Δεν μπορεί να κριθεί σαν κανονικός Παναιγιάλειος

0
20

Αρθρο του Γρηγόρη Παλούμπη

Λοιπόν αυτό που λέω στον τίτλο, σίγουρα δεν αποτελεί ανακάλυψη …της Αμερικής. Ο φετινός Παναιγιάλειος σίγουρα είναι μόνο στο όνομα μεγάλος για τους φιλάθλους του κι όχι μόνο. Δεν έχει τη χάρη, ούτε πολύ περισσότερο την ποιότητα, για να κριθεί με κριτήρια που να ανταποκρίνονται στο μέγεθος και την ιστορία του.
Σίγουρα δεν θα ασχοληθώ με το αποτέλεσμα του χθεσινού ματς. Δεν με ενδιαφέρει ούτε με ποιόν έπαιζε, ούτε και ποιοί αγωνίστηκαν. Ολα αυτά έχουν από μικρή έως ελάχιστη σημασία για τον φετινό Παναιγιάλειο. Ο σύλλογος βρίσκεται σε πολύ δύσκολη περίοδο της ιστορίας του. Τα παιδιά που είναι τώρα στο δυναμικό της ομάδας, δεν μπορούν να κριθούν ως παίκτες μίας ομάδας με το μέγεθος και την ιστορία των «παλαιστών». Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τη δική τους ποιότητα αλλά και με τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις του συλλόγου. Και εξηγώ τι εννοώ για να μην (ξανα)παρερμηνευθώ…
Ο Παναιγιάλειος μετά από την περυσινή πολύ κακή χρονιά που πλήγωσε το πρεστίζ του συλλόγου, έχει μπροστά του να ανέβει ένα …βουνό. Από τη μία τα «μαγειρέματα» της κεντρικής διαχείρισης, κι από την άλλη η περιορισμένων δυνατοτήτων διοικητική προσπάθεια κάνουν το σκηνικό -επιεικώς- πολύ δύσκολο. Και σίγουρα κανείς δεν θέλει να σκέφτεται την πιθανότητα η Αιγιώτικη ομάδα να μπει σε περιπέτειες για την παραμονή της στην κατηγορία. Ο Χρήστος Παρασκευόπουλος καλείται να φέρει εις πέρας μία αποστολή που για πολλούς μπορεί να αποδειχθεί και αυτοκαταστροφική. Σίγουρα δεν θα του πει κανείς κάτι για την οποιαδήποτε ασφαλής θέση πάρει στο νέο πρωτάθλημα, αλλά αν η ομάδα γίνει αυτό που λέμε «σάκος» τότε σίγουρα κάποιοι θα του ρίξουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης.
Ο Παναιγιάλειος της νέας σεζόν επιβάλλεται να έχει τη στήριξη όλων των φίλων του. Οι στιγμές σίγουρα είναι πολύ δύσκολες και η συστράτευση πρέπει να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή. Κανείς δεν περισσεύει. Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι το τετριμμένο και συνάμα αληθινό. Τα φιλικά γίνονται κυρίως για τους προπονητές. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ομάδα που έχει δεδομένα προβλήματα, όπως είναι ο φετινός Παναιγιάλειος. Αν ήθελε κάποιος να πει κάτι για το χθεσινό αγωνιστικό κομμάτι, θα μπορούσε να σταθεί κυρίως σε εμφανή θέματα. Πρώτον η έλλειψη αγωνιστικών προσωπικοτήτων η οποία σε συνδυασμό με την έλλειψη εμπειρίας κοστίζει αρκετά γκολ και δεύτερον η αδυναμία αντίδρασης έστω και μη ουσιαστικής.
Το πρόβλημα αυτό έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να λυθεί αν αποκτηθούν εμπειρία και ικανότητα. Κι αυτό διότι αν αποκτηθεί ικανό φορ αυτό δεν είναι αρκετό διότι θα υπάρχει θέμα για το πώς θα φθάσει η μπάλα εκεί. Καλούνται επομένως οι διοικούντες να φέρουν τις απαιτούμενες αγωνιστικές λύσεις με κάποιο τρόπο που επιβάλλεται να βρεθεί, ώστε να καλυφθούν τα τουλάχιστον τέσσερα (;) κενά που δείχνει να υπάρχουν στην ομάδα κι από την άλλη ο προπονητής να βρει το απαιτούμενο «φάρμακο». Και τα δύο δεν είναι καθόλου εύκολες αποστολές, αν αναλογιστούμε τη δυναμική που υπάρχει εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Αρα απαιτείται υπομονή και στήριξη από όλους μας για να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα η φετινή σεζόν…