Διοικητικές «πληγές» που αναζητούν επειγόντως …επούλωση

0
35

Αρθρο του Γρηγόρη Παλούμπη

Η αβεβαιότητα που επικρατεί σε οτιδήποτε έχει σχέση με την ΠΑΕ Παναιγιάλειος, είναι δεδομένη και με τα μέχρι σήμερα γνωστά στοιχεία μη ελεγχόμενη αναφορικά με το μέλλον της. Και όταν λέμε ΠΑΕ Παναιγιάλειος εννοούμε κυρίως τα διοικητικά θέματα και πολύ λιγότερο τα αγωνιστικά, μιας και εκεί τα πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστά και αναμενόμενα. Το ρόστερ της Αιγιώτικης ομάδας είναι περιορισμένων δυνατοτήτων, οι οποίες δυστυχώς δεν αρκούν για την αγωνιστική της σωτηρία. Η νέα διοίκηση και ο προπονητής, όταν ανέλαβαν μετά την αδυναμία της προηγούμενης διοίκησης, αρχικά υποστήριζαν ότι φέρνουν ικανούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Ωστόσο στην πορεία βλέποντας ότι δεν μπορούσαν πλέον να «ομορφαίνουν» τα πράγματα, άλλαξαν τις δηλώσεις τους και τονίζουν ότι γνωρίζουν τη μετριότητα του ρόστερ και παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις για την ομάδα. «Πολιτικές» υποσχέσεις οι οποίες δεν έχουν το ανάλογο κοινό το οποίο …μασάει κουτόχορτο!
Και πάμε, τώρα, σε κάποια διοικητικά θέματα τα οποία αν μη τι άλλο δείχνουν μία προχειρότητα, η οποία σίγουρα είναι ακατάλληλη για να διαχειριστείς μία ΠΑΕ. Δεν θα αναφερθώ σε μεμονωμένα περιστατικά τα οποία μου είναι γνωστά και σίγουρα θα προκαλέσουν… κατάθλιψη, αλλά σε δύο σημαντικά γεγονότα τα οποία με διαφορετική διαχείριση θα μπορούσαν να αλλάξουν την αρνητική εικόνα που υπάρχει για τους ανθρώπους που δηλώνουν ότι θέλουν να σώσουν τον Παναιγιάλειο και να πείσουν τους φιλάθλους. Αυτά τα δύο αφορούν τον Αιγύπτιο επιχειρηματία και την αναμενόμενη τιμωρία αφαίρεσης τριών βαθμών.
Σε ότι αφορά τον επιχειρηματία, ήρθε, μας συστήθηκε, μας είπε κάποια αόριστα πράγματα, όμως δεν έκανε κάποιες κινήσεις -κατόπιν παρότρυνσης βέβαια των συνεργατών του που εμπιστεύεται- που θα έπειθαν. Θεωρώ ότι παρά την πίκρα που πήραμε από την αποκαρδιωτική εμφάνιση με την Παναχαϊκή και τελικά την ήττα, οι ποδοσφαιριστές δεν έπρεπε να φύγουν με άδειες τσέπες για την άδεια του Πάσχα. Θεωρώ ότι ένα λογικό ποσό που θα μπορούσε να μοιραστεί, δεν θα «πλήγωνε» την τσέπη του επιχειρηματία που υποστηρίζεται ότι έχει καλή οικονομική βάση και θέλει να επενδύσει χρήματα στην περιοχή της Αιγιάλειας. Μπορεί η τωρινή διοίκηση να έχει βάλει κάποια χρήματα στην ΠΑΕ για τωρινές και παλιές οφειλές, όμως φροντίζει με όποιο τρόπο μπορεί και τα «εργαλεία» της, τους ποδοσφαιριστές που επέλεξε να έχει στο ρόστερ. Μπορεί να υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία τοπική βοήθεια, όμως θα έπρεπε να ήταν έτοιμη να κινηθεί με δικές της δυνάμεις για να πείσει για το σκοπό της. Μπορεί η διοίκηση να κάνει σκέψεις συνεργασίας με συμπατριώτη του επιχειρηματία, όμως όλα αυτά δείχνουν σαν …όνειρα θερινής νυκτός.
Και πάμε τώρα στα «φρέσκα» νέα, που είναι κι αυτά αρνητικά. Εφεση για την απόρριψη του «μελανόλευκου» φακέλου σε πρώτο βαθμό, για τη διαδικασία επιτήρησης, δεν έγινε ποτέ και τελικά η αφαίρεση τριών βαθμών είναι αναμενόμενη. Ομως αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι για ποιο λόγο δεν έγινε, αφού και στην συνέντευξη για τον Αιγύπτιο οι διοικούντες τόνιζαν ότι το θέμα είναι λήξαν και διαδικαστικό. Η προεργασία που έγινε από τον τεχνικό διευθυντή και τον γενικό αρχηγό της ΠΑΕ, γιατί δεν αξιολογήθηκε σωστά; Το ποσό των 7.500 ευρώ που απαιτείται για να ξεπεραστούν οι λόγοι απόρριψης του φακέλου δεν μπορούν να βρεθούν από πουθενά; Υπάρχει άραγε η πρόθεση να ξεπεραστούν οι «σκόπελοι» μέχρι την επόμενη επιτήρηση (16/4), ώστε να μας επιστραφούν οι βαθμοί και να διεκδικήσουμε με τις όποιες ελπίδες έχουμε ή όποιο τρόπο νόμιμο γίνεται τη σωτηρία; Αραγε θα ενημερωθούμε σωστά και έγκυρα για το τι πραγματικά συμβαίνει ή θα προσπαθούμε να λύνουμε γρίφους;
Την πραγματικότητα των επαφών και των επικαλούμενων «εμποδίων» δυστυχώς δεν την γνωρίζουμε πλήρως για να μπορέσουμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Ομως θεωρώ ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να απαιτούμε ενημέρωση για να γνωρίζουμε τι μέλλει γενέσθαι στην ομάδα και κυρίως τους λόγους της τραγικά αρνητικής εξέλιξης στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο…