Ο Αθηνόδωρος σε νέα “ρεκόρ” ανόδου!

0
140

Μετά την ολοκλήρωση των περιφερειακών Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων Στίβου του 2017, ο τοπικός μας Σύλλογος «Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς», είναι πλέον σε θέση να προχωρήσει στη συνολική εκτίμηση των συγκεντρωτικών  αποτελεσμάτων και σε έναν γενικό απολογισμό των αγωνιστικών του επιδόσεων για τη μέχρι τώρα πορεία της τρέχουσας αγωνιστικής χρονιάς.

ΡΕΚΟΡ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ
Τους πρώτους πέντε μήνες της νέας χρονιάς και λίγο πριν την έναρξη των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων, ο Αιγιώτικος Σύλλογος έχει τεθεί ήδη σε νέα τροχιά ανόδου. Ξεκινώντας από τη συνολική βαθμολογία των διασυλλογικών πρωταθλημάτων, παρατηρείται μια αύξηση 86 βαθμών: Αυτό σημαίνει την κατάκτηση 385 βαθμών, έναντι 299 πέρυσι.
Αναλυτικότερα, ο Αθηνόδωρος κατέκτησε το μέγιστο των βαθμών (30) -που δικαιούται κάθε Σωματείο λόγω της μεγάλης συμμετοχής- στην κατηγορία των Παμπαίδων-Παγκορασίδων Β’, συγκεντρώνοντας 97 βαθμούς και κατατάχθηκε στην δεύτερη θέση ανάμεσα σε περίπου 25 Σωματεία από τους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς στην κατηγορία των Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α’. Στην κατηγορία Παίδων-Κορασίδων κατέκτησε την πρώτη  θέση με 116 βαθμούς ανάμεσα σε 25 περίπου Σωματεία των ίδιων Νομών, ενώ στην κατηγορία Ανδρών-Γυναικών του πρωταθλήματος της περιφέρειάς μας, που περιλαμβάνει τους Νομούς ολόκληρης της Πελοποννήσου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ζακύνθου και της Κεφαλλονιάς, και με τη συμμετοχή πάνω από 30 σωματείων, ο Σύλλογος του Αιγίου κατέκτησε τη δεύτερη θέση με 142 βαθμούς.

ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
Στην κατηγορία Παμπαίδων-Παγκορασίδων Β’, στους αγώνες των διάθλων, είχαμε 24 συμμετοχές Αιγιωτών αθλητών. Οι αθλητές και αθλήτριες της κατηγορίας αυτής (11-12 ετών) ανήκουν ακόμη στα τμήματα της Ακαδημίας του Αθηνόδωρου και όχι στα Αγωνιστικά Τμήματα. Πρόκειται, δηλαδή για την προαγωνιστική ομάδα, καθώς από την ηλικία των 13 ετών μπαίνουν στην αγωνιστική ομάδα της κατηγορίας Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α’.
Στις αγωνιστικές κατηγορίες (από ΠΠ-ΠΚ Α’ έως και Ανδρών-Γυναικών) 37 αθλητές και αθλήτριες του Συλλόγου συμμετείχαν σε 47 αγωνίσματα, οι πιο πολλοί σε περισσότερα από ένα αγωνίσματα  και σε περισσότερες από μία κατηγορίες.

ΡΕΚΟΡ ΥΨΗΛΩΝ ΟΡΙΩΝ
Στο σημείο αυτό εντοπίζουμε μία πολύ σημαντική επιτυχία του Συλλόγου: Οι αθλητές και αθλήτριές του Αθηνόδωρου, στους μέχρι τώρα αγώνες, «έπιασαν» συνολικά 41 υψηλά όρια (όρια πρόκρισης) για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα που ακολουθούν κατά το προσεχές διάστημα. Αναμένεται, λοιπόν, να έχουμε ανάλογο αριθμό συμμετοχών στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών.

ΡΕΚΟΡ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ
Σε όλες τις κατηγορίες οι αθλητές και οι αθλήτριες του τοπικού μας Σωματείου ανέβηκαν συνολικά 35 φορές στο βάθρο των νικητών. Αναλυτικότερα, κατακτήθηκαν 14 χρυσά, 15 αργυρά και 6 χάλκινα μετάλλια. Τέλος, τέσσερις αθλητές και αθλήτριες που γυμνάζονται με το Σύλλογο διακρίθηκαν στην τελική φάση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Ελλάδας – Κύπρου, που διοργανώθηκε στην Πάτρα στις 3 και 4 Μαΐου 2017.
Ο απολογισμός είναι κάτι παραπάνω από θετικός. Η Κυριακή Δημητρίου κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 400 μ. με Εμπόδια, η Άννα Ιατροπούλου το ασημένιο στα 2000 μ. με Φυσικά Εμπόδια, ο Δημήτρης Γκραικιώτης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 1500 μ., ενώ ο Στυλιανός Κατσούλης τερμάτισε στην 8η θέση στα 3000 μ. συντρίβοντας το ατομικό του ρεκόρ.
Αξιοσημείωτο είναι πως από όλη την Αχαΐα, στο βάθρο ανέβηκαν μόνο οι τρεις αθλητές του «Αθηνόδωρου», από το Αίγιο! Ακόμα πιο αξιοσημείωτο, όμως, είναι ότι οι επιτυχίες τους αυτές πριμοδοτούν τους αθλητές  με επιπλέον μόρια για την εισαγωγή τους στις Σχολές που θα επιλέξουν.
Ανάλογα «ρεκόρ» ανόδου αναμένονται στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα της θερινής περιόδου, η οποία αρχίζει από τα Μέγαρα, το Σάββατο 27 Μαΐου, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000 μ. και ακολουθούν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στις 18-19 Ιουνίου στην Πάτρα, το Παίδων-Κορασίδων στις 24-25 Ιουνίου στα Τρίκαλα, το Εφήβων-Νεανίδων στις 8-9 Ιουλίου στην Κατερίνη, το Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α’ στις 15-16 Ιουλίου στην Χαλκίδα και τελευταίο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών-Γυναικών στις 29-30 Ιουλίου στη Λάρισα.

Η Διοίκηση και οι προπονητές του Συλλόγου εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες του «Αθηνόδωρου», προσβλέπουν σε νέες επιτυχίες στους προσεχείς Αγώνες και  ελπίζουν ότι και φέτος, μέσα από τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, αθλητές και αθλήτριές του τοπικού μας Σωματείου θα επιλεγούν για την στελέχωση των Εθνικών ομάδων.


Δελτίο Τύπου Αθηνόδωρου