Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι ΕΣΣΠ: Ο 13χρονος Μαλαταράς Πρωταθλητής!

0
61

——————————————————————
Δελτίο Τύπου Σ.Ο. Πατρών
——————————————————————
Ο Γεράσιμος Μαλαταράς με 5,5/7 βαθμούς κατέκτησε το Ατομικό Πρωτάθλημα ΕΣΣΠ, δημιουργώντας την μεγαλύτερη έκπληξη του θεσμού όλων των εποχών. Γίνεται ο μικρότερος σκακιστής -μόλις 13 ετών- που κερδίζει πρωτάθλημα ανδρών. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε από το 2013 ο Αλέξανδρος Καραπιπέρης, ο οποίος έγινε πρωταθλητής σε ηλικία 18 ετών.
Το επίτευγμα του νεαρού Γεράσιμου είναι απολύτως δίκαιο, αφού αντιμετώπισε τα τρία από τα τέσσερα πρώτα ισχυρότερα ΕΛΟ του τουρνουά, πετυχαίνοντας 2,5/3 βαθμούς. Επιπλέον κέρδισε 100 μονάδες ΕΛΟ, έχοντας απόδοση 1900.
Να υπενθυμίσουμε ότι πριν ενάμιση μήνα κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος στην Α’ Γυμνασίου του Πανελλήνιου Μαθητικού Πρωταθλήματος. Ο πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Πατρών εκ μέρους του Δ.Σ. του Ομίλου, τον συγχαίρει θερμώς για την επιτυχία του!
Αλλά και ένας άλλος νεαρός, ο Ιωάννης Κόλλιας, που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 του χρόνια, πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση. Με 5 βαθμούς κατετάγη 4ος, ενώ κέρδισε και 132 μονάδες ΕΛΟ, έχοντας απόδοση 1888.
Δεύτερος στο πρωτάθλημα κατετάγη ο Παναγιώτης Μασούρος και τρίτος ο Αλέξης Ηλιόπουλος. Από την δεύτερη έως και την έκτη θέση ισοβάθμησαν πέντε σκακιστές με 5 βαθμούς.
Η Ευτυχία Πολυδωροπούλου, μοναδική εκπρόσωπος του γυναικείου φύλλου, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια γυναικών ΕΣΣΠ 2016.