Σεβασμό ζητάει ο Παναιγιάλειος, όχι υπεκφυγές και ασθενής μνήμη…

0
220

Αρθρο του Γρηγόρη Παλούμπη

Ο Παναιγιάλειος τις τελευταίες εβδομάδες έχει βρεθεί στην …εντατική με «μηχανική» υποστήριξη και κάποιοι φερόμενοι ως «σωτήρες» που δεν σέβονται την ιστορία του και κατ’ επέκταση την πολύ δύσκολη κατάστασή που έχει περιέλθει, απέκτησαν ή μάλλον τους δόθηκε -για να είμαστε ακριβείς- από… κάπου το δικαίωμα να «παίξουν» με την ομάδα, δοκιμάζοντας «πειραματικές συνταγές» με πολλά διφορούμενα λόγια-εξαγγελίες και ασθενές μνημονικό. Οι κύριοι αυτοί όλο αυτό το διάστημα συζητούν, δηλώνουν, εξελίξεις θετικές δεν προκαλούν και όπως φάνηκε χθες ξεχνούν κι εύκολα… Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται εύλογα ένα κρίσιμο ερώτημα.
Τα καλώδια από τα μηχανήματα τελικά θα τα βγάλουμε μόνοι μας ή θα επιτρέψουμε σε κάποιους …τυχάρπαστους να έρθουν να το κάνουν; Μπορεί το παραπάνω ερώτημα να είναι σκληρό και ρεαλιστικό, όμως δεδομένα είναι αυτό που ταλανίζει την πλειοψηφία των φιλάθλων της ομάδας και όχι μόνο. Κάτι το οποίο φάνηκε χθες μετά το τελευταίο «επεισόδιο» από το σίριαλ με τους «εγγυητές σταθερότητας της ομάδας», το οποίο παίχτηκε με μεγάλη θεαματικότητα στα γραφεία του συλλόγου.
Αυτοί οι κύριοι …τυχάρπαστοι, λοιπόν, θεωρώντας ότι ήρθαν σε μία ομάδα η οποία έχει αφεθεί στη μοίρα της, προφανώς βλέποντας την αντιμετώπιση που έτυχε από αυτόν που είχε τον πρώτο λόγο στην Ανώνυμη Εταιρία, πίστεψαν ότι μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν πίσω από την κάλυψη της ιδιότητας των εκπροσώπων, άλλοτε Αιγύπτιου κι άλλοτε Αιγυπτίων -σύμφωνα με διαφορετικές τους δηλώσεις- επενδυτή (-ών). Τελικά, όμως, χθες κατάλαβαν πολύ καλά ότι η βάση της ομάδας έχει τελείως διαφορετική νοοτροπία από τον μετοχικό ιδιοκτήτη που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του, προσφέροντας τον Παναιγιάλειο ως… προσφορά του μήνα σ’ ενδεχόμενη συμφωνία αγοράς συγκεκριμένης έκτασης.
Ετσι, χθες, μετά το… ανθρώπινο λάθος να ξεχαστούν οι επιταγές πληρωμών οι οποίες, κοστολογικά αλλά και συγκριτικά με το «background» της όλης επένδυσης θεωρώ ότι αποτελούν απλό «χαρτζιλίκι», κατέφθασαν τελικά αργά το βράδυ και μοιράστηκαν μετά… πόνων, βασάνων και απαραίτητων διευθετήσεων αλλαγών. Αυτό βοήθησε να ηρεμήσουν κάπως τα πνεύματα και η ομάδα να πάει στη Θεσσαλονίκη για να εκπληρώσει την αγωνιστική της υποχρέωση.
Τι θα καταφέρει, θα το μάθουμε. Ποιος προκάλεσε όλο αυτό το …θέατρο του παραλόγου, το γνωρίζουμε. Αν έχει ήσυχη τη συνείδησή του, θα το μάθουμε ελπίζω. Οι επιβάλλεται να φύγουν οι «εγγυητές σταθερότητας της ομάδας», για μένα είναι είναι δεδομένο διότι θεωρώ ότι αυτό που μπορούν να κάνουν αυτοί οι κύριοι, το κάνουμε και μόνοι μας.
Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Η Παναγία μας, πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, αναφορικά με την αθλητική μας αδυναμία που λέγεται ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ. Το πιστεύω…!!!