Αθηνόδωρος: Με υψηλές επιδόσεις στα “Τοφάλεια 2017”

0
479

Στην Πάτρα, το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017, έγινε το διεθνές μίτινγκ στίβου “Τοφάλεια”, με την συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων αθλητών και αθλητριών ,οι οποίοι κατάφεραν να σημειώσουν πολύ υψηλές επιδόσεις και να πιάσουν όρια για μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.
Ο Σύλλογος μας συμμετείχε με 13 αθλητές και αθλήτριες εκ των οποίων οι περισσότεροι σημείωσαν πολύ καλές επιδόσεις, με αποτέλεσμα να πετύχουν αρκετά ατομικά ρεκόρ, αλλά και δύο νέα ρεκόρ Συλλόγου. Στα 300 μ της κατηγορίας Παγκορασίδων Α’, η Εμμανουέλα Κούρτη με χρόνο 43.98 πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ. Ετσι, γίνεται κάτοχος του ρεκόρ Συλλόγου σε αυτό το αγώνισμα, καθώς με τον χρόνο αυτό βελτιώνει το 44.93 που κατείχε η Κυριακή Δημητρίου από το 2015, γεγονός που δείχνει πως διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά για να εξελιχθεί σε μια πολύ μεγάλη αθλήτρια στο μέλλον. Αντίστοιχα, η Κυριακή Δημητρίου, αθλήτρια πλέον της κατηγορίας Κορασίδων, έκανε μια εξαιρετική κούρσα στα 400 μέτρα με εμπόδια και βελτίωσε κατά ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο το ατομικό της ρεκόρ καθώς και το ρεκόρ Συλλόγου. Συγκεκριμένα, πριν από μια εβδομάδα στα Τρίκαλα ,στον τελικό του αγωνίσματος των 400 μέτρων με εμπόδια, πραγματοποίησε επίδοση 65.45 (αποτελούσε και αυτό νέο ατομικό ρεκόρ και νέο ρεκόρ Συλλόγου), ενώ στα Τοφάλεια τερμάτισε με το εντυπωσιακό 64.38, ερχόμενη ένα βήμα πιο κοντά στο πρότυπο και ίνδαλμά της, την Αννα Ροδάκου, την Αιγιώτισσα αθλήτρια που δόξασε το Αίγιο με τις επιδόσεις και διακρίσεις της στο παρελθόν και συνεχίζει να εμπνέει τους αθλητές και τις αθλήτριες του σήμερα. Μάλιστα, η Κυριακή, μια ώρα περίπου μετά τον αγώνα της στα 400 μέτρα με εμπόδια -που αποτελεί και το κύριο αγώνισμά της- συμμετείχε και στο αγώνισμα των 200 μέτρων, όπου με επίδοση 26.95 σημείωσε επίσης νέο ατομικό ρεκόρ δείχνοντας ότι βρίσκεται σε μια συνεχόμενη ανοδική πορεία.
Εκτός από τα δυο αυτά νέα ρεκόρ συλλόγου, σημειώθηκαν πολύ καλές επιδόσεις και αρκετά νέα ατομικά ρεκόρ και από άλλους αθλητές του συλλόγου μας .Η Μαρία Καϊάφα στα 100 μέτρα κάνοντας μια αργή εκκίνηση πέτυχε 13.00 μένοντας μακριά από το ατομικό της ρεκόρ (12.64 από τα Τρίκαλα στις 24/6/2017), ενώ μια ώρα περίπου μετά, στα 200 μ. με μία καλή κούρσα άγγιξε σχεδόν το ατομικό της ρεκόρ (26.53 πάλι από τα Τρίκαλα) πετυχαίνοντας 26.59 αυτή τη φορά, τρέχοντας δίπλα σε πολύ μεγάλες αθλήτριες της χώρας όπως η Κατερίνα Δαλάκα και η Κορίνα Πολίτη. Ο Δημήτρης Γκραικιώτης, παρά τις πανελλήνιες αλλά και έναν μικροτραυματισμό, έδειξε πως δεν έχει μείνει καθόλου πίσω, καθώς στα 800 μέτρα με επίδοση 1.57.08 έφτασε πολύ κοντά στο ατομικό του ρεκόρ. Στο ίδιο αγώνισμα ο Στυλιανός Κατσούλης με επίδοση 2.03.63 πλησίασε και αυτός το ατομικό του ρεκόρ. Η Αννα Ιατροπούλου δοκίμασε για πρώτη φορά στο αγώνισμα των 3.000 μέτρων με φυσικά εμπόδια και κατάφερε να τερματίσει σε χρόνο 11.53.29, εμφανώς βελτιωμένη στο πέρασμα των εμποδίων και -κυρίως- της λίμνης. Η Μαρίνα Γιαννάδη στο αγώνισμα των 80 μέτρων σημείωσε 10.93, επίδοση που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ, πολύ κοντά στο ρεκόρ συλλόγου. Ατομικά ρεκόρ αποτελούν και οι επιδόσεις στα 300 μέτρα τόσο του Νίκου Γεωργίου με 40.79, όσο και της Σωτηρίας Δημητρίου με 45.79, ενώ πολύ καλή επίδοση για την ηλικία της και ατομικό ρεκόρ πραγματοποίησε και η Δήμητρα Ανδριοπούλου που τερμάτισε σε χρόνο 5.24.72 , στο αγώνισμα των 1.500 μέτρων. Τέλος, η Χριστίνα Καϊτσα, δοκιμάζοντας καινούριες τεχνικές στα άλματά της, έκλεισε τον αγώνα της στο άλμα σε μήκος με επίδοση 4 μέτρα και 94 εκατοστά.


Δελτίο Τύπου Αθηνόδωρου