1ος Αγώνας Δρόμου – Γύρος της Λίμνης Τσιβλού, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου

0
44

Ο Δήμος Αιγιάλειας, με την υποστήριξη του Αθλητικού Συλλόγου Αιγίου «Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς», διοργανώνει τον 1ο Αγώνα Δρόμου – Γύρο της Λίμνης Τσιβλού για ενήλικες και δύο παράλληλους αγώνες δρόμους για παιδιά, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11.00 π.μ.
Η διαδρομή του αγώνα είναι εξολοκλήρου χωμάτινη, κατά το μεγαλύτερο μέρος της επίπεδο με ανηφορική κλίση σε μικρό μήκος της και με ελάχιστη υψομετρική διαφορά. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα δοθεί μπροστά από τη Λίμνη του Τσιβλού, στο ύψος του χώρου στάθμευσης. Η διαδρομή θα είναι η ίδια για όλους τους αγώνες και θα περιλαμβάνει το γύρο της Λίμνης, στον αγώνα των 10 χλμ. τέσσερις φορές, στον αγώνα των 5 χλμ. δύο φορές και στον αγώνα των 2,5 χλμ. μία φορά.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1) Στον αγώνα των 10 χλμ.: Οσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις.
2) Στον αγώνα των 5 χλμ.: Τα παιδιά που έχουν ηλικία από 12 έως και 17 ετών (γενημμένοι/ες από 2004 έως και 1999), καθώς και ενήλικοι – αρχάριοι δρομείς που επιθυμούν να τρέξουν την απόσταση των 5 χλμ.
3) Στον αγώνα των 2,5 χλμ.: Τα παιδιά που έχουν ηλικία από 9 έως και 11 ετών (γεννημένοι/ες από 2007 έως και 2005), καθώς και ενήλικοι που επιθυμούν να τρέξουν την απόσταση των 2,5 χλμ. ή περιπατητές που επιθυμούν να την διανύσουν με δυναμικό βάδισμα.
Οι ενήλικοι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη και η ανήλικοι με ευθύνη των γονέων τους. Ολοι οι αθλητές (ανήλικοι και ενήλικοι) θα πρέπει, με μέριμνα και ευθύνη δική τους οι ενήλικοι και των γονέων τους οι ανήλικοι, θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Για τη συμμετοχή κάθε ανήλικου αθλητή στους αγώνες, θα πρέπει να κατατίθεται στη Γραμματεία των αγώνων σχετική υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα πρέπει να συμπληρωθεί και να υπογραφεί από τους γονείς του ανηλίκου και θα διατίθεται από τους διοργανωτές. Η συμμετοχή κάθε αθλητή στον αγώνα συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή εκ μέρους του όλων των όρων της προκήρυξης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ
* Οι Κατηγορίες χωρίζονται σε Γενική Ανδρών – Αγοριών και Γενική Γυναικών – Κοριτσιών.
* Η συμμετοχή όλων των αθλητών στον αγώνα είναι δωρεάν.
* Προβλέπονται: Για όλους τους αθλητές – δρομείς που θα τερματίσουν αναμνηστικά μετάλλια. Κύπελλα θα δοθούν στον πρώτο και στην πρώτη κάθε κατηγορίας και μετάλλια διάκρισης στον δεύτερο-η και τρίτο-η κάθε κατηγορίας.
* Σταθμοί ανεφοδιασμού: Κάθε 2,5 χλμ. θα διατίθενται νερά για τους αθλητές και στον τερματισμό θα προσφέρονται χυμοί, σάντουιτς και ζεστό τσάι.
* Η διοργάνωση του αγώνα θα γίνει με την κάλυψη εθελοντών.
* Αναχώρηση Αθλητών: Από το κέντρο του Αιγίου (επάνω μέρος της πλατείας Υψηλών Αλωνίων, φωτεινοί σηματοδότες) θα εκκινήσουν λεωφορεία των διοργανωτών με κατεύθυνση το χώρο της εκκίνησης στις 8.30 π.μ. και από την Ακράτα (μπροστά από το χώρο του ΚΤΕΛ Ακράτας) στις 9.00 π.μ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής μέσω email στη διεύθυνση info@athinodoros.gr (κάθε αθλητής θα πρέπει να δηλώσει τα εξής στοιχεία: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ημερομηνία γέννησης, αγώνισμα στο οποίο θα συμμετάσχει, Σύλλογο και τηλέφωνο επικοινωνίας). Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέχρι την Τετάρτη, 16.11.2016 ή και νωρίτερα αν συμπληρωθεί το ανώτατο όριο συμμετοχής δρομέων.
* Ανώτατο όριο συμμετοχής δρομέων: Εκατό (100) δρομείς συνολικά για τους αγώνες των 10 χλμ., των 5 χλμ. και των 2,5 χλμ. (πλην των περιπατητών).
* Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν οποτεδήποτε τους όρους της παρούσας προκήρυξης εάν αυτό απαιτηθεί για τις ανάγκες διοργάνωσης των αγώνων.


Δελτίο Τύπου Δήμου Αιγιάλειας