Η διοίκηση πρέπει να κινηθεί σε όλα τα επίπεδα…

0
423

Αρθρο του Γρηγόρη Παλούμπη

Το 2018 σίγουρα έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο για τον Παναιγιάλειο και ξεκίνησε με μία από τα ίδια, με την ομάδα να βρίσκεται στα χαμηλά «πατώματα» της βαθμολογίας και να τίθεται σε αμφισβήτηση (!) η παραμονή της στην κατηγορία, όμως θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι και χειρότερα υπό άλλες διοικητικές καταστάσεις.
Ευτυχώς βρέθηκαν κάποιοι φίλαθλοι-παράγοντες του συλλόγου, οι οποίοι κινήθηκαν στο και …πέντε, αναλαμβάνοντας τις τύχες του συλλόγου σε μία πάρα πολύ δύσκολη στιγμή. Όμως δυστυχώς οι επιθυμίες τους δεν συμβάδισαν με τα «πρέπει», με το αποτέλεσμα να είναι ορατό όχι μόνο στον βαθμολογικό πίνακα αλλά γενικότερα και στην αντιμετώπιση που τυγχάνει ο Παναιγιάλειος. Αυτό έγινε διότι απλά δεν έπραξαν διοικητικά αυτό που έπρεπε κι αυτό που γνώριζαν κάποιοι εξ αυτών, από προηγούμενες διοικητικές τους θητείες.
Και του λόγου το αληθές διαφαίνεται μέσα από την καθημερινότητα κι όχι μόνο του συλλόγου. Καταρχήν η διοίκηση φέρει την κύρια ευθύνη διότι χάθηκε η αξιοπρέπεια που είχε ο Παναιγιάλειος. Φαινόμενα «συγκατοίκησης» στο δημοτικό στάδιο, πρόχειρης λειτουργίας του συλλόγου, χρήσης περιουσιακών εργαλείων από παράγοντες προς ίδιον όφελος, αλλά και γενικότερα της αντιμετώπισης που τυγχάνει η ομάδα από τους διαιτητές, δεν θα έπρεπε να επιτρέψει να συμβαίνουν. Πολύ δε περισσότερο όταν η πλειοψηφία των φαινομένων προέρχεται εκ των έσω (διοίκησης και πόλης) και δεν κάνει κάποιος κάτι για να αποτραπούν.
Και πάμε στο πιο σημαντικό κομμάτι, στο οικονομικό. Όταν ξεκίνησε αυτή η φιλότιμη Αιγιάλεια προσπάθεια, αρχικά τα μέλη της νέας διοίκησης και στη συνέχεια κάποιοι ακόμη, δεσμεύτηκαν προφορικά ότι θα συνδράμουν άπαντες συγκεκριμένο χρηματικό ποσό μηνιαίως για τη σωστή λειτουργία του συλλόγου. Όμως, σχεδόν άμεσα, η προφορική δέσμευση ξεχάστηκε με αποτέλεσμα το βάρος να πέσει σε δύο-τρία μέλη της διοίκησης και οι υπόλοιποι απλά να κατέχουν τους θεσμικούς ρόλους που ήθελαν. Ακόμα και τότε, όμως, η διοίκηση ή αν θέλετε αυτοί που βάζουν το χέρι στην τσέπη δεν έπραξαν τα δέοντα. Αντί να προχωρήσουν στις απαραίτητες προσθαφαιρέσεις του Δ.Σ., προς δική τους οικονομική συμπαράσταση, ή να ξεκινήσουν την περίφημη διεύρυνση της βάσης του συλλόγου ώστε μέσω των συνδρομών να έχουν ένα χέρι …βοηθείας, μένουν άπραγοι και απλοί παρατηρητές των αναμενόμενων αρνητικών εξελίξεων.
Ο τελευταίος σημαντικός τομέας που φέρει την κύρια ευθύνη για τα τεκταινόμενα, έχει να κάνει και με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Εκεί όπου η λέξη και η ουσία της πειθαρχίας και του σεβασμού είχε απολεσθεί, με αποτέλεσμα να έχουμε την …αποπομπή του ενός και όχι αυτών που πραγματικά ώθησαν τα πράγματα εκεί. Μάλιστα η κατάσταση έφτασε στο σημείο -με την ανοχή της διοίκησης- οι ουσιαστικά «ένοχοι» να υποδεικνύουν σε μέλη της διοίκησης ότι είναι λάθος η απομάκρυνση του προηγούμενου προπονητή. Ποιοί; Αυτοί που οδήγησαν τα πράγματα σε αυτό σημείο. Ωστόσο θα πρέπει να είμαστε όσο αντικειμενικοί γίνεται και να τονίσουμε ότι για την κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα δεν φέρει ευθύνη μόνο η διοίκηση και οι ποδοσφαιριστές αλλά και ο προπονητής, ο οποίος επέτρεψε να γίνουν ότι έγινε και δεν φρόντισε να δείξει εμπράκτως ποιος είναι το «αφεντικό» στα αποδυτήρια.
Και ερχόμαστε στο τώρα με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα, διανύοντας ήδη τις πρώτες ημέρες της περιόδου όπου πρέπει να γίνουν οι κινήσεις ενίσχυσης που απαιτούνται. Η διοίκηση θα πρέπει να πάρει δραστικότατα μέτρα τόσο στο εσωτερικό της, όσο και στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο Παναιγιάλειος δεν μπορεί να αποτελεί έρμαιο προσωπικών επιδιώξεων. Ο Παναιγιάλειος πρέπει να δείχνει και να είναι αξιοπρεπής, σε όποια κατηγορία αγωνίζεται. Ο Παναιγιάλειος μπορεί να… έπεσε γενικότερα, όμως όλοι μας οφείλουμε να φροντίσουμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να μπορέσει άμεσα ή στο μέλλον να ξανασηκωθεί…