Αθηνόδωρος: Συμμετοχές και διακρίσεις σε Γιάννενα και Κέρκυρα

0
540

Με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου ο 11ος γύρος της Λίμνης Ιωαννίνων (αγώνας δρόμου 30.000 μ.) που διοργανώθηκε από τους τοπικούς φορείς. Η αδιαμφισβήτητη οργανωτική επιτυχία του αγώνα αυτού επιστεγάστηκε από την πολυάριθμη συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα, καθώς συμμετείχαν και τερμάτισαν 1068 αθλητές στον αγώνα δρόμου, ενώ άλλοι 434 βαδιστές συμμετείχαν και τερμάτισαν στην ίδια διαδρομή των 30 χλμ με δυναμικό βάδισμα. Η διαδρομή του αγώνα ήταν υπέροχη και προσέφερε πάρα πολλές συγκινήσεις και εμπειρίες στους δρομείς που συμμετείχαν και διέτρεξαν το μεγαλύτερο μέρος της δίπλα στην λίμνη Παμβώτιδα.
Από τον Αθλητικό Σύλλογο Αιγίου «Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς» έλαβε μέρος στον αγώνα δρόμου των 30 χλμ. ο Δημήτρης Τασσόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και με επίδοση 1.57′.52 κατέλαβε την 11η θέση στη γενική κατάταξη του αγώνα ανάμεσα στους 1068 αθλητές που τερμάτισαν και την 6η θέση στην ηλικιακή του κατηγορία.
Συμμετοχές του τοπικού μας Συλλόγου και στο βάθρο των νικητών είχαμε και σε άλλον έναν πολύ όμορφο αγώνα, στην γραφική Κέρκυρα, όπου στα πλαίσια μιας νέας διοργάνωσης, του 1ου Ημιμαραθωνίου Κέρκυρας, διεξήχθη αγώνας δρόμου 5 χλμ. Σε αυτόν συμμετείχαν και διακρίθηκαν από την πόλη μας ο Δημήτρης Τασσόπουλος, που με πολύ καλή επίδοση 17′.18 τερμάτισε πρώτος στη γενική κατάταξη και αναδείχθηκε ο νικητής του αγώνα, ενώ ο Μάριος Τσερεντζούλιας με επίσης πολύ καλή επίδοση 17′.40 αναδείχθηκε τρίτος και ανέβηκε μαζί με το Δημήτρη στο βάθρο.
Οι αθλητές αυτοί αλλά και οι υπόλοιποι δρομείς μαραθωνοδρόμοι του Αθηνόδωρου ετοιμάζονται πλέον για την μεγάλη ετήσια πρόκληση που είναι η συμμετοχή τους στο Μαραθώνιο και φέτος, μάλιστα, άλλοι μεν στην κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας στις 12 Νοεμβρίου, άλλοι δε στον διεθνή Μαραθώνιο της Φλωρεντίας στις 26 Νοεμβρίου.


Δελτίο Τύπου Αθηνόδωρου