Αυτό θέλουν να βλέπουν οι Παναιγιάλειοι…

0
34

Αρθρο του Γρηγόρη Παλούμπη

Μπορεί ο ελλιπέστατος Παναιγιάλειος να μην κατάφερε να πάρει κάτι θετικό κόντρα στον «λίγο» Απόλλωνα Λάρισας, μπορεί να βρίσκεται στα πολύ χαμηλά του βαθμολογικού πίνακα, μπορεί η συνέχεια να φαντάζει δύσκολη, όμως αναλογικά με τις προϋποθέσεις μπορεί να αισθάνεται ηθικά νικητής και δυνατός για την επόμενη ημέρα. Οι «μελανόλευκοι», παρότι αγωνίζονταν με ενδεκάδα ανάγκης, έδειξαν αποφασιστικότητα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και το παιχνίδι θα μπορούσαν να το είχαν κερδίσει, αν η ομάδα ήταν πιο αποτελεσματική στο 24ο λεπτό. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί αιχμή για τον Σταματή, ο οποίος μαζί τους υπόλοιπους «παραμένοντες» έχουν δείξει πέρα του δέοντος την απαιτούμενη υπομονή, αλλά απεικόνιση της πραγματικότητας και ενός εκ των αγωνιστικών προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει η Αιγιώτικη ομάδα.
Στην αναμέτρηση με τους Λαρισαίους, ωστόσο, προέκυψαν μία σειρά από θετικά συμπεράσματα. Ο Παναιγιάλειος είχε όρεξη, ρυθμό στο παιχνίδι του έστω και ανασταλτικού κυρίως χαρακτήρα και προσπαθούσε να βγάλει το καλύτερο δυνατό, πάντα στο μέτρο του δυνατού και των προϋποθέσεων. Oλα αυτά αντιμετωπίζοντας μία ομάδα, η οποία ήταν από τις χειρότερες που πέρασαν από το Αίγιο, αλλά με το… κοκαλάκι της νυχτερίδας στο πλευρό της για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.
Ο Πέτρος Δημητρίου αλλά και οι λίγοι «πιστοί» φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο, είδαν έντεκα «ταλαιπωρημένους» ποδοσφαιριστές να προσπαθούν για το καλύτερο. Ο Γαβριηλίδης, που για μένα είναι από τους πιο αδικημένους, στάθηκε καλά στο κέντρο της άμυνας που του ζητήθηκε να αγωνιστεί με τον Βλάχο, ενώ ο νεαρός Σακελλαρόπουλος ήταν η μεγάλη αποκάλυψη -στην πρώτη του συμμετοχή στο αρχικό σχήμα σε επίσημο παιχνίδι- πραγματοποιώντας μία μεστή εμφάνιση παρότι αγωνιζόταν στο αριστερό άκρο, αν και κεντρικός αμυντικός. Αντίθετα, δεν ικανοποίησε ο έτερος νεαρός επιθετικός και φέρελπις Κόκκορης, που σε μία δύσκολη αγωνιστική συγκυρία της «Μαύρης Θύελλας» δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, είτε λόγω υπερβολικού ποδοσφαιρικού θράσους είτε λόγω έλλειψης… προσγείωσης.
Από εκεί και πέρα δύο λόγια για τον Καζναφέρη. Ο άνθρωπος – ποδοσφαιριστής Κώστας Καζναφέρης αν και είχε αποφασίσει να αποχωρήσει, δεν γύρισε την πλάτη του στην ομάδα δείχνοντας τον επαγγελματισμό του. Όταν προέκυψε ένα ξαφνικό πρόβλημα απουσίας -λόγω της ίωσης του Λεωνίδα- και του ζητήθηκε να γίνει ο «11ος» για να μπορέσει ο Παναιγιάλειος να παραταχθεί με αξιοπρέπεια και ενδεκάδα, ανταποκρίθηκε άμεσα και όχι μόνο. Αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις και προσπάθησε για το καλύτερο. Τέτοιους παίκτες θέλουν στις ομάδες τους όλοι οι προπονητές και θεωρώ όλοι οι φίλαθλοι.
Συνολικά ο Παναιγιάλειος προσπάθησε κι έπαιξε, απέναντι στον Απόλλωνα, ως ομάδα με αρχές και θέληση, κάτι που του είχε λείψει στο πρόσφατο παρελθόν, για διαφόρους λόγους. Ο κόσμος της ομάδας αυτό θέλει να βλέπει. Γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Παναιγιάλειος έχει γίνει ειδικών συνθηκών, λόγω των δύσκολων καταστάσεων που καλείται τον τελευταίο καιρό να αντιμετωπίσει, αλλά περιμένει από αυτούς που έμειναν και παίζουν να τα δίνουν όλα κι ότι βγει. Αλλωστε η λύση σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις είναι να παίζουν αυτοί που επιθυμούν να βοηθήσουν την ομάδα και την καριέρα τους και όχι αυτοί που έχουν αλλού το μυαλό τους…
Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναιγιάλειος καλείται στο «υλικό» που του έχει απομείνει να προσαρμόσει το «υλικό» που έφερε η νέα διοίκηση με την ελπίδα και την προσδοκία να «χτίσει» κάτι που θα είναι κατά μεγάλο ποσοστό καλό ποιοτικά. Τόσο όσο απαιτείτε για να μπορέσει να κάνει το «restart» και να μαζέψει βαθμούς και ψυχολογία, ώστε να απαλλαγεί από βαθμολογικούς… πονοκεφάλους και παράλληλα από διοικητικούς που ενδέχεται να προκληθούν.
Αν τα πράγματα στους «μελανόλευκους» ήταν φυσιολογικά σε οικονομικό επίπεδο, τότε θα κάναμε άλλου τύπου κουβέντα. Ομως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι οι «εγγυητές σταθερότητας της ομάδας» και εκπρόσωποι Αιγύπτιου επιχειρηματία έκαναν άμεσα πολλές σημαντικές κινήσεις και σίγουρα απαιτούνται να γίνουν πολλές ακόμα, με κυριότερη αυτή της προσωπικής παρουσίασης του επενδυτή.
Τέλος, θέλω να πω και μία κουβέντα για τη χθεσινή διαιτησία. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να σταθούμε στον συγκεκριμένο διαιτητή προσωπικά, αλλά γενικότερα στη στάση της διαιτησίας. Δεν σφύριξε την εσχάτη των ποινών, ήταν πολύ ελαστική στα μαρκαρίσματα των φιλοξενούμενων και αυστηρή στα αντίστοιχα των «μελανόλευκων», ενώ γενικότερα δεν αντιμετώπισε τον Παναιγιάλειο όπως πραγματικά του αρμόζει αλλά σαν ομάδα υπό διάλυση, προφανώς λόγω της εικόνας που έβγαζε προς τα έξω η ομάδα τον τελευταίο καιρό…