Οι στόχοι οριοθετήθηκαν και κάποιοι συνεχίζουν να μην κατανοούν…

0
341

Αρθρο του Γρηγόρη Παλούμπη

Το ποδόσφαιρο, θεωρώ, ότι είναι κάτι περισσότερο από το «η μπάλα στο πλεχτό, ο τάδε παράγοντας ενισχύει την εγωπάθειά του με διάφορους τρόπους, οι φίλαθλοι έχουν παράπονα από τους παίκτες, οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν». Θεωρώ ότι σου παρέχει συνεχώς διδάγματα, ακονίζει το μυαλό, προσφέροντας μαθήματα ζωής.
Κι ας το πάρουμε με τη σειρά, ξεκινώντας από τον αγωνιστικό τομέα. Ο προχθεσινός αγώνας των «μελανόλευκων» δεν ήταν απλά ένα ακόμη παιχνίδι πρωταθλήματος. Η δεύτερη συνεχόμενη αναμέτρηση με ομάδα της Ρόδου που έχει επίσης υψηλούς στόχους, αποτελούσε ένα crash test στο …σπίτι σου, μιας και εκτός το έκανες την προηγούμενη Κυριακή με αρνητικά αποτελέσματα.
Τι αναζητούσε από αυτές τις δοκιμές; Απλά θα είχε μία ξεκάθαρη εικόνα, εμπράκτως, για το ποιοι θα είναι οι ρεαλιστικοί στόχοι της ή αν θα μπορούσε να τους διαφοροποιήσει. Από το ξεκίνημα της Αιγιώτικης προσπάθειας λέγαμε και γράφαμε -και σωστά- ότι η Αιγιώτικη ομάδα καλείται να επιβιώσει σε μία πολύ δύσκολη σεζόν, βάσει δυνατοτήτων εντός κι εκτός γηπέδου, κι έχει ως απόλυτο στόχο μία αξιοπρεπή πορεία που θα της δώσει την εύκολη παραμονή. Η πρώτη δυάδα αγώνων ήταν, θεωρητικά, πολύ δύσκολη μιας και θα αντιμετώπιζε τα δύο πρώτα φαβορί για την κατάκτηση της ανόδου, τα οποία και διαθέτουν όλο το «πακέτο» που είναι απαραίτητο για την ελληνική πραγματικότητα. Ομως η κακή παρουσία της ομάδας και οι δύο συνεχόμενες ήττες -εκτός και εντός- έκανε τους φιλάθλους να αναλαμβάνουν ρόλο εφέτη και να …καταδικάζουν τελεσίδικα.
Που είναι επομένως η πραγματικότητα και που η υπερβολή; Η υπερβολή βρίσκεται στα όνειρα κάποιων ότι ο Παναιγιάλειος θα καταφέρει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να είναι ανταγωνιστικός, άμεσα. Δυστυχώς αυτή η ομάδα όχι μόνο δεν μπορεί να πάει μέχρι τέλος στα …κόκκινα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν δείχνει ότι μπορεί να φτάσει στα …κόκκινα. Η πραγματικότητα είναι ότι το νεανικό σύνολο της Αιγιώτικης ομάδας, μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για μία επανεκκίνηση και μία βάση για τη δημιουργία στο μέλλον μίας ανταγωνιστικής ομάδας ικανής να μας προσφέρει πολλές συγκινήσεις…
Στη ζωή, όμως, δεν υπάρχει μόνο το μαύρο και το άσπρο. Τι σημαίνει αυτό; Μετά τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα, από μία ακόμη ομάδα της Ρόδου που δεν έπεισε αγωνιστικά για τις φιλοδοξίες της, μπορούμε πλέον να θέσουμε με σιγουριά τους φετινούς «μελανόλευκους» στόχους. Το «μαγικό ραβδάκι» δεν συνεχίζει να υπάρχει στην ομάδα κι αυτό σημαίνει ότι δεν γίνεται να «βρέξει» από κάπου χρήματα. Με τις πολύ περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν στην ομάδα πρέπει να κατανοήσουμε πλήρως τις ρεαλιστικές καταστάσεις. Τα όποια όνειρα πάνε στο περιθώριο και επικεντρωνόμαστε στον στόχο της παραμονής, με όποιο τρόπο είναι αυτός εφικτός, εύκολα ή πολύ δύσκολα. Τα γράφω αυτά διότι δεν πρέπει να κρίνουμε, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τα όποια ελαφρυντικά υπάρχουν. Δεν χάθηκε ο κόσμος αν ο Παναιγιάλειος δεν έχει καταφέρει να πάρει βαθμό στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Ο Χρήστος Παρασκευόπουλος θα δουλέψει με το υπάρχον ρόστερ για το καλύτερο δυνατό. Η ομάδα θέλει υπομονή και στήριξη.
Και μιας αναφερθήκαμε στη στήριξη, ας πάμε στο διοικητικό τομέα. Κύριοι της διοίκησης πρέπει να κατανοήσετε κάποια δεδομένα και να απαιτείται τα ανάλογα. Μπορεί κάποιοι να προσπαθείτε -κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό- και να «ματώνετε» για την ομάδα, όμως με τον τρόπο σας δεν αφήνετε χώρο και σε κάποιους άλλους να σας βοηθήσουν με τον δικό τους τρόπο. Κύριοι ο ποθητός, ο σωστός και ο ιδανικός τρόπος για να «εισπράξετε» βοήθεια, είναι να απευθυνθείτε με ειλικρίνεια και χωρίς «παραλλαγές» στους πολλούς που μπορούν και θέλουν να δώσουν από λίγα και να μην «κυνηγάτε» τους λίγους που ενδέχεται να σας δώσουν κάτι περισσότερο. Ο Παναιγιάλειος αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική και δεν γίνεται κύριοι της διοίκησης να τιμολογείται τη γενική είσοδο με 10 ευρώ. Αυτά πλήρωνε ο φίλαθλος μέχρι πέρυσι στην Football League και δεν γίνεται να τα πληρώνει και φέτος βλέποντας ότι εκτός από τις δυσκολίες της ομάδας του, πρέπει να υποστεί αυτό το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με τις άνωθεν …ωμές παρεμβάσεις. Καλό θα είναι να επιτρέψετε σε όποιον θέλει να βοηθήσει να το κάνει με τις όποιες δυνατότητες έχει. Αραγε για ποιο λόγο δεν διατηρήσατε στα απλά εισιτήρια, την ίδια τακτική με τα διαρκείας όπου οι τιμές είναι λογικές και ρεαλιστικές… Κάντε το ίδιο και στα απλά εισιτήρια. Βάλτε τιμές για όλα τα βαλάντια. Μειώστε στο 50% την τιμή για την τσιμεντένια κερκίδα, αφήστε την ίδια τιμή σε όσους θέλουν να προσφέρουν κάτι παραπάνω στο σύλλογο (προσφέροντας το δεκάρικο) στην κερκίδα με τα καθίσματα ή αυτή των επισήμων. Δώστε τη δυνατότητα στους οργανωμένους -εάν φυσικά θέλουν και οι ίδιοι- να κάνουν αυτό που ξέρουν πολύ καλά στην κερκίδα τους και γενικά δώστε τη δυνατότητα σε όλους όσους το επιθυμούν να σταθούν στο πλευρό της ομάδας.
Ο Παναιγιάλειος, φέτος, χρειάζεται στήριξη και υπομονή από όλους. Μπορεί ένα όμορφο ποδοσφαιρικό παραμύθι να ολοκληρώθηκε με αρνητική κατάληξη, όμως όλοι μαζί μπορούμε να ξεκινήσουμε ένα καινούργιο, πολύ πιο όμορφο και με καλύτερες προϋποθέσεις…