Αλ. Σπυρόπουλος: «Με δουλειά και υπομονή μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα…»

0
400

Την ερχόμενη Κυριακή (7/10, 16.00) η Α.Ε. Αιγείρας/Ακράτας θα κάνει επίσημη πρεμιέρα, υποδεχόμενη τον Ολυμπιακό Ζαρουχλεΐκων, στη Β’ Κατηγορία της Ε.Π.Σ.Α. και το «Aigialeiaspor» συνομίλησε με τον τεχνικό της ομάδας Αλέκο Σπυρόπουλο (φωτό), παρουσιάζοντας μία μίνι αλλά ενδιαφέρουσα συνέντευξη…

Πως βλέπεις τη συνένωση της Αιγείρας και της Ακράτας και πως εξελίσσεται;
«Ηταν μία συνένωση η οποία θα μπορούσε να έχει συμβεί και τα προηγούμενα χρόνια, καθώς οι άνθρωποι που ασχολούνταν με τις ομάδες βίωναν τις οικονομικές δυσκολίες. Ωστόσο φέτος το καλοκαίρι οι συζητήσεις ωρίμασαν και προχώρησε τελικά η συγχώνευση των δύο σωματείων που θεωρώ ότι μόνο θετικό αντίκτυπο θα έχει στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία δυνατή και αξιόλογη ομάδα 15 ατόμων που είναι ενεργά καθημερινά κοντά στην ομάδα και προσπαθούν να προσφέρουν ότι καλύτερο μπορούν».

Ποια είναι η φιλοσοφία σου και τι θέλεις να περάσεις στην ομάδα;
«Ολα τα χρόνια που ασχολούμαι με την προπονητική έχω πάντα την ίδια φιλοσοφία, είτε δούλευα σε επαγγελματικό, είτε σε τοπικό επίπεδο. Θέλω η ομάδα να παίζει ορθολογικό ποδόσφαιρο, να έχει αρχή, μέση και τέλος είτε αμύνεται, είτε επιτίθεται. Και πάνω απ’ όλα θέλω να διαμορφώσουμε χαρακτήρα μέσα στο γήπεδο. Να είμαστε δηλαδή πειθαρχημένη ομάδα, γνωρίζοντας ότι δεν είναι εύκολο για έναν ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή».

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας και πως διαχειρίζεσαι το ρόστερ;
«Καταρχάς ο στόχος είναι να οργανωθούμε σε διοικητικό και αγωνιστικό επίπεδο και πάνω απ’ όλα να είμαστε ομάδα, με τη σημασία της λέξης, σε όλες τις εκδηλώσεις – υποχρεώσεις μας. Από εκεί και πέρα, προσωπικός μου στόχος, δεν το κρύβω, είναι να κάνουμε μία πετυχημένη πορεία και ότι καλό είναι να έλθει, ας έλθει. Οσο αναφορά το ρόστερ, ήταν επιλογή μου να μην γίνει καμία μεταγραφή στην ομάδα. Αφενός υπήρχε αρκετό και καλό έμψυχο υλικό και από τις δύο ομάδες και αφετέρου πιστεύω σε όλους τους ποδοσφαιριστές ότι μπορούν να βοηθήσουν. Και γι’ αυτό ο καθένας ξεχωριστά θα πάρει τις ευκαιρίες του. Με πολλή δουλειά και υπομονή μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα».

Η δύναμη της έδρας και η στήριξη του κόσμου μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα;
«Αναμφίβολα. Για εμάς η στήριξη του κόσμου είναι πολύ σημαντική και ιδιαίτερα από τη στιγμή που ενώθηκαν δύο ομάδες. Ηδη από τα φιλικά της προετοιμασίας, βλέπουμε ότι ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα και μπορεί να την ωθήσει ψυχολογικά. Είναι σημαντικό άλλωστε που αγωνίζονται και ντόπιοι ποδοσφαιριστές. Τώρα όσο αναφορά την έδρα μας, θέλουμε να τη διατηρήσουμε αλώβητη. Και επειδή όπως λένε η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, θέλουμε στην πρεμιέρα απέναντι στον Ολυμπιακό Ζαρουχλεΐκων να κερδίσουμε και να ξεκινήσουμε θετικά και στην έδρα μας και στο πρωτάθλημα».

Πως κρίνεις το νέο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας, έχεις εικόνα από τις υπόλοιπες ομάδες;
«Σαφή εικόνα σίγουρα δεν μπορώ να έχω. Θεωρώ όμως ότι υπάρχουν δύο-τρεις ομάδες που μπορούν να ξεχωρίσουν. Δεν θα μπω στη διαδικασία όμως να αναφέρω τα …λεγόμενα φαβορί και αουτσάιντερ, όλα κρίνονται μέσα στο γήπεδο. Εμείς θέλουμε να κοιτάμε τη δική μας ομάδα τι κάνει. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι οι περισσότερες ομάδες της περιοχή μας (μαζί και τα Καλάβρυτα) θα είναι καλές και έχουν τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν, χωρίς να υποτιμούμε βέβαια τις ομάδες της Πάτρας».

Ενα σχόλιο για τον Παναιγιάλειο και πως βλέπεις τη νέα προσπάθεια;
«Ο Παναιγιάλειος έκανε τον κύκλο του στη Β’ Εθνική και ήρθε η στιγμή να κάνει μία διαφορετική αρχή. Είναι ιστορική ομάδα, όμως πρέπει να οικοδομηθεί από κάτω προς τα πάνω και να έχει περισσότερη υπομονή. Από τη μία υπάρχει οικονομική στενότητα, από την άλλη πλευρά ο κόσμος δεν ασχολείται και σίγουρα τα πράγματα είναι δύσκολα. Πιστεύω ότι η παραμονή είναι πρωτεύον στόχος και μπορεί να τον καταφέρει».


Επιμέλεια: Δημήτρης Τσερεντζούλιας