Συμφωνείς ή διαφωνείς μαζί του, ο Ρέλλας δεν είναι ο μοναδικός φταίχτης…

0
261

Αρθρο του Γρηγόρη Παλούμπη

Με τον Αντώνη Ρέλλα μπορείς να διαφωνήσεις ή να συμφωνήσεις σε πάρα πολλά ή σε λίγα. Μπορείς να του κάνεις κριτική, μπορείς να εκφράσεις την αντίθεσή σου με διάφορες αποφάσεις ή κινήσεις του -ο υπογράφων κυρίως που κατηγορήθηκε ποικιλοτρόπως, αλλά και οι συνεργάτες του το έχουμε κάνει πάμπολλες φορές- ή και το αντίθετο. Εξαρτάται από τη φιλοσοφία του καθενός κι από ποια οπτική βλέπει ο καθένας την κάθε κατάσταση. Αρα είναι μοιραίο να έχει φίλους και εχθρούς. Κάποιοι τον στηρίζουν, κάποιοι άλλοι αποδοκιμάζουν τον ίδιο και τις ενέργειες του. Σε ότι αφορά το που γέρνει η …ζυγαριά δεν απασχολεί στην παρούσα φάση…
Το σίγουρο είναι ένα. Είτε συμφωνείς, είτε διαφωνείς μαζί του, ο άνθρωπος είναι Παναιγιάλειος. Κατάφερε να διατηρήσει την Αιγιώτικη ομάδα στην Football League, πραγματοποιώντας ρεκόρ συνεχούς παρουσίας στην δεύτερη στην σειρά επαγγελματική κατηγορία και παράλληλα αποκατέστησε το «κακό» όνομα που είχε στην ποδοσφαιρική αγορά.
Παράλληλα, βέβαια, έκανε και κάποια σοβαρά λάθη τα οποία είχαν υψηλό κόστος και δυστυχώς οδήγησαν στην τωρινή περίοδο κρίσης που διανύει ο Παναιγιάλειος. Ο Αντώνης Ρέλλας και έχει πράξει σωστά και έχει κάνει λάθη. Θεωρώ, ωστόσο, ότι αποφάσιζε πάντα με Παναιγιάλεια κριτήρια. Οχι πάντα λογικά (όπως η τελευταία επιλογή διοικητικής διαδοχής), αλλά προφανώς αποβλέποντας κάπου… Μία τέτοια ήταν θεωρώ και η νέα τάξη πραγμάτων στα διοικητικά, με την οποία οι «μελανόλευκοι» ολοκλήρωσαν το πρωτάθλημα. Μπορεί ο σύλλογος να γνώρισε τους τελευταίους μήνες εξευτελιστικές καταστάσεις, υπό την προεδρία και την υποτυπώδη οικονομική στήριξη των φερόμενων ως «σωτήρων» του Παναιγιάλειου αλλά και της Αιγιάλειας με τον υποτιθέμενο ερχομό Αιγύπτιου επιχειρηματία-επενδυτή, μπορεί να δημιουργήθηκε κλίμα απογοήτευσης στις τάξεις των φιλάθλων, μπορεί να ξενερώσαμε από αυτά που βλέπαμε εντός και εκτός γηπέδου, μπορεί όλοι μας να χαρακτηρίζουμε τραγική τη συγκεκριμένη διοικητική επιλογή, όμως η Αιγιώτικη ΠΑΕ ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο, με σοβαρό είναι η αλήθεια οικονομικό και ηθικό κόστος, όμως ελπίζει σε κάποιο θαύμα. Ποιο είναι αυτό το θαύμα; Μία πιθανή αλλαγή δεδομένων στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Κοινώς την πολυπόθητη αναδιάρθρωση η οποία εάν πραγματοποιηθεί θα μας ευνοήσει από το …παράθυρο και θα μας επιτρέψει να έχουμε δικαίωμα στην ελπίδα. Αν τελικά δεν γίνει κάτι τέτοιο, τότε θα πάμε στην κατάληξη που θα είχαμε εάν δεν έμπαινε η ομάδα στην «εντατική» με την τωρινή διοίκηση και μοιραία αποχωρούσε από το πρωτάθλημα. Τον υποβιβασμό της.
Το ξαναγράφω. Με τον Αντώνη Ρέλλα μπορείς να διαφωνήσεις σε πάρα πολλά, ακόμα και να κοντραριστείς για κινήσεις ή αποφάσεις του, κατά καιρούς. Οφείλεις, όμως, να παραδεχθείς ότι προσπάθησε με το δικό του τρόπο για τον Παναιγιάλειο. Και σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να τον συγκρίνω με αυτούς που ζητούν και τα …ρέστα και τους τελευταίους μήνες προσπάθησαν να παίξουν με την τύχη του ιστορικού συλλόγου!