Ελλείψει προσωπικοτήτων ο Παναιγιάλειος χρειάζεται τσαμπουκά

0
29

Αρθρο του Γρηγόρη Παλούμπη

Ο Εμίλιο Φουρτάδο είναι ο πλέον έμπειρος παίκτης που απέκτησε ο Παναιγιάλειος αυτό το …περίεργο και συνάμα πολύ δύσκολο καλοκαίρι. Δεδομένα δεν μπορεί η ομάδα να πάρει περισσότερους ποδοσφαιριστές με έμπειρες παραστάσεις.
Από την αρχή γνωρίζαμε ότι έπρεπε να ψάξει για καλές-προσιτές περιπτώσεις. Μάλιστα, όσο και ιδανικοί να είναι για τον τωρινό Παναιγιάλειο, δεν παύει να αποτελούν «λαχεία». Ακόμα και ο έμπειρος ποδοσφαιριστής, βέβαια, δεν σου εγγυάται κανείς ότι θα είναι απόλυτα πετυχημένη επιλογή. Όλοι στο γήπεδο κρίνονται. Γνωστά αυτά, πολυειπωμένα και πολυγραμμένα, όμως το σίγουρο είναι ένα. Όσο πιο έμπειρος είναι ένας ποδοσφαιριστής, τόσο πιο δυνατή προσωπικότητα έχει φτιάξει και μπορεί να είναι… Εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου.  Η Αιγιώτικη ομάδα είναι γεγονός και συγχρόνως πικρή αλήθεια ότι υπολείπεται προσωπικοτήτων. Και τη φετινή πολύ δύσκολη χρονιά τις έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην ιστορία του.
Όσο καλό σύνολο κι αν καταφέρει να φτιάξει ο Χρήστος Παρασκευόπουλος, γνωρίζει καλύτερα από πολλούς ότι η ποιότητα και η νοοτροπία νικητή είναι στοιχεία αναγκαία για τον Παναιγιάλειο. Πόσο μάλλον όταν η σεζόν κρίνεται πολύ κρίσιμη και περίεργη. Κακές στιγμές, κακές εμφανίσεις, αρνητικά αποτελέσματα και ενδεχομένως απρόσμενα, θεωρώ ότι δεδομένα θα έρθουν. Κι αυτό είτε θα οφείλετε στο μέτριο ρόστερ, είτε σε λάθη του προπονητή, είτε λόγω ότι ο κόσμος δεν θα είναι συσπειρωμένος γύρω από την ομάδα (θέλω να είναι μόνο θεωρητική άποψη) και δεν θα έχει την απαιτούμενη -τουλάχιστον- δυναμική. Είναι γνωστή η έλλειψη ποιότητας και πολλών λύσεων στο ρόστερ. Ο Παναιγιάλειος δεν έχει επιδείξει μέχρι τώρα ότι διαθέτει την προσδοκούμενη ποιότητα και παράλληλα προσωπικότητα.
Αν δεν καταφέρει να ξεκινήσει -ρεαλιστικά- καλά, τότε ενδεχομένως η πίεση θα αυξηθεί. Και κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν τα νεαρά του παιδιά, θα αντέξουν. Πόσοι σε μία αγωνιστική κρίση θα μπορούν να αφυπνίσουν τους νεαρούς συναδέλφους τους και να αναλάβουν ηγετικό ρόλο τόσο στα αποδυτήρια όσο και στον αγωνιστικό χώρο; Θεωρώ πολύ ελάχιστοι. Γι’ αυτό το λόγο ο Παναιγιάλειος οφείλει σε κάθε παιχνίδι να αγωνίζεται σαν να πρόκειται για «τελικό», σαν να είναι το τελευταίο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει οι «μελανόλευκοι» να είναι …οπλισμένοι με τσαμπουκά και αθλητική μαγκιά, προκειμένου να καλυφθεί στο όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό η έλλειψη προσωπικοτήτων. Αν δεν επιδείξει ο καθένας το πιστεύω του και τον -καλώς εννοούμενο- εγωισμό του, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Αυτός, ενδεχομένως περισσότερο κι από οποιοδήποτε σύστημα ή κομπίνα, θα πρέπει να είναι το πρωταρχικό… μότο στα αποδυτήρια…