Τα αγωνιστικά πρέπει και οι υποχρεώσεις της κερκίδας…

0
366

Αρθρο του Γρηγόρη Παλούμπη

Πιστεύω ότι το βασικό πράγμα που χρειάζονται οι ρεαλιστές άνθρωποι – φίλαθλοι, για να βρουν την ψυχική τους ηρεμία, είναι να βρίσκουν λογική σε ότι βλέπουν να συμβαίνει μπροστά τους. Και επειδή η αντίστροφη μέτρηση για τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις του Παναιγιάλειου είναι πλέον σε… ισχύ, έστω και για την πρώτη «δόση», θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη ώρα να αναφερθώ σε δύο σημαντικά στοιχεία από τα οποία με τη φυσιολογική λογική θα εξαρτηθεί κατά πολύ η τύχη της Αιγιώτικης ομάδας. Κι αυτά είναι το αγωνιστικό αλλά και το στοιχείο της κερκίδας.
Στο αγωνιστικό σκέλος, η ομάδα ουσιαστικά στελεχώθηκε και ξεκίνησε το «χτίσιμο»  με άλλο προπονητή και πλέον δουλεύεται από άλλον. Ενα στοιχείο που από μόνο του σου δημιουργεί λογικά ερωτηματικά, αλλά δεν πρέπει επουδενί να σε οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα και βιαστικές εκτιμήσεις. Φέτος ουσιαστικά θα δούμε έναν νέο Παναιγιάλειο και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να δείξουμε την απαραίτητη υπομονή και να είμαστε όσο πιο λογικοί γίνεται στ’ αγωνιστικά συμπεράσματά μας. Εντάξει ο Παναιγιάλειος στα μέχρι τώρα φιλικά δεν έκανε παπάδες, αλλά αυτό που έχουμε δει στη μέχρι τώρα θητεία Κουρμπανά είναι ότι η ομάδα δουλεύετε στον τομέα της ψυχολογίας και προσπαθεί παράλληλα να βγάλει κάποια πράγματα στο γήπεδο. Μέχρι τώρα δεν έχει δείξει τεράστια βελτίωση, όμως προσπαθεί για να δείξει τις δυνατότητες που έχει. Στο φιλικό του Σαββάτου, πάντως, εγώ την είδα να «ξεμπουκώνει» κυρίως ψυχολογικά και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να «χτίσει» αυτοπεποίθηση για τα δύσκολα που έρχονται. Και απόλυτα υπεύθυνοι γι’ αυτό είναι η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πρέπει παράλληλα και να δικαιώσουν αυτούς που τους έβαλαν στη «μελανόλευκη» οικογένεια.
Και αναφέροντας τη «μελανόλευκη» οικογένεια, πηγαίνω στο δεύτερο βασικό στοιχείο που ενδέχεται να καθορίσει την τύχη της Αιγιώτικης ομάδας, αυτό της κερκίδας. Είναι γεγονός ότι οι «μελανόλευκοι» φίλαθλοι έχουν μπουχτίσει απ’ όσα έχουν ακούσει ή έχουν γίνει στην ομάδα τα τελευταία χρόνια και φυσιολογικά κάποιοι νοιώθουν απογοήτευση, εκνευρισμό, έχουν κριτική διάθεση ακόμα και γκρίνια. Κάποιοι άλλοι σταμάτησαν να ασχολούνται, να ενδιαφέρονται, ακόμα και να πηγαίνουν στο γήπεδο. Και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι παρότι έχουν νοιώσει ή αισθανθεί κάτι ή όλα από τα παραπάνω ήταν, είναι και θα είναι και φέτος εκεί, στην κερκίδα, όπου και θα μπορούν να εκφράσουν τις όποιες ενστάσεις έχουν.
Θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος του Παναιγιάλειου σε μία ακόμη δύσκολη χρονιά θα είναι εκεί και θα δώσει βροντερό παρόν. Είναι αυτονόητο γι’ αυτόν ότι στο δημοτικό στάδιο του Αιγίου θα βρεθεί για τον Παναιγιάλειο. Θα δώσει το παρόν για τη φανέλα, την ιστορία του συλλόγου και για την αγάπη του για την ομάδα. Κι ας νοιώθει προδομένος, πικραμένος ή απογοητευμένος από τους χειρισμούς των προηγούμενων χρόνων ή ακόμα και κάποιους τωρινούς…
Ο «μελανόλευκος» οφείλει να συνεχίσει να έχει ψηλά το κεφάλι και να βρίσκεται κοντά στην ομάδα του. Στο γήπεδο δεν θα πάει ή αν θέλετε διαρκείας δεν θα πάρει ούτε για τον Ρέλλα, ούτε για τον Κυριαζόπουλο, ούτε για κάποιον άλλον. Στο γήπεδο θα πάει για τον ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ του. Για να θυμίζει σε όλους ότι η «Μαύρη Θύελλα» παραμένει… Θύελλα και πως το άσπρο με το μαύρο παραμένουν τα χρώματα της πόλης της Παναγίας…