Οι «μελανόλευκοι» επιβάλλεται να είναι συγκεντρωμένοι

0
49

Αρθρο του Γρηγόρη Παλούμπη

Οσοι πιστεύουν ότι η βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων αλλά και η μέχρι τώρα αντιστρόφως ανάλογη αγωνιστική τους εικόνα θα επηρεάσουν κατά μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του Αχαϊκού ντέρμπι, καλό θα είναι να αναθεωρήσουν την άποψή τους για το Κυριακάτικο ντέρμπι. Το ματς στην Αγυιά θα είναι δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Για διαφορετικούς για τη καθεμία λόγους, όμως εξίσου δύσκολο!
Γι’ αυτό το λόγο το τεχνικό τιμ της Αιγιώτικης ομάδας τονίζει συνεχώς στους ποδοσφαιριστές ότι πρέπει να ακολουθηθεί πιστά το πλάνο. Κι αυτό διότι ξέρουν πολύ καλά ότι αν η ομάδα δεν είναι απόλυτα συγκεντρωμένη στο παιχνίδι της και παρασυρθεί από τις ιδιαιτερότητες του παιχνιδιού ή από άλλα θέματα, θα έχει κάνει ένα μεγάλο λάθος. Θα έχει πέσει στην «παγίδα» κι αυτή την νοοτροπία θέλουν να αποφύγουν οι «μελανόλευκοι».
Παρατηρώντας, λοιπόν, κάποιος την προετοιμασία του Παναιγιάλειου, διαπιστώνει πως οι «μελανόλευκοι» έχουν συνειδητοποιήσει ότι πάνε στην Αγυιά γνωρίζοντας ότι θα έχουν πολύ πιο δύσκολη αποστολή από ένα αντίστοιχο ντέρμπι που θα γινόταν υπό διαφορετικές προϋποθέσεις. Κι αυτό είναι κάτι πάνω στο οποίο δούλεψε η τεχνική ηγεσία.
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι και στο οριακό παιχνίδι με τον Εργοτέλη στο Αίγιο, οι «μελανόλευκοι» είχαν τη σωστή νοοτροπία κι αυτό τους βοήθησε στην επίτευξη του στόχου τους. Μπορεί να μην «θάμπωσαν» με την απόδοσή τους, αλλά είχαν συγκεκριμένο πλάνο το οποίο ακολούθησαν με συγκέντρωση, υπομονή, ηρεμία και ανταμείφθηκαν έστω και με τη βοήθεια των αντιπάλων τους. Κι όταν μία ομάδα βγάζει από τη… φαρέτρα της τόσο σημαντικά στοιχεία, τότε έχει κάνει σημαντικό βήμα για την επίτευξη του όποιου στόχου έχει θέσει. Αυτά τα στοιχεία, λοιπόν, καλείται να παρουσιάσει και στο Κυριακάτικο ματς ο Παναιγιάλειος κόντρα στον -ποδοσφαιρικά- αντίπαλο του.
Αυτό που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι παίκτες της Αιγιώτικης ομάδας, είναι ότι πρόκειται για ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια και για να ανταποκριθούν πλήρως θα πρέπει να αφήσουν, τουλάχιστον για τη διάρκεια του αγώνα, όλα τα προβλήματα στην άκρη…