Ο Παναιγιάλειος δεν πεθαίνει…

0
35

Αρθρο του Γρηγόρη Παλούμπη

Μεγάλη μέρα η χθεσινή. Τουλάχιστον για όποιον νοιώθει και αισθάνεται ακόμη και τώρα πράγματα. Για όποιον πιστεύει, δεν ξεχνά, δεν ξενερώνει και συνεχίζει να αντιστέκεται σε ματαιόδοξα σενάρια…
Ο Παναιγιάλειος, ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός της πόλης μας και από τους πιο ιστορικούς πανελληνίως (τουλάχιστον για μας), η ομάδα με τη δική της ένδοξη ιστορία, η καψούρα μας και το αθλητικό πάθος μας, είχε χθες γενέθλια συμπληρώνοντας  91 χρόνια ύπαρξης.
Ηταν 25 Φεβρουαρίου του 1927 όταν μία παρέα Αιγιωτών ίδρυσε τον τεράστιο (για μας) αυτό σύλλογο κι έδωσε όραμα σε πολλές γενιές. Με τους «παλαιστές» στην καρδιά μεγάλωσαν οι πρόγονοί μας, τώρα είναι η δική μας σειρά, θα ακολουθήσουν τα παιδιά μας και πάει λέγοντας… Γιατί ο Παναιγιάλειος θα είναι πάντα εκεί. Να διαμορφώνει συνειδήσεις και να πρεσβεύει αξίες και ιδανικά.
Ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι βιώνει δύσκολες στιγμές. Από αυτές που δεν μπορείς να στηριχτείς κάπου συγκεκριμένα, αλλά ελπίζεις σε κάτι. Ελπίζεις ότι όλο αυτό το εφιαλτικό πράγμα που ζούμε και που δεν μας αξίζει, θα τελειώσει σύντομα με θετικό τρόπο. Πιστεύω ότι η μέρα αυτή δεν αργεί. Είναι κοντά. Τώρα μας πονάει, μας θλίβει, αλλά πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα το θυμόμαστε όλο αυτό σαν ένα κακό όνειρο. Δεν γίνεται αλλιώς. Ετσι πρέπει να γίνει…
Ο Παναιγιάλειος δεν πεθαίνει ποτέ. Θα ξαναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του και θα τιμωρήσει όσους βρήκαν και έκαναν όσα έκαναν. Ανεξαρτήτων προσώπων που είναι στη διοίκηση, ο Παναιγιάλειος έχει το dna εκείνο που του επιτρέπει να βρίσκει πάντα λύσεις στα λίγα ή πολλά προβλήματά του. Γι’ αυτό να είναι σίγουροι και οι λίγοι φίλαθλοι της Σπάρτης που τόλμησαν να σηκώσουν ανάστημα στον Παναιγιάλειο. Αυτή η τεράστια μειοψηφία -διότι θεωρώ ότι η πλειοψηφία των φιλάθλων της δεν είναι αυτού του επιπέδου- τόλμησε να φωνάξει μέσα στο Αίγιο ότι επιθυμεί να δει την Αιγιώτικη ομάδα στη χαμηλότερη κατηγορία. Τόλμησαν να συγκρίνουν τη δική τους ιστοριούλα με την ένδοξη «μελανόλευκη». Τελικά την απάντησή τους την πήραν εντός του γηπέδου από τους ποδοσφαιριστές και αποχώρησαν από το δημοτικό στάδιο και βρεγμένοι και ηττημένοι!
Εστω και με υψηλό βαθμό δυσκολίας πιστεύω ότι ο Παναιγιάλειος θα τα καταφέρει, αρκεί να σταθούμε δίπλα του όλοι εμείς και να βοηθήσουμε με τον δικό μας τρόπο να ανανεώσει την παρουσία του στην Football League, να αποφύγει τυχόν νέα εμπόδια και να μπορέσει να βρει μία υγιής και σταθερή διοικητική λύση.