Ενίσχυση σε όλα τα επίπεδα με «μελανόλευκο» βιογραφικό

0
321

Αρθρο του Γρηγόρη Παλούμπη

Η χρονιά που μας αποχαιρετάει σε λίγες ώρες είναι γεγονός ότι ποδοσφαιρικά και ειδικότερα από «μελανόλευκης» άποψης, ήταν τουλάχιστον τραγική. Στο πρώτο πεντάμηνο κάποιοι παράγοντες «ασέλγησαν» με διάφορους τρόπους πάνω στον ιστορικό σύλλογο, ακολούθησε ένα τρίμηνο αβεβαιότητας ή ακόμα και άμεσου κινδύνου παραμονής στα ίδια σκηνικά και τελικά στο… και πέντε μία αμιγώς Αιγιώτικη διοίκηση, αποφάσισε να πάρει στα χέρια της τις τύχες του συλλόγου με μεγάλο ρίσκο και σχεδόν μηδαμινές εγγυήσεις – στηρίξεις.
Τελικά ο στόχος της επιβίωσης έχει επιτευχθεί με πολλές δυσκολίες, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, όμως όλα τα άλλα είτε απέτυχαν, είτε δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, είτε κρέμονται ουσιαστικά σε μία …κλωστή. Στη διοίκηση, με τα όποια θέματα έχουν μεταξύ τους, γίνονται καθημερινά προσπάθειες -με περιορισμένη διοικητικά ουσιαστική συμμετοχή- για κάτι καλύτερο στο σύλλογο. Μέχρι τώρα τα καταφέρνουν, όμως κανείς δεν γνωρίζει το πόσο θα αντέξουν. Κι αυτό διότι έχουν στερηθεί την πολύτιμη βοήθεια των φιλάθλων του Παναιγιάλειου, οι οποίοι κυριολεκτικά έχουν γυρίσει την πλάτη τους στην ομάδα. Βέβαια γι’ αυτή την κατάληξη οι γνώμες διίστανται. Ο 12ος παίκτης της ομάδας απέχει λόγω της κάκιστης εικόνας της ομάδας εντός αγωνιστικού χώρου ή λόγω απλής αλλαγής της μελανόλευκης …συσκευασίας;
Και πάμε, τώρα, στα αμιγώς ποδοσφαιρικά για τα οποία όλοι όσοι παρακολουθούν την ομάδα έχουν διαμορφώσει άποψη. Είναι ξεκάθαρο ότι απαιτούνται διορθωτικές κινήσεις. Οι έχοντες τις τύχες του συλλόγου στα χέρια τους, έπρεπε να είχαν ξεκινήσει τις ενέργειες, με την πρέπουσα ηρεμία και όχι υπό το βάρος του πανικού. Κάτι το οποίο, προσωπικά, είδα στην απόφαση αλλαγής προπονητή. Όμως δεν μένουμε εδώ, αλλά στηρίζουμε τη νέα επιλογή, διότι όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το σύλλογο θέλουν αρχικά την επιβίωσή του.
Η εικόνα του Παναιγιάλειου σε όλο τον πρώτο γύρο ήταν ντροπιαστική. Προφανώς κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές υπερεκτίμησαν τον εαυτό τους και θεώρησαν ότι μπορούν να αντέξουν το βάρος της φανέλας. Λάθη που μπορεί να έχεις το χρόνο να  τα διορθώσεις, αλλά είναι πολύ δύσκολος ο τρόπος. Αυτό που είναι ευρέως γνωστό από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του νέου προπονητή, είναι ότι ο Παναιγιάλειος θα πρέπει να κινηθεί τουλάχιστον για πέντε μεταγραφές. Η διοίκηση φέρεται να το έχει αποδεχθεί, όμως δεν έχει πράξει ακόμα τα δέοντα και το πρωτάθλημα ξαναρχίζει σε μία εβδομάδα.
Η αλήθεια είναι ότι από την εικόνα του Παναιγιάλειου, οι αλλαγές είναι επιτακτικές. Αυτό το πράγμα που είδαμε από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, δεν είναι Παναιγιάλειος και πρέπει να γίνει ότι είναι εφικτό για να …ξεριζωθεί η συγκεκριμένη κατάσταση -για την οποία ο προηγούμενος προπονητής είχε τη λιγότερη ευθύνη- ώστε η Αιγιώτικη ομάδα να βελτιωθεί στο μέτρο του δυνατού και να διεκδικήσει με αξιώσεις την παραμονή της στην κατηγορία.
Οι αποφάσεις που θα ληφθούν και οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν, θα πρέπει να προχωρήσουν …προχθές. Μάλιστα, προσωπικά, θεωρώ ότι βατοί μεταγραφικοί στόχοι -και όχι μόνο αγωνιστικά- με μελανόλευκο βιογραφικό είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση τη δεδομένη χρονική στιγμή. Και οι λόγοι είναι δύο και απλοί. Γνωρίζουν, όπως και ο προπονητής, τη μυρωδιά των αποδυτηρίων και θα προσπαθήσουν να δώσουν τα στοιχεία που χρειάζεται ο Παναιγιάλειος για να φτιάξει μία σωστή «συνταγή», ενώ λόγω του δεδομένου ενδιαφέροντος τους για την ομάδα, θα κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να τη διατηρήσουν ποδοσφαιρικά «ζωντανή». Αναμένουμε να δούμε πράξεις..

ΥΓ 1: Η διαφαινόμενη αποχώρηση, μίας θεωρητικά όπως αποδείχτηκε έμπειρης λύσης, είναι απολύτως σωστή και πρέπει να καλυφθεί …προχθές. Εμείς, πάντως, περιμένουμε ακόμα την επίσημη ενημέρωση…

ΥΓ 2: Ολοκληρώνοντας την τελευταία γραπτή άποψή μου για το 2018 αναφορικά με τα τεκταινόμενα στον Παναιγιάλειό μας, θέλω να ευχηθώ τα τετριμμένα αλλά για μένα τα πιο απαραίτητα. Άλλωστε το ποδόσφαιρο είναι το καλύτερο δεύτερο πράγμα στη ζωή μας.

ΥΓ 3: Καλή Πρωτοχρονιά σε όλο τον κόσμο, σε εσάς και την οικογένειά σας. Ας είναι το ξεκίνημα του 2019 αφετηρία μίας δημιουργικής εποχής με υγεία, ευτυχία, ελπίδα και καλών «μελανόλευκων» εξελίξεων.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!