Η Αιγιώτικη διοικητική τάξη πραγμάτων που θέλουμε, έχει έτοιμη προπονητική λύση

0
31

Δεν αμφισβητείται από κανέναν ότι γίνεται τιτάνια προσπάθεια για να βρεθεί ιδανική διοικητική λύση για τον Παναιγιάλειο και δει όσο το δυνατόν ΑΙΓΙΩΤΙΚΗ, προκειμένου η ομάδα να αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η νέα αγωνιστική περίοδο θα ξεκινήσει δυσκολότερα από αυτή που τελείωσε. Με μεγάλες ανηφόρες και δύσκολες καταστάσεις. Τέτοιες που είχαμε ξεχάσει τα τελευταία χρόνια. Με καθημερινή μάχη επιβίωσης εντός και εκτός γηπέδων. Το εξωαγωνιστικό κομμάτι, το οποίο βέβαια έχει άμεσο αντίκτυπο στην ποδοσφαιρική καθημερινότητα του συλλόγου, έχει επικεντρώσει δικαιωματικά το ενδιαφέρον τον τελευταίο καιρό, μιας και απαιτείται μία καλή και αποδεκτή λύση.
Στο θέμα του ρόστερ δεν μπορούμε ακόμα να γνωρίζουμε το πώς θα στελεχωθεί, αν και κυκλοφορεί ότι κάποιοι γνωστοί στον Παναιγιάλειο φίλαθλο, περιμένουν τις διοικητικές εξελίξεις για να δώσουν θετική απάντηση για την επιστροφή τους. Το σημαντικό, ωστόσο, είναι η στελέχωση των αποδυτηρίων να γίνει μ’ ένα και βασικό γνώμονα. Να έρθουν ποδοσφαιριστές που θα θέλουν να βρίσκονται έστω και σε αυτόν τον Παναιγιάλειο που θα παλεύει καθημερινά για να ξεπεράσει δυσκολίες. Που θα έχουν το μυαλό τους στην ομάδα κι όχι στον μάνατζερ, το δικηγόρο, τους τραπεζικούς λογαριασμούς και σε οτιδήποτε άλλο εκτός από τη μπάλα. Και προσοχή, καλά κάνει ο κάθε ποδοσφαιριστής και ανησυχεί για τα χρήματά του ή παλεύει για τα κεκτημένα του. Δικαίωμά του είναι και κανείς δεν τον κατηγορεί. Αρκεί να το πει από την αρχή, για να του πουν οι διοικούντες αν το μπορούν ή όχι να ανταποκριθούν στις απόλυτες προτεραιότητές του.
Και πάμε, τώρα, στο πιο σημαντικό για μένα. Στο θέμα του «τιμονιέρη», στο πρόσωπο που θα εμπιστευτούμε όλοι την αγωνιστική επανεκκίνηση του Παναιγιάλειου, με τις όποιες δυσκολίες. Διοίκηση και ποδοσφαιριστές πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος για να τα συνδέσει, να τα εμπνεύσει κι επίσης να χαίρει της εμπιστοσύνης και της κερκίδας που τόσο πολύ θα έχει ανάγκη η ομάδα. Οι πρώτοι δύο που κατάφεραν να συνδυάσουν τα παραπάνω (Δημήτρης Σπανός και Παναιγιώτης Γκουτσίδης) δυστυχώς για μας δεν μπορούν να έρθουν στην κατηγορία που θα αγωνιστεί η Αιγιώτικη ομάδα. Και μένει μία ακόμα ενδεδειγμένη επιλογή, η οποία έρχεται αριθμητικά ως τρίτη, κυρίως για ηλικιακούς και εμπειρικούς λόγους και έχει ονοματεπώνυμο. Χρήστος Παρασκευόπουλος. Οι δύο πρώτοι θεωρούνται και είναι καταξιωμένοι προπονητές, ενώ ο τρίτος έχει κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, τα οποία κρίνονται άκρως αισιόδοξα και πολλά υποσχόμενα. Σίγουρα πάντως και οι τρεις είναι και νοιώθουν ΑΙΓΙΩΤΕΣ και ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΙ. Στοιχεία τα οποία δεδομένα πρέπει να έχει ο νέος προπονητής της ομάδας. Και σίγουρα δεν πρέπει να τριτώσει το κακό στην απώλεια των ενδεδειγμένων για την ομάδα προπονητών με τα κατάλληλα στοιχεία και τις κατάλληλες προϋποθέσεις.
Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, ακούω κάποια ονόματα προπονητών τα οποία θεωρώ ότι δεν είναι κατάλληλα για τη δεδομένη στιγμή και γι’ αυτό αποφάσισα να αναφερθώ -πρώιμα μπορεί για κάποιους- σε αυτό το θέμα. Θεωρώ ότι η επιλογή του νέου προπονητή πρέπει να γίνει με συγκεκριμένα αγωνιστικά και προπονητικά κριτήρια. Ο Παρασκευόπουλος νομίζω ότι μπορεί να βγάλει το κάρο από τη …λάσπη. Να προσδώσει μία συγκεκριμένη ταυτότητα και να κάνει το νέο ρόστερ ξανά ομάδα. Να υπενθυμίσω ότι έχει κληθεί ως λύση ανάγκης στο περυσινό πρωτάθλημα της Football League και έχει φέρει εις πέρας με επιτυχία την αποστολή του, παρά το περιορισμένο ρόστερ και τα εμπόδια που συνάντησε κυρίως εκ των έσω…  Εχει κάνει πολύ καλή δουλειά στα τμήματα υποδομής του συλλόγου και γενικά έχει καταφέρει να κερδίσει τους πάντες με την εν γένει παρουσία του. Θεωρώ ότι ο Χρήστος Παρασκευόπουλος είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση και στην τελική αξίζει να του δοθεί η ευκαιρία να κοουτσάρει την ομάδα που υπηρετεί τα τελευταία χρόνια ως προπονητής κυρίως στις υποδομές και γνωρίζει καλά μέσα κι έξω…

ΥΓ: Για τη δημοσιοποίηση της σκέψης μου σας διαβεβαιώνω ότι κι ο ίδιος ο κόουτς τη διαβάζει μαζί με όλους τους υπόλοιπους και επίσης για όσους είναι λάτρεις της γραφικής εξιστόρησης ή της δικής τους μυθοπλασίας, δηλώνω υπεύθυνα με πλήρη επίγνωση των επιπτώσεων ότι ούτε και τώρα μου δόθηκε κάποιο …κινητό ή οτιδήποτε άλλο …δώρο προκειμένου να γράψω τα παραπάνω!