Το ρίσκο χρειάζεται …μέτρο

0
386

Αρθρο του Γρηγόρη Παλούμπη

Για τον Παναιγιάλειο αυτή η ισοπαλία ήταν στην πραγματικότητα μία χαμένη ευκαιρία για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με νίκη εκτός έδρας, για να κερδίσει έναν αντίπαλο που έχει εξελιχθεί σε “κατάρα” και παράλληλα για να σπάσει την αρνητική παράδοση που έχει τα τελευταία χρόνια στις πρεμιέρες. Μία ευκαιρία που απώλεσε στα τελευταία λεπτά και γι’ αυτό θεωρώ ότι, πλην των ποδοσφαιριστών που έπρεπε να… τρώνε σίδερα τουλάχιστον στα τελευταία λεπτά, έχει την ευθύνη της η τεχνική ηγεσία. Στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος η Αιγιώτικη ομάδα δεν έκανε κάποια αξιόλογη εμφάνιση, ωστόσο είχε τη δυνατότητα στα μέτριά της να πάρει δύο ακόμη βαθμούς και να «ανεβάσει» παράλληλα την ψυχολογία και στην κερκίδα.
Η τύχη ήταν με το μέρος του Παναιγιάλειου στη φάση του χαμένου πέναλτι από τους γηπεδούχους, ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς και χωρίς να κινδυνέψει ιδιαίτερα η λήξη του πρώτου 45λεπτου τον βρήκε σε θέση οδηγού. Στην επανάληψη το σκηνικό -τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά- παρέμεινε το ίδιο, με το διαιτητή να στερεί από τους «μελανόλευκους» τη δυνατότητα να σκοράρουν για δεύτερη φορά και ουσιαστικά να «καθαρίζουν» το ματς.  Στο τελευταίο ημίωρο, όμως, ο αντίπαλος προπονητής έριξε στη «μάχη» ότι επιθετικό εργαλείο είχε στη διάθεσή του με αρχικό σκοπό να ισοφαρίσει. Και ενώ όλοι ανέμεναν τη φυσιολογική απάντηση από τον πάγκο των «μελανόλευκων», με ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα μέγιστα στην ανασταλτική λειτουργία, τελικά έγιναν αλλαγές προσώπων και όχι πλάνων ή τακτικής. Κινήσεις οι οποίες βάσει αποτελέσματος έκρυβαν πολύ ρίσκο. Ο Παναιγιάλειος δέχτηκε την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά και βέβαια για να συμβεί αυτό πρέπει και συ να έχεις επιτρέψει να διαμορφωθούν καταστάσεις που θα «στοιχίσουν» βαθμό ή βαθμούς.
Δέχομαι ότι στη δεύτερη αλλαγή θέλησε να ανανεώσει την επίθεσή του προκειμένου εάν του δοθεί η ευκαιρία να «κλειδώσει» το παιχνίδι, όμως στην τελευταία κίνηση από τον πάγκο έπρεπε να κάνει το δεδομένο και να ενισχύσει την αμυντική του λειτουργία και όχι μία επιθετική του πλευρά.
Σαν τελική εικόνα στα θετικά για την Αιγιώτικη ομάδα κρατάμε το βαθμό και το γεγονός ότι σε μία μέτρια ημέρα πρόσθεσε κάτι στο …σακούλι της. Από την άλλη, με τον «μελανόλευκο» κόουτς να δηλώνει λανθασμένα ότι η ομάδα στήθηκε την τελευταία στιγμή, αν υπάρχουν σωστά πλάνα, απουσιάζουν οποιεσδήποτε εμμονές και υπάρχει η απαραίτητη στήριξη από την κερκίδα τότε ο Παναιγιάλειος μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα. Ποιότητα υπάρχει, καθαρό μυαλό χρειάζεται…