Σκέψεις – ερωτηματικά για τους «εγγυητές σταθερότητας της ομάδας»…

0
7

Αρθρο του Γρηγόρη Παλούμπη

Η επανάληψη των όσων έχουν γραφεί και ακουστεί για την νέα τάξη πραγμάτων στον Παναιγιάλειο, αναφορικά με την αλλαγή σελίδας και την νέα τάξη πραγμάτων (Αιγύπτιους επιχειρηματίες, African group, «εγγυητές σταθερότητας» κ.α.) στο μετοχικό και κατ’ επέκταση στο διοικητικό «μέτωπο» της Αιγιώτικης ΠΑΕ, θεωρώ ότι είναι κουραστική και περιττή. Αντ’ αυτού θεωρώ ότι πιο απαραίτητο είναι να αποτυπωθούν μέσα από αυτό το κείμενο κάποιες εύλογες και αναμενόμενες σκέψεις – ερωτηματικά που απασχολούν τους «μελανόλευκους» φιλάθλους -μεταξύ αυτών και τον υπογράφων- τα οποία θα πρέπει να απασχολήσουν άμεσα τα νέα αφεντικά ή αν θέλετε καλύτερα πρωτίστως τους ανθρώπους που έχουν χριστεί ως «εγγυητές σταθερότητας της ομάδας».
Καταρχήν, κάθε νέα διοικητική κίνηση σε ομάδα της επαρχίας αρχικά αντιμετωπίζεται με μεγάλη επιφυλακτικότητα, μέχρι αποδείξεως του εναντίον ακόμα κι όταν υπάρχει μπροστά ο… γκρεμός. Οταν μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα η ομάδα λειτουργεί φυσιολογικά και εμπνέει υγεία, τότε η επιφυλακτικότητα αρχίζει και… σβήνει σιγά – σιγά. Και επειδή στη δικιά μας «μελανόλευκη» περίπτωση έχουμε ακούσει πάρα πολλά και έχουμε δει απειροελάχιστα, θεωρώ ότι θα πρέπει η νέα διοίκηση να μας πείσει με πράξεις και όχι με λόγια. Από αυτά έχουμε χορτάσει…
Οι πρώτες κινήσεις που επιβάλλεται να γίνουν είναι να εξοφληθούν οι οφειλές προς το ποδοσφαιρικό τμήμα και παράλληλα να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις ενίσχυσης ώστε ο Παναγιώτης Γκουτσίδης, που χαίρει της εκτίμησης και πρωτίστως της εμπιστοσύνης των φιλάθλων, να μπορέσει να δουλέψει με τα κατάλληλα «εργαλεία» με πρωταρχικό στόχο την παραμονή της ομάδας. Ενα στόχο που βρίσκει τα νέα αφεντικά και τους φιλάθλους απόλυτα σύμφωνους.
Επίσης πρέπει να αντιμετωπιστεί με την πρέπουσα σοβαρότητα και προσοχή ο άνθρωπος και «αιμοδότης» του Παναιγιάλειου -τον τελευταίο χρόνο- κ. Νίκος Κυριαζόπουλος. Ο άνθρωπος που κράτησε ζωντανό τον Παναιγιάλειο και ο οποίος επουδενί δεν πρέπει να νοιώσει ότι δεν έπιασαν τόπο τα χρήματά του και η προσφορά του στην ομάδα της πόλης του, όπου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά. Άλλωστε μπορεί να αποτελέσει και το ενεργό διοικητικό κομμάτι, τοπικιστικού χαρακτήρα, που θα μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην πρακτική της θεωρίας «όλοι είμαστε μια ομάδα, μια γροθιά…» που υποστηρίζει η νέα διοίκηση.
Από εκεί και μετά, έχοντας λύσει το θέμα παραμονής και λειτουργικότητας, θα μπορούμε να μιλάμε για πραγματική αλλαγή σελίδας, πλάνο, επαγγελματικότητα, προπονητικό κέντρο και λοιπούς στόχους. Και μόνο τότε θα έχουμε πειστεί όλοι εμείς οι φίλαθλοι, του Παναιγιάλειου, ότι κάποιοι επιχειρηματίες παράλληλα με τις επενδυτικές τους κινήσεις -που είναι πολύ απαραίτητες για την περιοχή μας- θέλουν να δημιουργήσουν μία ομάδα που τους κάνει περήφανους και σε αυτή θα δούμε πράγματα όπως οι ίδιοι τονίζουν «τελείως διαφορετικά από αυτά που έχετε δει στον Παναιγιάλειο, αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο». Μέχρι τότε οι «εγγυητές» και οι επενδυτές θα δίνουν καθημερινά εξετάσεις…

ΥΓ1: Αν θέλεις ως νέα διοίκηση να στείλεις καθησυχαστικό και σαφή μήνυμα σε ποδοσφαιριστές και φιλάθλους για τις προθέσεις σου και τις δυνατότητές σου, δεν δίνεις έναντι των οφειλών 300-400 ευρώ αλλά τουλάχιστον ένα μισθό.
ΥΓ2: Μέχρι αύριο το απόγευμα προέχει το αγωνιστικό κι εκεί πρέπει να επικεντρώσουμε όλοι την προσοχή μας. Παλιοί και νέοι με μοναδικό στόχο την νίκη, παρά τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα.
ΥΓ3: Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε αυτούς που «αποκλειστικά» έλυσαν το κουίζ του “Αigialeiaspor” που ήταν το πρώτο δημοσιογραφικό μέσο που έκανε αναφορά για τη νέα τάξη πραγμάτων στον Παναιγιάλειο, για μία ακόμη φορά…