας για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος, με την απόκτηση ελεύθερων ποδοσφαιριστών. Μία απαίτηση η οποία θα έχει νόημα μόνο εάν η «Μαύρη Θύελλα» κερδίσει, διατηρώντας τις ελπίδες που της αναλογούν για το …όνειρο της σωτηρίας, μιας και σε διαφορετική περίπτωση αυτή η απαίτηση θα κρίνεται περιττή.


Ρεπορτάζ: Γρηγόρης Παλούμπης