Πρωτοβουλίες και αποφάσεις για να σωθεί ότι σώζεται…

0
358

Αρθρο του Γρηγόρη Παλούμπη

Στο Κυριακάτικο παιχνίδι με το σύλλογο των Βραχνεΐκων, το οποίο είχε χαρακτηριστεί και ήταν κομβικό, η Αιγιώτικη ομάδα υποτίθεται πως θα έβγαζε αντίδραση, εγωισμό, αγωνιστική πειθώ κι ότι άλλο χρειάζεται μία ομάδα η οποία δεδομένα έχει αρκετά κενά αλλά την έχει αφυπνίσει το αίσθημα της… αυτοπροστασίας. Δυστυχώς όλα αυτά τα στοιχεία ακόμα …αναζητούνται, όπως επίσης και οι επίδοξοι κάτοχοί τους. Το τελικό σκορ (1-1) σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ντροπιαστικό, ωστόσο η εικόνα των «μελανόλευκων» άνετα μπορεί να αποκτήσει το συγκεκριμένο χαρακτηρισμό.
Μία ομάδα που καλείται εκτός από τα κενά που έχει, να αντιμετωπίσει και τις έκτακτες αλλά φυσιολογικές απουσίες λόγω τραυματισμών ποδοσφαιριστών που θεωρούνται έμπειροι, οπωσδήποτε έχει δύσκολο έργο. Και σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε και την απρόσμενη επιθυμία ποδοσφαιριστή -που «εννοείται» ότι ήθελε την ευκαιρία για να δείξει ότι μπορεί και παραπάνω- να ενημερώνει την προηγούμενη βδομάδα ότι θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα πρόωρα χωρίς λογική αιτία.
Ολα τα παραπάνω συνθέτουν μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον Παναιγιάλειο που βρίσκεται στο πιο δύσκολο …φεγγάρι του, προκαλώντας δυσάρεστα συναισθήματα στους οπαδούς του κυρίως με το πρόσωπο που δείχνει εντός γηπέδου. Εκεί, όπου είναι είδηση η κατάκτηση της νίκης και συνάμα κάθε πικραμένος μπορεί να του κάνει «καζούρα». Εκεί βρίσκεται δυστυχώς η «Μαύρη Θύελλα» και για να βγει από κει χρειάζονται αποφάσεις που θα φέρουν τις απαραίτητες κινήσεις, οι οποίες δεν θα είναι πρωταθλητισμού αλλά αξιοπρεπής παρουσίας. Διότι δεδομένα δεν υπάρχει ούτε καν ενδεχόμενο θεαματικής βελτίωσης με το υπάρχον υλικό κι αυτό είναι που δημιουργεί μεγαλύτερη ανησυχία.
Πλέον η μπάλα έχει πάει στη διοίκηση, η οποία πρέπει να φροντίσει ώστε να βρει από τώρα τις απαραίτητες λύσεις ενίσχυσης, ενόψει μεταγραφικής περιόδου τον Ιανουάριο. Τα ρίσκα που βάσει συνθηκών πήρε -προς τιμή της- όταν ανέλαβε τη διοίκηση δεν της βγήκαν. Η τύχη δεν ήταν με το μέρος της ομάδας, όμως στο πλάνο που ακολουθήθηκε υπήρχε κι αυτό το ενδεχόμενο. Ας πάρει λοιπόν τώρα τις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις που πρέπει για να σώσει ότι σώζεται. Αποφάσεις και πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν να κάνουν αφενός με τη διοικητική στελέχωση από ανθρώπους που μπορούν να συνεισφέρουν και οικονομικά ώστε να γίνουν τα απαραίτητα. Οσοι δεν μπορούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη και επιθυμούν να βοηθήσουν, ας το κάνουν ως εξωδιοικητικοί συνεργάτες. Αλλωστε οι τίτλοι από μόνοι τους δεν κάνουν τίποτα. Αρκεί να υπάρχει η πρόθεση βοήθειας. Σε ότι αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα, θεωρώ ότι απαραιτήτως χρειάζεται η απόκτηση πέντε εντεκαδάτων οι οποίοι θα μπορέσουν να δώσουν τον προσδοκούμενο αγωνιστικό χαρακτήρα στην ομάδα. Ετσι θα δώσουν τη δυνατότητα στον κόουτς να δουλέψει με «λογικά» εργαλεία, να προσπαθήσει παράλληλα να βγάλει νέους παίκτες και τότε και μόνο τότε θα μπορέσουμε όλοι να τον κρίνουμε και να τον αξιολογήσουμε. Αυτό και τίποτε άλλο.
Ο Παναιγιάλειος είναι στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση και χρίζει κατάλληλης και άμεσης θεραπείας για να μπορέσει να θεωρηθεί και πάλι η περίπτωσή του αντιμετωπίσιμη…