Π.Γ.Σ.: Οφείλει να παλέψει για τον …εαυτό του

0
35

Οι δύο τελευταίες εβδομάδες «έκρυβαν» αρκετές δυσάρεστες εξελίξεις για την Αιγιώτικη ομάδα, με την τρέχουσα, μάλιστα, να θεωρείται μία από τις πιο δυσάρεστες και δύσκολες στην ιστορία του συλλόγου. Γεγονότα όπως η ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ διοίκησης – ποδοσφαιριστών λόγω των οικονομικών οφειλών της πρώτης, η μεγάλη σ’ έκταση ήττα στο Ηράκλειο που αποτέλεσε «κηλίδα» στην ιστορία του συλλόγου και χθες οι τρεις προσφυγές που «έσκασαν» από βασικές μονάδες (Σκαρτσίλας, Ρέλλας, Τσάπαλος) της ομάδας θέτοντας ουσιαστικά εαυτούς εκτός ομάδας, έχουν εύλογα δημιουργήσει ένα έντονο κλίμα απογοήτευσης στις τάξεις των φιλάθλων που θεωρούν ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη για όλα αυτά -και όχι μόνο- τη φέρνουν οι άνθρωποι που είχαν και έχουν την ομάδα υπό τη διοίκησή τους.
Και ενώ διαδραματίζονται όλα αυτά τα δυσάρεστα, ο Παναιγιάλειος καλείται παράλληλα να ανταποκριθεί και στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, διεκδικώντας τις όποιες ελπίδες του αναλογούν για το «όνειρο» της σωτηρίας. Ενα στόχο για τον οποίο πρέπει και κυρίως οφείλει να παλέψει με τις όποιες δυνάμεις του, σεβόμενος αρχικά την ιστορία του και φυσικά την «πληγωμένη» αξιοπρέπειά του. Ετσι, στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Football League, οι «μελανόλευκοι» θα υποδεχθούν αύριο (17:00) στο δημοτικό στάδιο, τον Απόλλωνα Πόντου, σ’ ένα παιχνίδι όπου το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι μονόπλευρο. Οι «πόντιοι» που βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας, δεν έχουν κάποιο σημαντικό κίνητρο στην έξοδό τους στο Αίγιο, πλην αυτό του γοήτρου. Αντίθετα οι «μελανόλευκοι», που βρίσκονται σε δυσχερή βαθμολογική θέση, θέλουν πάση θυσία τους βαθμούς της νίκης για να διατηρήσουν τις λιγοστές ελπίδες παραμονής που τους αναλογούν. Βέβαια τα προβλήματα απουσιών δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την αποστολή τους, όμως ακόμα κι έτσι οφείλουν να παλέψουν.
Η προετοιμασία της Αιγιώτικη ομάδας ολοκληρώθηκε σήμερα, με τον Πέτρο Δημητρίου να μην ανακοινώνει αποστολή και να αναμένει όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια του δημοτικού σταδίου. Εκτός πλάνων, πλην των τριών που έκαναν προσφυγή, είναι και ο τραυματίας Πολιανίδης. Συγκεκριμένα στη διάθεση του προπονητή του Παναιγιάλειου είναι οι: Αθανασίου, Καρακίτσος, Μηλιώτης, Βλάχος, Τσουρής, Γραμματίκας, Σακελλαρόπουλος, Γκούμας, Τζανουλίνος, Γαβριηλίδης, Χαρίτος, Καναβέτας, Κάναλς, Σμίλτος, Δοξάκης, Τζένετ, Ζαφειράκης, Κόκκορης, Τσάινα και Σταματής.


Ρεπορτάζ: Γρηγόρης Παλούμπης