Αντ. Ρέλλας: “Η βλακεία είναι ανίκητη κ. Κασκαντίρη…”

0
30

Η τακτική του «ζητάω και τα ρέστα» που ακολουθεί ο πρόεδρος της διοίκησης της ΠΑΕ Παναιγιάλειος, Δήμος Κασκαντίρης, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τον τραγικό τρόπο διοίκησης της ομάδας από τον ίδιο και τους συνεργάτες του, είναι τουλάχιστον προκλητική. Ο εκτελών χρέη προέδρου -και οι άμεσοι συνεργάτες του- στο διοικητικό σχήμα που οδήγησε τον Παναιγιάλειο στον απόλυτο εξευτελισμό, από τον Ιανουάριο και μετά όπου ανέλαβαν τη διοίκηση της ΠΑΕ υποσχόμενοι «λαγούς και πετραχήλια», έκανε χθες μία γραπτή δήλωση με την οποία προσπαθεί να μεταφέρει όλες τις ευθύνες των κακών χειρισμών που έκαναν, οπουδήποτε αλλού εκτός από την… καμπούρα τους. Ο Αθηναίος παράγοντας και οι συνεργάτες του θέλοντας να διώξουν από πάνω τους το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών που δεδομένα τους αναλογούν για τη φετινή κατάντια του Αιγιώτικου συλλόγου, που είχε ως φυσικό επακόλουθο τον αγωνιστικό υποβιβασμό της ομάδας, στη γραπτή δήλωσή του χαρακτηρίζει το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ και πρώην πρόεδρο Αντώνη Ρέλλα ως τον κύριο υπεύθυνο της δυσάρεστης κατάληξης για την ομάδα τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Ο Αιγιώτης παράγοντας, ωστόσο, δεν έμεινε απαθής και σηκώνοντας το …γάντι, με δική του γραπτή δήλωση, δίνει τις δικές του απαντήσεις.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Αντώνη Ρέλλα:
Προς απάντηση της επιστολής του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ κυρίου Δήμου Κασκαντίρη στα M.M.E. έχω να δηλώσω τα εξής:

 • Ποιος άραγε είναι αυτός που βουλιάζει το καράβι;
  Από τον Δεκέμβριο του 2011 που ξεκίνησε η ουσιαστική εμπλοκή μου με τον Παναιγιάλειο τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Άνοδος από τη Δ’ στη Γ’ Εθνική. Άνοδος από τη Γ’ στη Β’ Εθνική. Άνετες παραμονές επί τέσσερα συναπτά έτη. Ομάδα με συνεχείς αδειοδοτήσεις, με ετήσιους ισολογισμούς, με οργάνωση, με κύρος και πάνω απ’ όλα με αξιοπιστία και αξιοπρέπεια.
 • Ποια είναι τα χωράφια της Ιεράς Μητρόπολης;
  Είναι αυτά που εσείς κύριε Πρόεδρε, μαζί με τον κύριο Αλί, ζητήσατε για να προβείτε σε – δήθεν – επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ όπως χαρακτηριστικά λέγατε ( υπάρχει και σχετικό φωτογραφικό υλικό καθώς και οι δικές σας αναφορές).
 • Ποιοι είναι αυτοί που σας έπεισαν να έρθετε να βοηθήσετε την ομάδα;
  Σίγουρα δεν είμαι εγώ καθώς εσείς με καλέσατε στην Αθήνα και -αφού εκθειάσατε το έργο μου- μου δηλώσατε ότι επιθυμείτε ν’ αναλάβετε τη διοίκηση του συλλόγου και πως είχατε μάλιστα πολύ υψηλούς στόχους.
 • Ποιοι δεν σας έδιναν τα οικονομικά στοιχεία και τη σφραγίδα;
  Τα οικονομικά στοιχεία τα έχετε λάβει με mail στις 17/1/18 μαζί με τη δέσμευση ν’ αναλάβω προσωπικά οτιδήποτε άλλο προέκυπτε και δεν ήταν καταγεγραμμένο. Σχετικά με τη σφραγίδα, θα έπρεπε να γνωρίζετε κύριε Πρόεδρε πως η έδρα και τα γραφεία της ομάδας βρίσκονται στο Αίγιο κι όχι στην Αθήνα.
 • Ποιος προσπάθησε να σας νομιμοποιήσει ως Πρόεδρο της ΠΑΕ;
  Σύμφωνα με πρακτικό του Δ.Σ. (13/1/18) αναλάβατε τη θέση του αντιπρόεδρου της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ και με επόμενο (25/2/18) τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου. Αυτά αποδεικνύονται από τις υπογραφές σας στα ανωτέρω έγγραφα καθώς και από τη νόμιμη καταχώρησής τους στο Γ.Ε.Μ.Η.

Τα γεγονότα της τετράμηνης καταστροφικής – για την ομάδα – θητείας σας είναι αδιάψευστοι μάρτυρες. Δεν πληρώσατε κύριε Κασκαντίρη απολύτως τίποτα. Πιο συγκεκριμένα:
Το χρέος στη Football League από τα 385€ εκτινάχθηκε στις 14.000€, που σημαίνει πως δεν πληρώσατε ούτε ένα ευρώ για την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών.
 Οφείλετε ακόμα στη Football League τα παράβολα για τα συμβόλαια των 12 μεταγραφών που κάνατε κατά την περίοδο του Ιανουαρίου (12×300=3.600€).
Δεν έχετε πληρώσει καμία υποχρέωσή σας που σχετίζεται με ενοίκια προπονητή, ποδοσφαιριστών, γραφείου και με τη σίτιση του ποδοσφαιρικού τμήματος.
Δεν έχετε καταβάλει απολύτως τίποτα τόσο στον ΕΦΚΑ όσο και στο Δημόσιο.
 Εχετε αφήσει απλήρωτα τα πρόστιμα στην ΕΠΟ με σοβαρό κίνδυνο να υπάρξει αφαίρεση βαθμών κατά την επόμενη περίοδο.
Αναφορικά με μισθοδοσίες υπαλλήλων, αθλητών και προπονητικού τιμ δεν υπάρχουν σχόλια. Τρανό παράδειγμα οι προσφυγές των 6 (από τους 12) ποδοσφαιριστών που εσείς φέρατε στην ομάδα.

Έχω όμως κι εγώ να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις κύριε πρόεδρε.
Ποιος ήταν ο λόγος που εσείς και οι συνεργάτες σας αναλάβατε την ομάδα αφού δεν είχατε χρήματα;
Πότε, άραγε, ήρθαν οικονομικοί ελεγκτές – απεσταλμένοι σας;
• 
Ποιος ο σκοπός της εμπλοκής όλων αυτών των «περίεργων τύπων» που φέρατε το τελευταίο διάστημα στην ομάδα; (ονόματα και διευθύνσεις υπάρχουν);
• 
Γιατί επέλεξαν -μετά από κάποια συγκεκριμένα γεγονότα- τη λύση της προσφυγής (φυγής) «αηδιασμένοι» οι πιο παλιοί παίκτες (Σκαρτσίλας, Ρέλλας, Τσάπαλος);

Δεν ξέρω κύριε Κασκαντίρη αν είστε βλάκας ή άσχετος, όπως εσείς αναφέρετε στην επιστολή σας. Αυτό που γνωρίζω με βεβαιότητα είναι πως «Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ». Όπως, επίσης, και ότι είστε ψεύτης και ποδοσφαιρικά επικίνδυνος. Σας καλώ λοιπόν να τιμήσετε την υπογραφή σας και να τηρήσετε όλες τις συμβατικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τη θέση που κατέχετε σήμερα ως Πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος με την ελπίδα να μην χρειαστεί να επανέλθω.
ΥΓ1: Αναλάβετε κάποια στιγμή τις ευθύνες σας και μην ψάχνετε διαρκώς για συνενόχους.
ΥΓ2: Όταν εσείς ήσασταν «εξαφανισμένος», εγώ ήμουν αυτός που συνέβαλα οικονομικά ώστε να ταξιδέψει η ομάδα στη Λάρισα και να διεξαχθεί το παιχνίδι στο Αίγιο με τον Καραϊσκάκη (το γνωρίζει πολύ καλά ο στενός σας συνεργάτης κύριος Γκάμαρης).

Με τιμή, Αντώνης Ρέλλας
Μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ


Συντάκτης: Γρηγόρης Παλούμπης