Π.Γ.Σ.: «Πλήρωσε» με ήττα (1-0) την αστοχία και την ατυχία του

0
662

Οταν αγωνίζεσαι εκτός έδρας, κόντρα σ’ έναν βατό αντίπαλο, για να μπορέσεις να διεκδικήσεις ένα θετικό αποτέλεσμα απαιτείται να έχεις πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία και ικανοποιητική αποτελεσματικότητα στις λίγες ή πολλές φάσεις που θα δημιουργήσεις στην αντίπαλη περιοχή. Ο Παναιγιάλειος ωστόσο, στο σημερινό εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας, είχε λίγο απ’ όλα με αποτέλεσμα να γνωρίσει την πρώτη του ήττα (1-0) στο πρωτάθλημα.
Οι «μελανόλευκοι», σύμφωνα με την «φτωχή» εικόνα του παιχνιδιού, αν και είχαν τη δυνατότητα να αναδειχθούν νικητές δεν τα κατάφεραν είτε λόγω ατυχίας, είτε λόγω αστοχίας. Ετσι έχασαν μία ακόμη ευκαιρία να πάρουν ακόμα και τους βαθμούς της νίκης μακριά από το Αίγιο, σ’ ένα ματς το οποίο όπως εξελίχθηκε θα κέρδιζε όποιος σκόραρε πρώτος. Τελικά αυτή που το κατάφερε ήταν η Αναγέννηση, η οποία κόντρα στη ροή του αγώνα σκόραρε πρώτη και κατάφερε να πανηγυρίσει την «παρθενική» της νίκη στο πρωτάθλημα.
Το σημερινό παιχνίδι στην Καρδίτσα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να διεκδικήσει δάφνες ποιότητας, ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν απροσδόκητα σύμφωνα με τη ροή του αγώνα να έχουν την ουσία. Δημιουργώντας ουσιαστικά… μιάμιση ευκαιρία κατάφεραν να πετύχουν το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού, το οποίο κι έκανε τη διαφορά, μετά από σουτ του Ποζατζίδη (72′) στη μοναδική ανασταλτική αδράνεια των «μελανόλευκων». Ετσι κατέκτησαν την πρώτη τους νίκη η οποία, ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την αγωνιστική τους εικόνα.
Από την άλλη πλευρά, οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Κουρμπανά αν και έδειχναν να ελέγχουν το ματς στη μεγαλύτερη διάρκειά του, δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις λίγες καλές ευκαιρίες που δημιούργησαν με τους Γεωργακόπουλο (δις) στο πρώτο μέρος και Καζναφέρη, Κριστέτο στην επανάληψη, ενώ αποδείχτηκαν και άτυχοι όταν το σουτ του Αρναρέλλη (67′) σταμάτησε στο δοκάρι της Αναγέννησης. Ετσι η Αιγιώτικη ομάδα, αν και παρουσίασε σήμερα βελτιωμένη ανασταλτική λειτουργία, έχοντας μία μόνο καθοριστική όπως αποδείχτηκε άτυχη στιγμή, δεν μπόρεσε επιθετικά να έχει καλή τελική προσπάθεια στις λιγοστές ευκαιρίες που δημιούργησε αλλά και τον παράγοντα τύχη με το μέρος της, με αποτέλεσμα να μην πάρει τίποτα από το σημερινό παιχνίδι. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις καθυστερήσεις του αγώνα αποβλήθηκε ο Νίκος Κουρμπανάς για διαμαρτυρία.

Αναγέννηση Καρδίτσας: Γκέκας, Καρρίκι, Ποζατζίδης, Θεοδωράκης, Ρουσσάκης, Σουντουρά, Σταματάκης (85′ Χατζάρας), Μπιτέλης (89′ Μασούρας), Πλαβούκος, Τζέκος, Κονέ (79′ Μπούσδρας).
Παναιγιάλειος: Πολίτης, Τσερκέζος (83′ Ντέμο), Παπαχρήστος, Σμίλτος, Ιντζίδης, Μπρους, Καζναφέρης (77′ Σταματής), Αρναρέλλης (77′ Γκούφα), Κριστέτο, Γεωργακόπουλος, Σκαρτσίλας.


Ρεπορτάζ: Γρηγόρης Παλούμπης