Μουντιάλ 2018: Βέλγιο-Ιαπωνία 3-2

0
92

Όσοι καταφέραμε να μείνουμε ξύπνιοι από το βραζιλιάνικο «πείραμα» ύπνου, είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε μια πραγματική ματσάρα. Βέλγοι και Ιάπωνες, προσέφεραν μια πανδαισία με 5 γκολ, χαμένες ευκαιρίες και μια μεγάλη ανατροπή των πρώτων, που ολοκληρώθηκε σε «νεκρό χρόνο». Το πρώτο ημίχρονο, παρά τον καλό του ρυθμό και τις χαμένες ευκαιρίες και των δύο, ολοκληρώθηκε στο 0-0 όμως το δεύτερο τα είχε όλα. Αρχικά οι Ιάπωνες αιφνιδίασαν με δύο γρήγορα γκολ των Χαραγκούτσι και Ινούι και στο 52’ ήταν ήδη μπροστά με 2-0 ενώ συνέχιζαν να είναι επικίνδυνοι στην κόντρα. Όμως ακόμα δεν είχε τελειώσει τίποτα. Ο Μαρτίνεθ έπαιξε το τελευταίο του χαρτί με την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο, του Τσαντλί και της γραφικής φιγούρας του Φελαϊνί και το γύρισε σε ένα κατσαπλιάδικο μεν, αποτελεσματικό δε στυλ παιχνιδιού με συνεχόμενες σέντρες και εκμετάλλευση των στημένων φάσεων. Σε δύο από αυτές ήταν οι Φερτόνχεν και Φελαϊνί που έφεραν το ματς στα ίσια με ισάριθμες κεφαλιές, δίνοντας στα τελευταία λεπτά μια άγρια ομορφιά. Εκεί, ύστερα από εκατέρωθεν προσπάθειες, οι Βέλγοι ήταν αυτοί που ξεχύθηκαν στην αντεπίθεση, ο Ντε Μπρόινε κουβάλησε την μπάλα, την άνοιξε δεξιά στον Μενιέ, αυτός την γύρισε στην περιοχή όπου ο Λουκάκου την άφησε για την «χρυσή» αλλαγή, τον Τσαντλί που «έγραψε» το 3-2 και έστειλε την ομάδα του στους «8» με buzzer beater. Το Βέλγιο, με ένα ποδόσφαιρο όμορφο παρότι ενίοτε αναχρονιστικό, θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση την Βραζιλία με την ευχή μου να πάει ακόμα παραπέρα…

Βέλγιο-Ιαπωνία: 3-2
Γκολ:
69’ Φερτόνχεν, 74’ Φελαϊνί, 94’ Τσαντλί / 48’ Χαραγκούτσι, 52’ Ινούι
Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνγκεν, Μενιέ, Καράσκο (65’ Σαντλί), Ντε Μπράιν, Βίτσελ, Μέρτενς (65’ Φελαϊνί), Λουκάκου, Εντέν Αζάρ.
Ιαπωνία: Καβασίμα, Σακάι, Γιοσίντα, Σότζι, Ναγκατόμο, Χασέμπε, Σιμπασάκι (81’ Γιαμαγκούτσι), Χαραγκούτσι (81’ Χόντα), Καγκάβα, Ινούι, Οσάκο.


Επιμέλεια: Χρήστος Μανοδήμος