Η απόφαση αλλαγής «τιμονιέρη» και η επιλογή που εμπεριέχει ρίσκο

0
230

Αρθρο του Γρηγόρη Παλούμπη

Ότι και να πιστεύει ο καθένας από εμάς, ότι και να γράφει, ότι και να λέει, ότι και να συζητάει με τους φίλους του, το δεδομένο είναι ένα. Την απόφαση απομάκρυνσης του Χρήστου Παρασκευόπουλου την πήραν αυτοί που έχουν την ευθύνη, οι διοικούντες. Τα αποτελέσματα στην τελευταία σειρά αγώνων και κυρίως το αγωνιστικό πρόσωπο που είχε η ομάδα έφεραν τους διοικούντες μπροστά σε αποφάσεις. Το ερώτημα που υπήρχε αναφορικά με αυτές τις αποφάσεις είναι εάν το «μάρμαρο» θα το πλήρωνε ο προπονητής ή εάν θα γίνονταν οι απαραίτητες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ οι οποίες «φώναζαν» ότι είναι κάτι παραπάνω από επιτακτικές. Τελικά επέλεξαν να κάνουν στην ομάδα το ηλεκτροσόκ με τα περισσότερα …βατ. Τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή.
Θα μπορούσε να αλλάξει η κατάσταση, χωρίς να αλλάξει ο προπονητής; Η απάντηση είναι «ίσως». Ίσως γιατί δεν μπορούμε να είμαστε προφήτες. Μία άποψη, πάντως, λέει «ναι» αν γίνονταν οι κατάλληλες κινήσεις ενίσχυσης, πάντα στο μέτρο των δυνατοτήτων της ομάδας κι αν η διοίκηση έτρεχε πράγματα σημαντικά για τη δυναμική του συλλόγου, τότε πολλά μπορούσαν να γίνουν. Μία άλλη εκδοχή είναι ότι «το δόγμα του σοκ πάντα λειτουργεί και το επέλεξαν για να ταρακουνήσουν τα αποδυτήρια και να φέρει άπαντες σε κατάσταση εκγρήγορσης».
Προσωπικά τάσσομαι υπέρ της πρώτης άποψης, διότι για να ταρακουνήσεις κάποιον πρέπει να μπορεί να …ταρακουνηθεί κι όπως έχει φανεί, σε μεγάλο ποσοστό, δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα στο υπάρχον ρόστερ.
Πάντως η απόφαση αντικατάστασης, δεδομένα έχει να κάνει με τα αποτελέσματα και τη βαθμολογικά θέση που βρίσκεται η ομάδα. Επίσης σε αυτή την εξέλιξη συνετέλεσε και η αίσθηση, που φαίνεται να υπερίσχυσε, ότι υπήρχαν… παρενέργειες και στο εσωτερικό των αποδυτηρίων. Αν είναι σωστή ή λανθασμένη απόφαση-κίνηση, θα κριθεί από την ουσία στο άμεσο μέλλον.
Και πάμε στην επόμενη μέρα. Νέος «τιμονιέρης» είναι πλέον ο Χρήστος Καραπίτσος, ο οποίος μετά την προσφορά του ως ποδοσφαιριστής στον Παναιγιάλειο, έρχεται να τον βοηθήσει κι από το πόστο του προπονητή. Είναι ο εκλεκτός της διοίκησης. Μπορεί κάποιοι να περίμεναν μία επιλογή πιο έμπειρη τη δεδομένη στιγμή, όμως είπαμε ότι η διοίκηση αποφασίζει κι αυτή θα κριθεί για τις αποφάσεις της. Όμως και ο νέος προπονητής θα χρειαστεί αυτό που χρειαζόταν και ο προηγούμενος. Την αναγκαία και λογική ενίσχυση του ρόστερ με ποδοσφαιριστές που μπορούν να βοηθήσουν…
Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε και κάτι εξίσου σοβαρό αλλά εξωαγωνιστικό. Θα πρέπει να αποβάλλει ο οργανισμός που λέγεται Παναιγιάλειος αυτή την καταραμένη εσωστρέφεια, που τον «κατατρώει». Η ομάδα χρειάζεται ηρεμία για να προχωρήσει και αποφάσεις με γνώμονα το καλό της κι αυτό πρέπει να το εξασφαλίσουν αρχικά οι διοικούντες, δίνοντας το καλό παράδειγμα…

Υ.Γ.: Πληροφορίες θέλουν να έχει παρθεί απόφαση λύσης της συνεργασίας με έμπειρη μονάδα από τον Παναιγιάλειο, με βασικό γνώμονα την αδυναμία της να προσφέρει τα βασικά. Μία απόλυτη λογική απόφαση, αρκεί βέβαια να συνοδευτεί και με την κατάλληλη αντικατάστασή της.