Α.Ε. Αιγείρας/Ακράτας: “Η ισχύς εν τη ενώσει»

0
189

Και το όνομα αυτής “Αθλητική Ενωση Αιγείρας-Ακράτας»… Οι διαχρονικές προσπάθειες παραγόντων από την Ανατολική Αιγιάλεια για συνένωση των ποδοσφαιρικών ομάδων της Ακράτας και της Αιγείρας και κατ’ επέκταση την δημιουργία ενός ισχυρού συνόλου με έμφαση στο ντόπιο υλικό, επιτέλους πήρε “σάρκα και οστά». Το φετινό καλοκαίρι, έπειτα από πολλές διεργασίες, φαίνεται πως …ωρίμασε η απόφαση της συνένωσης, που αναμφίβολα αποτελεί ιστορική στιγμή στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της περιοχής. Παράλληλα, η συνένωση αυτή δυναμώνει και τα τμήματα των Ακαδημιών, που αποτελούν τον βασικό πυλώνα για τη συνέχιση και βιωσιμότητα μιας ομάδας…

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Α.Ε. Αιγείρας/Ακράτας:
«Η ισχύς εν τη ενώσει» (Αίσωπος 620-560 π.Χ. … Αιγείρα-Ακράτα 2018).
Ολοι γνωρίζουν αυτό το αρχαίο ρητό και ασπάζονται το νόημά του. Δεν είναι όμως τόσο εύκολο να εφαρμοστεί στην καθημερινότητά μας. Αυτό το είχαν καιρό τώρα αντιληφθεί οι Διοικήσεις των ποδοσφαιρικών ομάδων Αιγείρας και Ακράτας, αλλά οι τελευταίοι ήταν αυτοί που τόλμησαν να δώσουν «σάρκα και οστά» στην «Αθλητική Ενωση Αιγείρας-Ακράτας».
Οι δύο ομάδες με την δική τους ιστορία, ο Α.Ο. Ακράτας από το 1970 και η Θύελλα Αιγείρας από το 1980, θέλησαν να αφήσουν πίσω παλιές αντιπαραθέσεις, τοπικές αντιπαλότητες και στερεότυπες λογικές και με βλέμμα αισιοδοξίας προς το μέλλον να τολμήσουν να ενώσουν τα δύο σωματεία. Ακούγοντας τη γνώμη και την θετική εισήγηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών τους οι δυο Σύλλογοι κίνησαν όλες τις απαραίτητες και νόμιμες διαδικασίες και πλέον η Αθλητική Ενωση Αιγείρας-Ακράτας θα δώσει δυναμικά το παρόν στο Πρωτάθλημα της Β’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας δουλεύοντας από τη βάση σε όσο το δυνατό καλύτερο επίπεδο.
Εχοντας πλέον ένα πλήρες και ιδανικό έμψυχο δυναμικό καθώς και την εμπειρία και καλή διάθεση αυτών που θα ασχοληθούν με τη Διοίκηση, η Αθλητική Ενωση Αιγείρας-Ακράτας καλεί τον κόσμο της Ανατολικής Αιγιάλειας να «αγκαλιάσει» αυτή την προσπάθεια, που σίγουρα δεν θα απογοητεύσει κανέναν.


Συντάκτης: Δημήτρης Τσερεντζούλιας