Αξιοπρεπέστατη συμμετοχή Καλαβρυτινών μαθητών στην Τελική Φάση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Σκάκι

0
16

——————————————————————
Δελτίου Τύπου ΣΕΠΟΚΕ
——————————————————————
Αξιοπρεπέστατη ήταν η συμμετοχή Καλαβρυτινών Μαθητών στην Τελική Φάση των Πανελληνίων Μαθητικών Πρωταθλημάτων στο Σκάκι για το 2016, που πραγματοποιήθηκαν στην Χαλκιδική (στους εξαιρετικούς χώρους του ξενοδοχειακού συγκροτήματος “Άθως & Παλλήνη”).
Συγκεκριμένα η Μαθήτρια και οι Μαθητές του Γενικού Λυκείου Καλαβρύτων Αχμετάι Κλάιντι, Κόβατς Μπιάνκα Μαρία, Κοντής Χαράλαμπος, Λανάι Τέκι, Τζουμάκας Ιωάννης έλαβαν μέρος τόσο στο 14ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών και Μαθητριών (23 Απριλίου 2016) -και μάλιστα για 1η φορά- όπου με 3 βαθμούς κατέλαβαν την 9η θέση μεταξύ όλων των Λυκείων (Δημόσιων και Ιδιωτικών) της Ελλάδος, όσο και στο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών – Μαθητριών (24 και 25 Απριλίου 2016), όπου και με θετικά σκορ (από 2,5 έως 4 πόντους) πλασαρίστηκαν σε τιμητικότατες θέσεις, προς το μέσον της Γενικής Κατάταξης.
Την αποστολή, συνόδευσε ο Πρόεδρος του Σκακιστικού Επιμορφωτικού Ομίλου Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ) Δρ Ν. Χ. Ραζής, ο οποίος έμεινε άκρως ικανοποιημένος, τόσο από τα αποτελέσματα των νεαρών σκακιστών-τριών, όσο και από την προσπάθεια-το ήθος-την συμπεριφορά τους, στοιχεία με τα οποία κοσμούν τον Πολιτισμό και την Καλαβρυτινή κοινωνία. Επιπλέον, Ο κ. Ραζής δώρισε σε Συντελεστές της Διοργάνωσης, βιβλία για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, προσφορά του Μουσείου του Καλαβρυτινού Ολoκαυτώματος.
Οι ανωτέρω επίσημες Διοργανώσεις επιτελέστηκαν με άριστο τρόπο και υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Σε όλες/όλους όσες/όσους βοήθησαν-εργάστηκαν-συνέδραμαν με οποιονδήποτε τρόπο σε αυτή την επιτυχή Αγωνιστική και Πολιτιστική Εκδήλωση, αξίζουν θερμά και ειλικρινή  συγχαρητήρια: αφανείς εργάτες του Αθλητικού Ιδεώδους, λάτρεις-οπαδούς-παίκτες-προπονητές-δασκάλους-θαυμαστές του ζατρικίου, παράγοντες Ενώσεων-Σωματείων-Συλλόγων, γραμματείς, κριτές, φροντιστές, διαιτητές, δημοσιογράφους, στατικολόγους, Διευθυντή Αγώνων  Γεώργιο Γεωργόπουλο, Επικεφαλή Διαιτητή Νικόλαο Μπάλλα, Διευθυντή Κληρώσεων Χρήστο Μούσιο, υπεύθυνο Δελτίων Τύπου Παναγιώτη Μαλαταρά, Πρόεδρο ΤΕΔ ΕΣΣΠ Καθηγητή Χρήστο Κοντογιάννη, γονείς, συγγενείς, μα πάνω από όλα τις νεαρές και τους νεαρούς Αθλήτριες και Αθλητές (που έλαβαν Διπλώματα συμμετοχής), που επέδειξαν (και μάλιστα στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε) τον καλύτερο εαυτό τους.
Ο ΣΕΠΟΚΕ ευχαριστεί θερμά τα παιδιά για την συμμετοχή τους και την άριστη συμπεριφορά τους, τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους, τους Διοργανωτές, τους ανώνυμους και επώνυμους Καλαβρυτινούς (Δήμο Καλαβρύτων, Λύκειο Καλαβρύτων, Αγροτικό Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων, Ενωση Ξενοδόχων Καλαβρύτων, Ταβέρνα «Σπιτικό», Ξυλόφουρνο «Ξυνός», Αποστολόπουλος, Βιβλιοπωλείο «Στάθης», Είδη Δώρων «Ροδόπουλος», Κρεοπωλείο «Σούκας», Σούπερ Μάρκετ «Σπυρόπουλος», Μάντρα Οικοδομών «Μέρμηγκας», Μηχανουργείο «Χριστοδούλου», Μηχανήματα «Μαρίνος Κανελλόπουλος», Σούπερ Μάρκετ «Θανάσης», Σούπερ Μάρκετ «Πετροπούλου») που με την σημαντική συμβολή τους κάλυψαν εξ ολοκλήρου τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των Μαθητών, ενώ υπόσχεται ότι η Συλλογική αυτή προσπάθεια που χρόνια τώρα επιτελείται από τον Ομιλο, θα συνεχιστεί και στο μέλλον.