Η Αχαΐα να ανοίξει την …πόρτα της αντίδρασης

0
19

Αρθρο του Γρηγόρη Παλούμπη

«Άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς…» λέει ο θυμόσοφος λαός μας και καθόλου άδικα. Η «κάθαρση», η ανάπτυξη του Ελληνικού ποδοσφαίρου κι ότι άλλο υποσχέθηκε η νέα διοίκηση του φορέα που το διοικεί, τελικά ήταν …φούμαρα. Απλά δεν ήθελαν να πουν ευθέως και παραφρασμένο, αυτό που έλεγε παλιός και «ψαγμένος» παράγοντας του ποδοσφαίρου. Δηλαδή, εμείς και οι δικοί μας θα ευνοηθούμε και οι άλλοι να πάνε να…
Ετσι μετά τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, ήρθε η ώρα να δείξουν και την ασχετοσύνη τους ή μάλλον καλύτερα τις «αγνές» προθέσεις τους και σε Πανελλήνιο ερασιτεχνικό επίπεδο. Και μιλάω, βέβαια, για τον περιβόητο καταρτισμό των ομίλων της Γ’ Εθνικής, ο οποίος ακόμα και σε περίπτωση διαδικασίας κλήρωσης έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι δίκαιος.
Λοιπόν οι «φωστήρες» της γεωγραφίας και της …λαμογιάς αποφάσισαν όχι μόνο να προσπαθήσουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε την Ελληνική γεωγραφία αλλά και να καταστρατηγήσουν ευθέως το καταστατικό του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα το άρθρο που ξεκαθαρίζει τον τρόπο καταρτισμού των ομίλων. Ετσι αποφάσισαν να χωρίσουν τον διαχρονικά λογικά στελεχωμένο όμιλο (περυσινό 5ο) που αποτελούσαν οι ομάδες της δυτικής Πελοποννήσου (Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία και ενίοτε Αρκαδία ή Λακωνία) και των νήσων Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και αγνοώντας τους πάντες έκαναν αυτό που ήθελαν ή που έπρεπε για …εξυπηρετήσεις.
Αναγκάζουν τις ομάδες Αχαΐας και Ηλείας να αγωνιστούν στο ίδιο όμιλο με τρεις ομάδες της Ρόδου και τρεις της Ανατολικής Αττικής και τις ομάδες Μεσσηνίας, Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς να αγωνιστούν με τις ομάδες της ανατολικής Πελοποννήσου και κάποιες της Αττικής. Δηλαδή, ουσιαστικά, προσπαθούν να …γαλουχήσουν τη διεκδίκηση της ανόδου κι επίσης τους «ματώνουν» και οικονομικά.
Ομως ως εδώ. Μπορεί να ανεχτήκαμε τους προηγούμενους μήνες τα «καραγκιοζιλίκια» κάποιων εις βάρος της ομάδας μας, ωστόσο θεωρώ ότι πρέπει να ακολουθήσουμε το σήμα μας και να παλέψουμε όλες οι ομάδες μαζί για να διεκδικήσουν το αυτονόητο. Γιατί αυτό μας αναγκάζουν να κάνουμε οι «θεματοφύλακες» του ποδοσφαίρου και ειδικότερα κάποιοι στην Ε.Ε. του φορέα.
Λοιπόν -χωρίς άλλη σκέψη- οι ομάδες Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς επιβάλλεται να καταθέσουν δήλωση απόσυρσης από το πρωτάθλημα, ως ένδειξη έμπρακτης διαμαρτυρίας για τα «μαγειρέματα» των …σεφ του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Καλύτερα να κάτσουν όλοι όσοι ασχολούνται με τις ομάδες αυτές στα σπίτια τους και στις οικογένειες τους, γλυτώνοντας και χρήματα, παρά να παραμείνουν άπρακτοι δεχόμενοι το ρόλο του «πιονιού» κάποιων δήθεν έξυπνων… Δεν υπάρχει άλλο τρόπος αντίδρασης και προσπάθειας αφύπνισης των λογικών. Εδώ και τώρα απόσυρση από το πρωτάθλημα ή επιστροφής της λογικής…

ΥΓ: Για όσους τυχόν δεν έχουν εικόνα του «λογικότατου» για κάποιους διαχωρισμού, σας παραθέτω τους δύο ομίλους που διαμορφώθηκαν μετά τα «μαγειρέματα».
Στο 7ο όμιλο είναι οι ομάδες: Α.Ο. Κατασταρίου, ΑΟ Εικοσιμίας, Καλαμάτα, Πάμισος, Αστέρας Βλαχιώτη, Α.Ε. Πελλάνας, Ερμιονίδα, Παναργειακός, Ενωση Λέρνας, Ασπρόπυργος, Μανδραϊκός, Α.Ο. Υπάτου. Στον 8ο όμιλο που συμμετέχει ο Παναιγιάλειος, εκτός από τους αναμενόμενους αντιπάλους: Διαγόρα Βραχνεΐκων, Πανμοβριακό Ριόλου, Αστέρα Αμαλιάδας, Πανηλειακό, ΠΑΟ Βάρδας και Νίκη Τραγανού, συμπεριλήφθησαν και οι Διαγόρας Ρόδου, Ιάλυσος, Φοίβος Κρεμαστής, Αχαρναϊκός, Θύελλα Ραφήνας και Παλληνιακός. Ελλάς το μεγαλείο σου…