Να πιάσει ο καθένας το …ταβάνι του

0
286

Αρθρο του Γρηγόρη Παλούμπη

Να ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα διότι μερικές φορές κάποιες σκέψεις μας ή κάποια γραπτά μας, παρεξηγούνται ή παρερμηνεύονται. Εχω πει και έχω γράψει πολλάκις ότι ο φετινός Παναιγιάλειος στοχεύει σε μία αξιοπρεπή πορεία στην Γ’ Εθνική Κατηγορία. Μία αποστολή η οποία κρίνεται δύσκολη, βάσει των περιορισμένων δεδομένων που υπάρχουν στο σύλλογο. Κι όταν λέμε περιορισμένων δεδομένων αναφέρομαι στην οικονομική στενότητα, που είχε αναπόφευκτα αντίκτυπο στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Η Αιγιώτικη ομάδα στο ρόστερ της έχει δεδομένες αδυναμίες, έχει κάποιους νεαρούς ταλαντούχους, έχει και ποδοσφαιριστές με συγκεκριμένο …ταβάνι. Αυτό σημαίνει ότι δεν πετάει κανείς στα σύννεφα, αφού οι δυνατότητες είναι περιορισμένες.
Το σκηνικό σίγουρα δεν είναι κακό και για κανένα λόγο δεν πρέπει να μηδενιστεί η φιλότιμη προσπάθεια της διοίκησης, που προσπαθεί όσο καλύτερα μπορεί να «ξαναστήσει» τον Παναιγιάλειο. Οπως επίσης, δεν πρέπει να στοχεύουμε τους ποδοσφαιριστές του ρόστερ, για την περιορισμένη ποιότητα τους. Αυτούς μπόρεσε να φέρει η διοίκηση ή αν θέλετε αυτοί αποφάσισαν να έρθουν στον Παναιγιάλειο, θεωρώντας ότι συμπεριλαμβάνοντας τον ιστορικό σύλλογο στο βιογραφικό τους θα ανέβαιναν οι ποδοσφαιρικές τους μετοχές. Κι έτσι είναι.
Μέχρι εδώ όλα φυσιολογικά. Θεωρώ, όμως, ότι κάποια στοιχεία που χρειάζονται στην κατηγορία, δεν προϋποθέτουν την αποκλειστική ύπαρξη ποδοσφαιρικού ταλέντου. Και αναφέρομαι σε στοιχεία που λογικά πρέπει να έχει κάθε ποδοσφαιριστής, που ονειρεύεται να χαράξει τη δική του πορεία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο τσαμπουκάς, το πάθος, η αποφασιστικότητα και ο εγωισμός, είναι στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για να καλύψουν αδυναμίες και να δώσουν την απαραίτητη ώθηση σε οποιαδήποτε ομάδα. Κι αυτά, δεν τα έχουν δείξει μέχρι σήμερα οι παίκτες του Παναιγιάλειου και σίγουρα δεν μπορεί να στα επιβάλλει κανένας προπονητής. Αυτά ή τα έχεις ή τα …καλλιεργείς, από μόνος σου, αν θέλεις να διεκδικήσεις καριέρα. Σε κάθε παιχνίδι οι «μελανόλευκοι» πρέπει να πιάνουν ο καθένας το …ταβάνι του. Αν το κάνουν πράξη, τότε αυξάνουν τις πιθανότητες για να επιτευχθούν οι ατομικοί και οι συλλογικοί στόχοι, ενώ παράλληλα θα πείσουν και τον πιο δύσπιστο φίλαθλο ότι κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για το καλό της ομάδας του.