Η προσδοκία που έγινε ψευδαίσθηση και η αναγκαιότητα της σωστής αλλαγής

0
59

Αρθρο του Γρηγόρη Παλούμπη

Ας ξεκινήσουμε από τα απλά. Αυτά που συνήθως είναι και τα πιο δύσκολα ως προς την κατανόηση και κάποιοι προσπαθούν να κάνουν το άσπρο-μαύρο. Το πώς νοιώθουμε όλοι οι Παναιγιάλειοι σχετικά με την κατάληξη που είχε η φετινή αγωνιστική χρονιά, το ξέρουμε οι ίδιοι, το γνωρίζουμε καλύτερα από τον κάθε τυχάρπαστο και σίγουρα δεν καταπίνεται εύκολα βλέποντας τριγύρω τα δρώμενα…
Αφορά σίγουρα τον εαυτό μας και σε αυτόν θα πρέπει άπαντες να δώσουμε εξηγήσεις και να απολογηθούμε, τουλάχιστον… Το να μας δείχνουν με το δάκτυλο και να προσπαθούν κάποιοι να μας κάνουν μαθήματα ηθικής, μπορεί να μοιάζει καλό για τους ίδιους διότι νομίζουν ότι έτσι καθαρίζουν από το «λεκέ» τους και γινόμαστε πάτσι, στην ουσία όμως εμείς ούτε καν τους… βλέπουμε και ούτε τους ακούμε. Αλλωστε καμία σωτηρία δεν υπάρχει για τον Παναιγιάλειο και κανένας λόγος για να πανηγυρίζουμε. Ανακούφιση μετά τα όσα ευτράπελα είδαμε τους τελευταίους μήνες, έστω κι αν συνέβη όπως συνέβη, ίσως… Και το λέω αυτό διότι κάποιοι θεωρούν ακόμα τον εαυτό τους ικανό να οδηγήσουν το «μελανόλευκο καράβι. Μάλιστα, όπως μαθαίνω, δεν πρόκειται να κρυφτούν μιας και δεν τους αφήνει η… χαρά.
Πάμε παρακάτω. Η κατάρα που θέλει τον Παναιγιάλειο να μην ευνοείται ποτέ από ενδεχόμενες ευνοϊκές για τον ίδιο αλλαγές στο ποδόσφαιρο και αντίθετα να την πληρώνει όταν δεν τον συμφέρει, δυστυχώς συνεχίστηκε. Η προσδοκία της αναδιάρθρωσης έγινε ψευδαίσθηση. Η πολυπόθητη αλλαγή του Ελληνικού ποδοσφαίρου, δυστυχώς, φαίνεται να κόλλησε στην αδυναμία της Πολιτείας να πείσει για τους πραγματικούς σκοπούς της και παράλληλα στην συνεχιζόμενη τακτική «κοιτάω την πάρτη μου» που επιμένουν να ακολουθούν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ που βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος. Μοναδική εξαίρεση θεωρώ ότι είναι ο Απόλλων Σμύρνης ο οποίος, μέσω της διοίκησης του που έχει βιώσει την κατάσταση που επικρατεί στις χαμηλότερες κατηγορίες προτείνει κάτι σωστό και ενδεχομένως τη μοναδική ελπιδοφόρα λύση σύμφωνα με τα διαθέσιμα χρήματα της Πολιτείας, αν θέλουν πραγματικά οι πανταχού υπεύθυνοι να φτιάξουν το Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ομως, επειδή ποτέ η ευθύνη για κάτι καλό ή κάτι κακό δεν έχει μόνο εξωτερικούς ενόχους, πρέπει να κοιτάξουμε και τα του οίκου μας. Ο υποβιβασμός ήταν απόλυτα φυσιολογικός, σύμφωνα με την εικόνα που είχαμε στον αγωνιστικό χώρο. Βέβαια κάποιοι κατάφεραν να «βεβηλώσουν» την ιστορία της ομάδας, όμως αυτό το αντιπαρέρχομαι, αφού θεωρώ ότι έγινε σε όλους μας ένα πολύ καλό μάθημα και προέχει το άμεσο «μελανόλευκο» μέλλον. Και πάμε παρακάτω με την προγραμματισμένη για αύριο Δευτέρα (2/7, 19:00) γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη, η οποία θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την επόμενη μέρα. Θεωρώ ότι ακόμα και τώρα ξεκινήσαμε με σοβαρά λάθη. Η διοίκηση του Ερασιτέχνη θεωρώ ότι έχασε πολύτιμο χρόνο αναφορικά με τα διαδικαστικά και παράλληλα φέρετε να δούλευε σενάρια τα οποία είναι πολύ σοβαρά χωρίς ωστόσο να έχει εξασφαλίσει εχεμύθεια και την απαραίτητη στήριξη της συνέλευσης. Θα μπορούσε να είχε κάνει, εν μέσω Ιουνίου, τα διαδικαστικά και να έχει αναγγείλει εκλογές νέας διοίκησης για αύριο. Αντ’ αυτού αύριο θα κάνει τα διαδικαστικά και θα αναγγείλει εκλογές μέχρι τα μέσα Ιουλίου, υποχρεώνοντας την όποια νέα διοίκηση προκύψει, να ντυθεί σε «Μπολτ» για να πάρει πολύ σοβαρές αποφάσεις και να κάνει πολύ σοβαρές κινήσεις.
Το σίγουρο είναι, πάντως, ότι αυτό που πρέπει να γίνει περί σωτηρίας του Παναιγιάλειου θα έχει πολλές πιθανότητες να γίνει μόνο εάν η ομάδα αλλάξει χέρια και επικρατήσει η λογική. Είτε δηλαδή επικρατήσει το ένα, το άλλο, το τρίτο ή το τέταρτο από τα σενάρια που κυκλοφορούν…
Σε κάθε περίπτωση από αύριο θα έχουμε μία πρώτη εικόνα για το που μπορεί να πάει το πράγμα, με οποιαδήποτε περίπτωση. Μιλάμε για ενδείξεις και καλό θα είναι να κάνουμε υπομονή και να αξιολογήσουμε σωστά την κατάσταση για να μπούμε στον σωστό δρόμο.
Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, συναισθανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης έχω επιλέξει τις τελευταίες βδομάδες να απέχω από την ηλεκτρονικά γραπτή αναφορά μου μέσω ρεπορτάζ στο μείζον θέμα της επόμενης μέρας, ακόμη κι αν έχουν φτάσει στα αυτιά μου διάφορα πράγματα τα οποία έχουν σίγουρα σημαντικά ποσοστά εγκυρότητας. Δεν είναι η ώρα για… κλικ, ούτε για να διαφημιστούν κάποιοι, όπως κάνουν κάθε τρεις και λίγο διάφοροι «ψαγμένοι» που στο τέλος της ημέρας δεν λένε… τίποτα. Είναι ώρα για αλλαγή και η αλλαγή, ούτε θα εξαρτηθεί από κανένα δημοσίευμα, ούτε θα παραμείνει κρυφή εφόσον γίνει.

ΥΓ: Να ευχηθώ καλό μήνα σε όλους, ελπίζω να έχουμε καλό καλοκαίρι, να ευχαριστηθούμε τη θάλασσά μας και ευελπιστούμε σε καλές μελανόλευκες εξελίξεις!!!