Οι Αφοί Καρπάνου αναδείχθηκαν νικητές στο 38ο Ράλι Αχαιός…

0
34

——————————————————————
Πηγή: time2rally.gr
——————————————————————
Αυλαία έριξε το 38o Ράλι Αχαιός, ένας αγώνας που διοργάνωσε η Αυτοκινητιστική Λέσχη Πατρών (Α.Ο.Π.) και προσμετρούσε στο Περιφερειακό Κύπελλο Ασφάλτου Πελοποννήσου.
Σημειώνεται, ότι ο αγώνας συγκέντρωσε 24 συμμετοχές, με τις 21 να εκκινούν τελικά για τις ειδικές διαδρομές Σελινούντα & Φτέρη, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από δυο φορές η κάθε μια.
Πρώτοι στην ράμπα του τερματισμού ανέβηκαν οι Νίκος και Δημήτρης Καρπάνος με Mitsubishi EVO X (φωτό) της κατηγορίας C2, με χρόνο 28:48.69. Οι περσινοί Κυπελλούχοι Ελλάδος κέρδισαν τις τρεις από τις τέσσερις ειδικές διαδρομές του αγώνα, τερματίζοντας έτσι στην πρώτη θέση γενικής. Μια θέση πίσω και συγκεκριμένα στην δεύτερη θέση γενικής, συναντάμε αυτούς που ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα κερδίζοντας την πρώτη ειδική διαδρομή, που δεν είναι άλλοι από τους “ΝΙΚΟΝ” και Γρηγόρη Ανδριανόπουλο με Mitsubishi LancerR EVO IX της κατηγορίας C2 και χρόνο 29:07.85, αφήνοντας την τρίτη θέση γενικής για τους Βασίλη και Θανάση Καραθανάση με Opel Astra της κατηγορίας C3, οι οποίοι με χρόνο 30:36.49 συνέχισαν τις καλές εμφανίσεις.
Στα δικίνητα αυτοκίνητα της F2 η πρώτη θέση γενικής ανήκει στους Βασίλη και Θανάση Καραθανάση με Opel Astra. Στην δεύτερη θέση γενικής το πατρινό πλήρωμα με τους Χρήστο Αυγερόπουλο και Στράτο Γιαβάση με Peugeot 106 S16 κινήθηκε σε γρήγορους και σταθερούς ρυθμούς, κερδίζοντας μια ειδική διαδρομή για την κατηγορία με τους χρόνους τους να είναι εντός τριάδας συνεχώς. Το βάθρο της F2 κλείνουν οι Γιώργος Μπάσδελης και Παναγιώτης Δουρδούμας με Nissan Micra Kit Car έχοντας αρκετό καιρό αποχή από τους αγώνες, δείχνοντας όμως πως δεν έχουν ξεχάσει να κάνουν αυτό που αγαπούν.
Στις κατηγορίες ξεκινώντας από αυτή της C6 οι Γιώργος Μπάσδελης και Παναγιώτης Δουρδούμας με Nissan Micra Kit Car τερμάτισαν στην πρώτη θέση, αφήνοντας το δεύτερο σκαλί του βάθρου για τους Γιώργο Σύλλα και Πηνελόπη Αναστασοπούλου με Peugeot 106 S16 επιστρέφοντας στην ενεργό δράση μετά από διάστημα κάποιων μηνών. Στην τρίτη θέση οι Θανάσης & Αποστόλης Μπούτσικος με Toyota Yaris.
Η κατηγορία C2 ανήκει στους Νίκο και Δημήτρη  Καρπάνο με Mitsubishi EVO X, ενώ οι Βασίλης και Θανάσης Καραθανάσης με Opel Astra επικράτησαν στην κατηγορία C3. Στην κατηγορία C5 οι Χρήστος Αυγερόπουλος και Στράτος Γιαβάσης με Peugeot 106 S16 επικράτησαν του ανταγωνισμού, με την κατηγορία C4 να ανήκει στους Θανάση και Αγγελο Τσάμη με Citroen AX Maxi.
Στις κυριότερες εγκαταλείψεις ήταν αυτή των Βασίλη Ντέρμα και Ανδρέα Γκότση με BMW E30 στην πρώτη ειδική από ιμάντα τρόμπας νερού. Ατυχία και για τους Παντελή Τζικόπουλο και Παναγιώτη Πανταζόπουλο με Ford Escort MK2 στην δεύτερη ειδική διαδρομή από διαφορικό, ενώ βρισκόντουσαν στην πρώτη θέση της F2000 και στην τρίτη θέση γενικής. Ατυχία επίσης και για τους Αιγιώτες Κώστα Κουνιάκη και Κώστα Βαρδάκη με Citroen AX εγκαταλείποντας στην τελευταία ειδική από ημιαξόνιο.