Χρειάζονται τρεις με τέσσερις ποιοτικές προσθήκες

0
337

Αρθρο του Γρηγόρη Παλούμπη

Αναμφισβήτητα τη δεδομένη χρονική στιγμή το τελικό αποτέλεσμα σε φιλικό παιχνίδι και ανεξαρτήτου αντιπάλου, δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Τη δεδομένη στιγμή η ομάδα είναι ανέτοιμη αγωνιστικά και σίγουρα δεν υπάρχουν απαιτήσεις από τους λογικά σκεπτόμενους φιλάθλους. Τη δεδομένη στιγμή ο προπονητής κοιτάει, αξιολογεί, προσαρμόζει και ζητάει, αναλόγως με το πόρισμα που βγάζει βλέποντας καθημερινά την ομάδα. Τη δεδομένη στιγμή η διοίκηση, έχοντας πλέον και μία αρχική εικόνα της κατηγορίας, αναπροσαρμόζει ή διαφοροποιεί τα πλάνα δραστηριοποίησής της. Ωστόσο έχοντας πλέον και μία πρώτη αγωνιστική εικόνα από τον Παναιγιάλειο, από την κερκίδα, μπορούμε να κάνουμε μία πρώτη εκτίμηση αν και ενδέχεται να είναι παρακινδυνευμένη…
Βασική προϋπόθεση για να βγει το ποθητό αποτέλεσμα εντός των τεσσάρων γραμμών, εκτός από την πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει στη συνέχεια, είναι δεδομένα να συμπληρωθούν τα κενά που φαίνεται να υπάρχουν στο ρόστερ με ποιοτικούς παίκτες, ώστε ο Παναιγιάλειος να γίνει πιο ανταγωνιστικός. Ετσι με την Σαββατιάτικη εικόνα της Αιγιώτικης ομάδας, φαίνεται να είναι απαραίτητη η απόκτηση ενός δεξιού μπακ με διεισδυτικές δυνατότητες (όπως είναι ο Παπαχρήστου από αριστερά), ενός δημιουργικού αμυντικού μέσου που θα μπορεί να βοηθήσει και τον Κριστέτο στην σωστή κυκλοφορία της μπάλας, ενός αριστερού ακραίου επιθετικού που θα μπορεί να εμβολίσει την αντίπαλη άμυνα και ενός φορ που θα τον «ακούει» η αντίπαλη άμυνα.
Και για να τεκμηριώσω τις σκέψεις μου αναφορικά με τα κενά που είδα, με το όποιο ρίσκο παίρνω τη δεδομένη χρονική στιγμή, θα αναφερθώ σε κάθε μία θέση χωριστά.
Από τη δεξιά πλευρά, πλην των όποιων προσπαθειών του Σκαρτσίλα, δεν είδαμε τίποτε άλλο. Το δεξί μπακ δεν βοηθούσε τον αρχηγό των «μελανόλευκων» και γενικά δεν απείλησε από την πλευρά του, σε αντίθεση με την αριστερή πλευρά όπου ο Παπαχρήστος έκανε αισθητή την παρουσία του.
Στις θέσεις των αμυντικών μέσων ο Παναιγιάλειος φαίνεται να έχει ενισχυθεί με ποδοσφαιριστές ανασταλτικών δυνατοτήτων, με μοναδική εξαίρεση τον Μπρους που έδειξε ότι εάν κατανοήσει τη φιλοσοφία του προπονητή του θα μπορέσει να βοηθήσει και δημιουργικά τους μεσοεπιθετικούς.
Στο αριστερό άκρο της επίθεσης, αν και ο Ρινάλντι προσπάθησε να δείξει με κάποια καλά διαστήματα, δεν υπάρχει ο «καθαρός» αριστεροπόδαρος που θα κάνει αισθητή την παρουσία του. Βέβαια αυτό το κενό μπορεί να καλυφθεί και εκ των έσω, είτε με τον Παπαχρήστο να προωθείται πιο μπροστά και έναν εκ των Κοντοχρήστου – Ντέμο να καλύπτουν τα μετόπισθεν, είτε με έναν εκ των Γκούφα, Σκαρτσίλα και Κάναλς να παίζουν με ανάποδο πόδι, χωρίς βέβαια αυτό να προκαλεί κάποια έκπληξη.
Σε ότι αφορά, τώρα, τη θέση του φορ τα πράγματα είναι λίγο απαιτητικά. Εδώ χρειάζεσαι έναν ποδοσφαιριστή που θα γεμίζει την αντίπαλη περιοχή, θα μπορεί να προκαλεί… ανησυχία στην αντίπαλη άμυνα και φυσικά να προσφέρει τα μέγιστα στο σκοράρισμα. Ποδοσφαιριστή που να καλύπτει τα παραπάνω χαρακτηριστικά, θεωρώ ότι ακόμα δεν έχει στις τάξεις του ο Παναιγιάλειος και επιβάλλεται να αποκτήσει για να γίνει ανταγωνιστικός.
Βέβαια οι παραπάνω σκέψεις είναι υποκειμενικές. Αμεσα υπεύθυνος είναι ο προπονητής που στήνει την ομάδα για να πάει καλύτερα από πέρυσι και φυσικά η διοίκηση που χαράζει τη στρατηγική. Εμείς ως φίλαθλοι θέλουμε να δούμε έναν Παναιγιάλειο ανταγωνιστικό, ο οποίος δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει κανέναν κίνδυνο ούτε στη θεωρία…