Π.Γ.Σ.: «Φιλική» πεντάρα που …φωνάζει για ενίσχυση

0
41

Μπορεί τα φιλικά παιχνίδια να γίνονται κυρίως για να βγάζουν οι προπονητές χρήσιμα δείγματα για την αγωνιστική κατάσταση των ομάδων τους, όμως κάποιες φορές συμπεράσματα μπορεί να βγάλει και ο απλός φίλαθλος. Μία από αυτές ήταν και το φιλικό παιχνίδι του Παναιγιάλειου απέναντι στον Διαγόρα Βραχνεΐκων.
Η Αιγιώτικη ομάδα, κόντρα σ’ έναν αντίπαλο που θα συναντήσει και στο πρωτάθλημα, ήταν τραγική με αποτέλεσμα να δεχθεί πέντε «εύκολα» γκολ από την Πατρινή ομάδα. Το σκορ του φιλικού (0-5), βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν έρχεται σε πρώτο πλάνο όσο η κακή εικόνα των «μελανόλευκων». Μία εικόνα η οποία πρωτίστως πρέπει να προβληματίσει διοίκηση και τεχνική ηγεσία και μετά τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Κι αυτό διότι στο συγκεκριμένο φιλικό, επιπέδου Γ’ Εθνικής, φάνηκε πεντακάθαρα ότι η Αιγιώτικη ομάδα έχει άμεση ανάγκη ενίσχυσης σε όλες τις γραμμές, αν θέλει να διατηρήσει την αξιοπρέπειά της. Μπορεί η «βαριά» προπονητικά εβδομάδα που προηγήθηκε, να μην τους επέτρεψε να είναι πιο ανταγωνιστικοί κόντρα σ’ έναν πιο έτοιμο αντίπαλο, όμως δεν πρέπει κανείς να εθελοτυφλεί σε κάποια δεδομένα κενά που υπάρχουν στην ομάδα και στις γραμμές. Η σφικτή οικονομική πολιτική που ακολουθεί αναγκαστικά ο σύλλογος σίγουρα δυσκολεύει τις «μελανόλευκες» κινήσεις, όμως με προσπάθεια και προγραμματισμό από πλευράς διοίκησης και υπομονής – στήριξης από πλευράς φιλάθλων θα μπορέσει ο Παναιγιάλειος να ανταποκριθεί με αξιοπρέπεια στις απαιτήσεις της κατηγορίας.
Στο αγωνιστικό μέρος η πατρινή ομάδα κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο με πλασέ του Τσιριγώτη (25′), μετά από λάθος εκτίμηση των αμυντικών του Παναιγιάλειου. Στην επανάληψη, όμως, τα αμυντικά λάθη των «μελανόλευκων» έγιναν …συνήθεια, με αποτέλεσμα ο δείκτης του σκορ να ανέβει αποκαρδιωτικά. Στο 53ο λεπτό ο Τσιριγώτης διπλασίασε τα τέρματά του, εκμεταλλευόμενος νέο λάθος της άμυνας, ενώ στο 76ο λεπτό ο «τυχερός» του αμυντικού λάθους ήταν ο Ρουμπάτος. Δύο λεπτά αργότερα (78′) ο Κωνσταντινίδης ήταν ο αποδέκτης ενός ακόμα αμυντικού λάθους και στη συνέχεια χρίστηκε σκόρερ, ενώ τη φιλική «πεντάρα» διαμόρφωσε ο Ν. Τογιατζής (83′).

Παναιγιάλειος: Ντούνης, Γραμματίκας, Κυριακόπουλος, Παπασπηλιόπουλος, Δοξάκης, Λούγκος, Τζανουλίνος, Σκούτας, Μάζης, Τσουρής, Καλόφωνος.
Επίσης αγωνίστηκαν και οι Τζαβαρής, Μέρο, Μπακατσέλος, Σπυρόπουλος, Ρόρος, Δημητρέλης, Οικονόμου, Κουτρόπουλος και ο υπό δοκιμή Ασπιώτης.
Διαγόρας Βραχνεΐκων: Πάγκαλος, Δριμάλας, Καφετζής, Παπαδόπουλος, Ρίλντι, Α. Τρίγκας, Ν. Τρίγκας, Γεωργαντόπουλος, Γκέκα, Σπυρόπουλος, Τσιριγώτης.
Επίσης αγωνίστηκαν και οι Ρουμπάτος, Ρουγκάλας, Καλιτσουνάκης, Τριβέλας, Μπαμπούνης, Ν. Τογιατζής, Κωνσταντινίδης.


Ρεπορτάζ: Γρηγόρης Παλούμπης