Όταν νιώθεις αδικημένος από τον εκτός έδρας βαθμό…

0
104

Αρθρο του Γρηγόρη Παλούμπη

Οι «μελανόλευκοι» επέστρεψαν από τη Ναύπακτο, ολοκληρώνοντας την πρώτη τους εκτός έδρας αποστολή που είχε και υψηλό βαθμό δυσκολίας, με θετικό πρόσημο βαθμολογικά. Μερικές φορές μία εκτός έδρας ισοπαλία, απέναντι σε θεωρητικά δύσκολο αντίπαλο, ισοδυναμεί σα νίκη. Όμως κάποιες φορές σου αφήνει και μία πίκρα, αν αξιολογήσεις το αποτέλεσμα με το υποθετικό «ΑΝ».
Βασιζόμενοι στην υπόθεση, οι «μελανόλευκοι» αλλά και όσοι το παρακολουθήσαμε διαδικτυακά, σίγουρα σκεφτήκαμε ότι μπορούσε ο Παναιγιάλειος να φύγει με δύο ακόμα πολύτιμους βαθμούς στις αποσκευές του. Και αυτό διότι ΑΝ οι «μελανόλευκοι» είχαν εκμεταλλευτεί το τετ α τετ λίγο μετά το γκολ που πέτυχαν ή ΑΝ είχαν σκοράρει στη μοναδική αξιόλογη φάση -εκατέρωθεν- στα τελευταία λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου -πλην αυτής της ισοφάρισης των γηπεδούχων- θα μπορούσε να είχε αναδειχτεί νικητής. Από την άλλη, βέβαια, ΑΝ οι γηπεδούχοι δεν είχαν νικηθεί δύο φορές από τον Αθανασόπουλο στο πρώτο μέρος ενδέχεται η έκβαση του αγώνα να ήταν διαφορετική και ίσως χωρίς κάποιο βαθμολογικό κέρδος. Ωστόσο και στις τέσσερις αυτές φάσεις έγινε κάτι φυσιολογικό. Οι τερματοφύλακες έκαναν τη δουλειά τους και δικαιολόγησαν την παρουσία τους. Τελικά, όμως, το μοναδικό ΑΝ που καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα ήταν αυτό όπου λίγα δευτερόλεπτα έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης των «μελανόλευκων» ήταν αρκετά για να στερήσουν από τον Παναιγιάλειο τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του και να «περιοριστεί» μόνο στο βαθμό της ισοπαλίας.
Το σίγουρο είναι, ωστόσο, ότι η «Μαύρη Θύελλα» και οι φίλαθλοί της πρέπει να αισθάνονται τουλάχιστον ικανοποιημένοι από την εμφάνισή κι από τη συγκομιδή από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Εκτός από έναν ακόμη βαθμό, ο σύλλογος, κέρδισε κι άλλη ψυχολογία κι άλλη αυτοπεποίθηση κι άλλη εμπιστοσύνη στην προσπάθεια που γίνεται. Οφείλει να στηριχτεί σε αυτά και να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά ώστε να παρουσιάσει ακόμη καλύτερο πρόσωπο διότι ακολουθούν κι άλλα δύσκολα παιχνίδια. Κι από την άλλη, όλοι όσοι ενδιαφέρονται κι αγαπούν αυτή την ομάδα, οφείλουν να κάνουν ότι μπορούν για να την στηρίξουν και να τη βοηθήσουν να ξαναδημιουργήσει ένα σύνολο πλήρως ανταγωνιστικό και ικανό να φέρει τον Παναιγιάλειο εκεί που του αρμόζει.