Κυριακή Δημητρίου: “Θέλω να πετύχω και άλλα πολλά…”

0
464

Εναν μήνα μετά τον απόηχο του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος Στίβου και το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στα 400 μέτρα με εμπόδια (με επίδοση 1:05.62), η Αιγιώτισσα μαθήτρια του 2ου Γενικού Λυκείου Αιγίου και αθλήτρια του “Αθηνόδωρου” Κυριακή Δημητρίου μίλησε στο «Aigialeiaspor» για την διάκρισή της και τους επόμενους στόχους της σε μία μίνι συνέντευξη…

Πως νιώθεις για τη νέα διάκριση που είχες στους πανελληνίους σχολικούς αγώνες;
«Είμαι πολύ χαρούμενη που διακρίθηκα σε αυτούς τους αγώνες, όχι μόνο επειδή βγήκα εγώ πρώτη, αλλά επειδή εκπροσώπησα επάξια το σχολείο μου. Επίσης διευκολύνθηκε και η θέση μου όσον αφορά τις πανελλήνιες, γιατί με τη κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου πήρα πριμ (μοριοδότηση) 10% για τις εξετάσεις».

Τι στόχους έχεις βάλει από εδώ και πέρα και ποιες οι φιλοδοξίες σου για το μέλλον;
«Επόμενος στόχος μου είναι η κατάκτηση και άλλων μεταλλίων στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας μου που θα διεξαχθεί τέλη Ιουνίου στα Τρίκαλα και θα συμμετάσχω σε δύο αγωνίσματα, 400 μέτρα και 400 μέτρα με εμπόδια. Επίσης στόχοι μου είναι καλές εμφανίσεις στα επόμενα πανελλήνια μεγαλύτερων κατηγοριών που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και γιατί όχι ένα καινούριο ατομικό ρεκόρ. Εχω πολλές φιλοδοξίες χωρίς αυτό όμως να με κάνει να το εκμεταλλευτώ. Στον αγώνα πηγαίνω με αυτοπεποίθηση και πιστεύω στις δυνατότητές μου. Δίνω πάντα τον καλύτερο μου εαυτό και προσπαθώ για το καλύτερο. Θέλω να πετύχω και άλλα πολλά. Θα συνεχίσω να προπονούμαι σκληρά με στόχο την επίτευξη των στόχων και αν το καταφέρω τότε καλώς».

Οι επιτυχίες μπορεί να χαλαρώσουν έναν αθλητή ή μία αθλήτρια;
«Οχι δε πιστεύω πως ένας αθλητής πρέπει να επαναπαύεται ύστερα από μια μεγάλη επιτυχία. Πρέπει να θέλει όλο και περισσότερα και να μην του αρκεί τίποτα. Ετσι και αλλιώς καλός αθλητής είναι αυτός που έχει διάρκεια και κατακτά συνεχώς όλο και περισσότερα».

  • Κεντρική φωτό από την απονομή στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Στίβου

Επιμέλεια: Σωτήρης Βλάχος